Η αξια των ομαδικων ποδηλατικων εξορμησεων ..σε μια μοναχικη βολτα..

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Δευτερα βραδυ με το ποδηλατο και ξεκινω απο την Βουλα για μια συντομη δουλεια στο κεντρο της Αθηνας . Φτανω , ξεμπερδευω γρηγορα και σκεφτομαι τι θα ακολουθησει ..
Ηταν πολυ νωρις για να παω σπιτι αλλα και αρκετα αργα για να ξεκινησω μια μεγαλη βολτα . Ειχα ομως να κανω ποδηλατο απο την Παρασκευη ( με τους φοβερους Αλητογατους ) και ηδη τα ποδια και το μυαλο μου εκλιπαρούσαν για μια βολτα ακομα ..
..και γω ποτε χατηρι δε τους χαλασα που λεει και το τραγουδι και μπαινω στο τρενο για Κηφισιά .. φτανω σχεδον στις 10 η ωρα και ξεδιπλωνω το ποδηλατο .Την Κηφισιάς την εχω διασχισει αρκετες φορες με ποδηλατο , αλλα ποτε τους παρακειμενους στις γραμμες του τρενου δρομους .
Και αυτους τους (δροσερους !)δρομους μεσα απο την Κηφισια , την Πευκη , το Μαρουσι τους ειχα δοκιμασει με αυτοκινητο , αλλα ποτε με ποδηλατο .. συνεχισα ( παραλληλα στις γραμμες) μεχρι το ΟΑΚΑ και βολταρα μεσα σε αυτο .. το καημενο δειχνει αδειο χωρις πολυ κοσμο (οπως στους Ολυμπιακους) ..
Μετα χρησιμοποιησα τις γνωσεις απο τις προσφατες εμπειριες μου ! Ακολουθησα ακριβως την ιδια , ανετη διαδρομη που καναμε με τους Αλητογατους ,απο τον σταθμο Ειρηνη μεχρι τα κατω Πατησια και μετα πηρα την Πατησιων που με εβγαλε στο κεντρο της Αθηνας ..
...φυσικα η βολτα δεν τελειωσε εδω,,
..ειχα περιπου 20' για το τελευταιο λεωφορείο . και η αναμονη θα ηταν τοσο βαρετη...
σκέφτηκα να παρω παραλληλα τη Συγγρου μεχρι Τζιτζιφιές και να επαιρνα απο εκει το λεωφορείο ..ετσι και εκανα..
Μα οταν εφτανα κοντα στην σταση , αρχισα να νιωθω ενοχες.."εκανες ολο αυτο τον δρομο για να τα παρατησεις τωρα" ?
...οχι βεβαια ! Εξαλλου , το μεγαλύτερο μερος της διαδρομης ηταν κατηφορικο..
Αφηνω πισω μου την σταση και ξεκινω για Βουλα μεσω παραλιακης..η διαδρομη γνωστη σαν την παλαμη μου , και με την καταλληλη οικονομια δυναμεων , παιχνιδακι !
..καποια στιγμη ειδα το τελευταιο λεωφορείο να με προσπερνα ! Ποσο χαρηκα που δε σταματησα !
..Φτανοντας στην Γλυφαδα εκανα και μια σταση να παρω νερο .Ηθελα λιγο ακομα βολτα , και εκοψα μεσα απο τη Γλυφαδα , απο τον "πεζοδρομο" ..χαζευα τον κοσμο που με κοιτουσε και φανταζομουν οτι θα ελεγαν '' πεταχτηκε με το ποδηλατο μεχρι το περιπτερο" , "για καμια βολτιτσα στο πεζοδρομο ειναι μονο'' και "που να βγεις στο δρομο με το ποδηλατο"...

..ποσα λιγα ηξεραν !

..καταλαβα επισης ποσο σημαντικο ειναι να κανει ενας ποδηλατης βολτες ομαδικα .Περαν της (ΤΕΛΕΙΑΣ) παρεας , γνωριζει νεες αλλα και προτεινει γνωστες σε αυτον διαδρομες , προσαρμοσμενες στο ποδηλατο , μαθαινει τα ορια του ποδηλατου του , τα δικα του , αλλα και τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις του σε σχεση με τους υπολοιπους στον δρομο(ειδικα τα...αγραφα) , με ενα πιο ασφαλη και διασκεδαστικο τροπο και εστιασμενο στο ποδηλατο .. αποκτα θαρρος , θρασσος , θεληση, πεισμα και πιστη στον εαυτο του και τις ικανοτητες του.
... οσοι δε δοκιμασατε ακομη , τολμηστε να βγείτε για μια βολτα παρεα με αλλα ατομα, αλλα ακομη και μονοι σας ! Καποιος φιλικος ποδηλατης θα βρεθει στο δρομο σας , να σας χτυπησει εστω το κουδουνακι σαν νευμα και να νιωσετε μερος ενος συνολου..

..εφτασα στο σπιτι και εβαλα το μονοταχυτο stridaκι μου μεσα...χαζευα τα λαστιχα του.. νομιζω οτι θα χρειαστω καινουρια πολυ πιο γρηγορα απ'οτι υπολόγιζα..

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
fantasmamore
Απών/απούσα

Έχεις κουράγιο πάντως! Η βόλτα με παρέα είναι πολύ όμορφη γιατί όλες οι διαδρομές φαίνονται μικρότερες, άσε το θέμα της ασφάλειας που είναι πολύ σημαντικό! Πάντως μπράβο σου, εγώ την παραλιακή την αποφεύγω όσο μπορώ την ημέρα, πόσο μάλλον τη νύχτα...

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..το σπαστο εχει ικανοτητες (πχ πολυ μικρο βαρος - ελιγμοι , ανετη καθετη θεση οδηγησης , ορατοτητα κ.α.) που δεν ειναι προφανη , αλλα υφίστανται και βοηθουν σε τετοιου ειδους εξορμησεις , στο αστικο περιβαλλον..

μια μερα αν θες , παμε παρεα βολτα στην παραλιακη , να σου δειξω μια διαδρομη που και ενδιαφερον εχει , και δεν κινδυνεύεις !

ευχαριστω για τα καλα λογια fantasmamore !

fantasmamore
Απών/απούσα

Καθημερινές τελειώνω την δουλειά στις 5 (Σταθμός Τράμ, Καλλιθέα), Σαββατοκύριακα όλη μέρα (κατά προτίμηση πρωί). Πάντως εγώ κάνω τη διαδρομή Καλλιθέα - Γλυφάδα (κι έπειτα από παλιό αεροδρόμιο βγαίνω βουλιαγμένης για να πάω... Ηλιούπολη) και την διαδρομή την ξέρω... Εκεί στο καρτ το χάνω, αλλά εσύ μπορεί να ξέρεις κάποια καλύτερη! info@syggrafix.net για επικοινωνία!

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

...στη διαδρομη Καλλιθεα - Γλυφαδα βγαινεις στον δρομο ? Εχει παντως αρκετα σημεια για ποδηλατο απο την πλευρα της θαλασσας .
-Ησουν στην βολτα της Παρασκευης ?

fantasmamore
Απών/απούσα

...κι ακόμα, ποιά βόλτα; Στείλε mail, κι άντε, να βρούμε κι άλλους για χαλαρή βολτούλα! :)

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

...τη βολτα με τα αλητογατια !
ειναι τελεια φαση , παμε παρεα την αλλη φορα .
Παρεμπιπτόντως , ωραια η ιστορια που εγραψες στο site σου !
-και το καλύτερο : βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα !