Ιδέα! στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2010

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Podilatis-sa
Απών/απούσα

Να αφιερωθούν ολες οι βόλτες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας!μιας και δεν βλέπουμε να γινεται ποδηλατοπορεία. Ας αποκτήσουν ενα νόημα οι βολτες εκτός απο χαβαλέ και απλή βόλτα και ας περάσουμε ενα ηχηρό μηνυμα για την βιώσιμη μετακίνηση και στην Αθήνα με ασφάλεια, με υποδομές και πραγματικούς ποδηλατικούς άξονες σε ολο το λεκανοπέδιο!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

δεν ειναι καθολου κακη,αλλα μαλλον πρεπει να το θελουν περισσοτεροι απο 5-10 ατομα ωστε να περαστει και ενα μηνυμα,πραγμα το οποιο (ελπιζω να διαψευστω) μπορει να μην ειναι θεμιτο συνολικα...

kynhgos77
Απών/απούσα

Oi βολτες μας εχουν αποκτησει νοημα προ πολλου, οι ποδηλατοπορεις των 50 εγιναν 6000 και το Freeday απο 20 εγινε 1000+ και προχωραμε.
Αν περιμεναμε σαν εσενα την εβδομαδα κινητικοτητας θα ειχαν κλεισει τα μισα ποδηλαταδικα.

Podilatis-sa
Απών/απούσα

Δηλαδή η Ποδηλατοπορεία με τους 6.000 κομπάρσους εκτος απο τον χαβαλε και την βόλτα για τα οποία έρχεται ολος αυτός ο κόσμος έχει αποκτήσει και νόημα;

Αν περιμεναμε σαν εσενα την εβδομαδα κινητικοτητας θα ειχαν κλεισει τα μισα ποδηλαταδικα.
Αυτό μην το λές σε μένα πες στο στον Lyhadj και στον Marlene ή οποιον άλλον εχει το καπάκι και καπακώνει το ποδηλατικό "καζάνι" της Αθήνας. Αλλα βέβαια τον τελευταίο καιρό αναγκάζονται να κάνουν βολτες-δράσεις μπας και..

Lathan Devers
Εικόνα Lathan Devers
Απών/απούσα

Ο kynhgos77 το έθεσε ολόσωστα.

Τόσα ποδήλατα κάθε παρασκευή και κάθε πρώτη δευτέρα του μήνα και σε άλλες τόσες βόλτες σε μια αυθόρμητη και αναρχική έκφραση αγάπης προς το ποδήλατο δίνουν πολύ πιο δυνατό μήνυμα από οτιδήποτε μπορεί να οργανώσει κάποιο άτομο ή ομάδα μια φορά το χρόνο.

Το μήνυμα είναι απλό. Υπάρχουμε και εμείς και είμαστε πολλοί (και πολύ γαμάτοι).
Πόσο πιο έντονα θα μπορούσες να το μεταφέρεις αυτό σε μια ετήσια εκδήλωση;

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

@PODILATIS-SA
Δεν το πρόσεξες; Πολύ νόημα έχουν αποκτήσει ρε συ!! Γι'αυτό όταν πηγαίνω στη δουλειά μου με το ποδήλατο, άντε να δω 1-2 ποδηλάτες νέους. Συνήθως θα δω κανέναν παππού με τα ρετρό ποδηλατάκια ή κάποιον Πακιστανό. Κλασικά πράγματα :)

