Για το Δήμο μας και το ΠΕ.Α.Π. αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Έτσι η συμμετοχή του δήμου μας στη πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι ουσιαστική και έχει την στήριξη όλων μας και κυρίως της δημοτικής αρχής.
Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα αναπτύξει ο δήμος μας και το ΠΕ.Α.Π. έχουν διπλό στόχο.
Αφενός την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας για την ανάγκη να πάρουμε μέτρα κατά της ρύπανσης που προκαλείται από την συνεχώς αυξανόμενη χρήση των ιδιωτικών αυτοκινήτων στο αστικό κυρίως περιβάλλον και αφετέρου,
•να ενθαρρύνει τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς και ταξιδιών, πλην των ιδιωτικών αυτοκινήτων,
•να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους κατοίκους των πόλεων μας για τους κινδύνους που συνδέονται με τη ρύπανση από τα αυτοκίνητα
•να δείξει μια διαφορετική εικόνα της πόλης χωρίς αυτοκίνητα και να φέρει τους πολίτες πιο κοντά χάρη στη συμμετοχή τους στη ποδηλατοβόλτα.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Η βόλτα έγινε και είχε επιτυχία. Ήρθε αρκετός κόσμος, κυρίως παιδιά με τους γονείς τους (όπως ακριβώς πήγα κι εγώ με τον γιο μου) και η διαδρομή ήταν πάρα πολύ όμορφη. Η Πεύκη έχει κάμποσα άλση και περάσαμε απ' όλα.
Μοναδική παραφωνία: ο αμετανόητος "ελληναράς".
Αν και υπήρχαν εθελοντές σε ολόκληρη τη διαδρομή που κρατούσαν κλειστές τις διασταυρώσεις, δεν επαρκούσαν για όλες. Έτσι, σε μία αφύλακτη διασταύρωση πάει ο "άντρας" ο "τεράστιος", ο 50άρης που έχει "επιτύχει" στη ζωή του βρε αδερφάκι μου και δεν πάει όπως πήγαινε ο πατέρας του με τον γάιδαρο στο χωριό, να περάσει "με το έτσι θέλω".
Σταματάω και του λέω "ε που πας, περνάνε παιδιά, κάνε πίσω".
"Και ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις να κάνω πίσω;".
Έπεσαν μερικά "γαλλικά" ήπιας μορφής γιατί είχαμε και τα παιδάκια που μας άκουγαν. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι "άντρες" και οι "γυναίκες" που νομίζουν πως θα γίνουν κι αυτές "άντρες" αν κάνουν τις μ@λ@κίες των "αντρών" έσπασαν την αλυσίδα και χώθηκαν μέσα στους ποδηλάτες.
Κυρίες και κύριοι, αγαπητές και αγαπητοί σύντροχοι, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα αν θέλουμε να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη σχέση Έλληνα και αυτοκινήτου. Αυτό διαπιστώνω μετά από κάθε τέτοια βόλτα.
Καλή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο :-)