Edit: Αλλά ξέχασα... εγώ είμαι ποδηλάτης πληκτρολογίου γιατί δεν πατάω σε αυτές τις βόλτες. Φυσικά κανείς δεν ασχολείται αν ο άλλος χρησιμοποιεί το ποδήλατό του εκτός από αυτές τις βόλτες. Δε σε βλέπουν εκεί;;; Ααααα ποδηλάτης πληκτρολογίου, τέλος. Βγήκε το συμπέρασμα!!!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Λοιπόν, έχω γράψει ολόκληρο κατεβατό, εδώ και καιρό, και περιμένω την κατάλληλη στιγμή να το αναρτήσω.....
Το γενικό νόημα είναι ένα μικρό παράπονό μου προς το ΦΟΡΟΥΜ.
Μια εντύπωση που μου έχει καρφωθεί, ότι ΙΣΩΣ δεν υποστηρίζονται, όσο ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ, ποδηλατικές δράσεις που δεν διοργανώνονται από το ΦΟΡΟΥΜ και τις διάφορες ποδηλατικές ομάδες.
Και σαν παραδείγματα έχω κάτι Εβδομάδες βιώσιμης κινητικότητας, κάτι ποδηλατικούς γύρους της Αθήνας, κάτι ποδηλατοπορείες που είχε διοργανώσει ραδιοφωνικός σταθμός πέρυσι, κάτι εκδηλώσεις "εγκαινίων" ποδηλατοδρόμων σε Δήμους κλπ κλπ.

ΝΑΙ το ΦΟΡΟΥΜ είναι και ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσει να είναι ανεξάρτητο, ακομμάτιστο, ελεύθερο από μπίζνες και "σκοπούς", από διαφημίσεις και "καπελώματα". Αλλά σε ότι αφορά ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ δράσεις, δεν θα έπρεπε να δίνει το ΠΑΡΟΝ? Ακόμα και με αφίσες, σεντόνια / πανό, τρικάκια κλπ κλπ?

Δεν διαγράφω ούτε έχω πρόθεση να μειώσω ότι ήδη γίνεται εδώ, αναγνωρίζω και τους κόπους και τον χρόνο και την προσπάθεια όσων οργανώνουν ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ από τους podilates.gr και τις λοιπές ομάδες:
Ποδηλατοπορείες, CMR, διήμερα ποδηλάτου, παράσταση σε Δημοτικά συμβούλια (πχ Ν. Σμύρνης το πιο πρόσφατο, αλλά και Δήμο Μελισσίων που πήγαμε μισή ντουζίνα φορές) και σε όσες άλλες εκδηλώσεις έχει έρθει και ο κ. Βλαστός, τα μαθήματα ποδηλάτου, κλπ κλπ τι να πρωτοθυμηθώ στα τόσα χρόνια.

AfloEydK
Απών/απούσα

ειναι στο χερι μας
το ποδηλατες.gr καλει τους ποδηλατες (ακομα και του πληκτρολογιου)και ανοιχτη συνελευση
ευτυχως υπαρχει ενας χωρος οπως σωστα περιγραφεις ανεξαρτητος και που επιτρεπει την πρωτοβουλια την ενεργο δραση μιας ομαδας η του καθενα μας ξεχωριστα

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

PODILATIS-SA wrote:
...
Αυτό μην το λές σε μένα πες στο στον Lyhadj και στον Marlene ή οποιον άλλον εχει το καπάκι και καπακώνει το ποδηλατικό "καζάνι" της Αθήνας. Αλλα βέβαια τον τελευταίο καιρό αναγκάζονται να κάνουν βολτες-δράσεις μπας και..

Για πες μας βρε, που συμβάλεις ακριβώς εσύ στον να ξεκαπακωθεί το ποδηλατικό καζάνι της Αθήνας;. ( μιας και θεωρείς ότι ορισμένοι από εμάς το καπακώνουμε).

Καλείς κόσμο στο φεστιβάλ της ΚΝΕ;;; ( μπεεεε )

AfloEydK
Απών/απούσα

ειναι λογικο να βλεπεις δυο ποδηλατες στο μαρουσι στα 1.8χλμ που κανεις για δουλεια
στατιστικα μια χαρα ποσοστο ειναι 3 ποδηλατα την ιδια χρονικη στιγμη σε διαδρομη 1800 μετρων

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Α οκ, ξέρεις δλδ και τους πελάτες της εταιρείας μου και τις χιλιομετρικές αποστάσεις που κάνω για να πάω;
Έλεος παιδιά... Ρε σοβαρευτείτε να πάρει. Λέει ο Θέμης κάτι και το κάνουμε τσίχλα και το αναμασάμε... Ήμαρτον...
Δεν την παλεύετε πραγματικά...

AfloEydK
Απών/απούσα

μαλλον εσυ δεν την παλευεις
εκτος απο το κοσμοπολιτικο μαρουσι υπαρχουν και αλλες περιοχες κοντα και γυρω απο το κεντρο οπου οι μετακινησεις με το ποδηλατο εχουν αυξηθει εκθετικα το τελευταιο διαστημα
και ειναι μονο η αρχη

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Χμμμ ναι το βλέπω... Καθημερινά κέντρο κατεβαίνω... Πιο κέντρο δε γίνεται!!! Άσε λοιπόν μεγάλε να έχω μια καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται γύρω μου!!! Και μιλάω για ώρες εργασίας, όχι για βραδινές βόλτες.
Δεν αντιλέγω ότι έχουν αυξηθεί οι ποδηλάτες των βολτών. Οι ποδηλάτες (εναλλακτικό μέσο μετακίνησης) όμως δεν έχουν.
Έγιναν όλοι ξερόλες...

AfloEydK
Απών/απούσα

σε αλλη πολη πρεπει να ζεις γιατι εγω βλεπω πολλους παρα πολλους σε σχεση με δυο χρονια
και δεν μιλαω για βολτες
κανω 53 χλμ καθημερινα για δουλεια και βλεπω τουλαχιστον 10 ποδηλατες απο νεα σμυρνη - αχαρναι και πισω
μαντεψε ποσους εβλεπα πριν δυο χρονια

AfloEydK
Απών/απούσα

οσο για τις βολτες ξεχνας μαλλον οτι υπαρχουν 5 σταθερες καθε βδομαδα
με πανω απο 1000 ατομα συνολικα στους δρομους ανα 7 μερες

ειμαι σιγουρος οτι εστω το 10% απο αυτους ξεκινοντας απο μια βολτα θα κανουν και το επομενο βημα αν δεν το χουν ηδη κανει

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Καλά αυτό και το έχουμε εντοπίσει και το έχουμε γράψει.
Πλέον βλέπεις ποδηλάτες στους δρόμους.
Και δεν βολτάρουν μόνο, πάνε και στη δουλειά τους.
Και κυκλοφορούν ακόμα και με βροχή και ντάλα ήλιο και όλους τους μήνες.
Φυσικά ΔΕΝ είναι πάρα πολλοί, δεν είναι όσοι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να είναι, αλλά ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ....
ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ....

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Πρακτικά συνέλευσης 1/9/2010

Εβδομάδα Βιώσιμης κινητικότητας (ή χωρίς αυτοκίνητο, λέμε τώρα)
Αποφασίστηκε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με διάφορες εκδηλώσεις, όποιος (κυρίως από τις ομάδες που υπάρχουν ήδη ενδιαφέρεται να εντάξει κάποια εκδήλωση να επικοινωνήσει) και να το αναρτήσουμε στο site, εμείς θα διοργανώσουμε μια ποδηλατοπορεία Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 6:00 μμ Σύνταγμα

Την πρόταση που είχαμε συμφωνήσει σε παλιότερη συνάντηση αλλά δεν προλαβαίναμε να εφαρμόσουμε για τις 22 Σεπτεμβρίου να κάνουμε μια πορεία ενάντια στο αυτοκίνητο με οργανώσεις πεζών, ΑΜΕΑ και τοπικές κινήσεις, επειδή δεν προλαβαίναμε να την οργανώσουμε αποφασίσαμε να την διοργανώσουμε άλλη μέρα.

Το αποφασίσαμε αλλά πρέπει και κάποιος να το κάνει...

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Κυριακή 10.30 ΗΣΑΠ Μαρούσι. Μπορείτε να βάλετε αυτη σαν εκδήλωση από εμάς στα βόρεια