ΦΑΚΕΛΟΣ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Το καλύτερο
Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ανήκει στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (OAKA) που βρίσκεται στο Μαρούσι. Κατασκευάστηκε το 1991 και έχει χωρητικότητα 5.250 θέσεων.Την τελική μορφή την πήρε το 2004 όταν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προστέθηκε στέγαστρο, με ανοικτά τα πλαϊνά για καλύτερο εξαερισμό.Το 2006 τα πλαϊνά κλείστηκαν με υαλοκατασκευή, και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο έγινε στάδιο κλειστού τύπου.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/thumb/3/3a/Olympiako_podilatodromio_in.JPG.JPG/120px-Olympiako_podilatodromio_in.JPG.JPG
Θεωρείται από τις πιο γρήγορες πίστες του κόσμου και έχει κατασκευαστεί από αφρικανικό ξύλο Afzelia.
Περιφέρεια μήκους: 250 μ.
Πλάτος: 7 μ.
Κλίση ευθείας: 13 μοίρες
Βιράζ: 45 μοίρες

Το πιο αγαπητό
Το ποδηλατοδρόμιο Διαγόρα στην Ρόδο,κτίστηκε το 1932 κατά την περίοδο της ιταλικής κατοχής της Ρόδου και διαθέτει πίστα ποδηλατοδρομίου περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου.ποδηλατική πίστα 430 μέτρων, με τσιμεντένιο δάπεδο πλάτους 8 μέτρων.
http://static.dimokratiki.gr/uploads/2015/01/podhlasia-25-3-744x558.jpg

Το πιο σκληροπυρηνικό
Το ποδηλατοδρόμιο Τρικάλων στις Καρυές,ανοικτό ξύλινο.Κατασκευάστηκε το 2006 η ολοκλήρωσή του δεν έγινε ποτέ και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα κλειστό.Λέγεται πως 400.000ευρώ έχουν δεσμευτεί για την ολοκλήρωση του αλλά.....

http://3.bp.blogspot.com/-vVPtnLKJONc/UajtiDzzS8I/AAAAAAAAM6M/kTP791fjkIM/s400/%CE%A0%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%9B%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9F+%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%A9%CE%9D+(5).jpg

Το πιο φιλόδοξο
Το ποδηλατοδρόμιο ΧΑΝΊΩΝ στα Καθιανα,ξεκίνησε το 2002,έφθασε στο 80% της ολοκλήρωσης το 2008 και έκτοτε παραμένει στο έλεος των καιρικών φαινομένων,των ληστρικών επιδρομών και των φαρανωικών πολιτικών δηλώσεων.
http://4.bp.blogspot.com/-V9uhIE1kkAE/TcZ34rOLUXI/AAAAAAAAABw/MjRJzcFDJ-Y/s320/STD_1788.JPG
ΜΕΓΕΘΟΣ/SIZE: 250m
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ/SURFACE: TΣΙΜΕΝΤΟ / CONCRETE
ΜΕΓΙΣΤΗ ΓΩΝΙΑ/MAX BANKING : 42 deg
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΓΩΝΙΑ/MIN BANKING: 12.5 deg
ΠΛΑΤΟΣ/WIDTH : 7m
STAYERS LINE : 2,8m

Το θυσιασμένο
Αρχικά καλούνταν Ποδηλατοδρόμιον ή γήπεδο Ν. Φαλήρου,κατασκευάστηκε το 1895 ως ποδηλατοδρόμιο για τους πρώτους συγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7f/Podhlatodromio_karaiskakh_1896.jpg/250px-Podhlatodromio_karaiskakh_1896.jpg

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

...............χρειάζεται και όλα θα γίνουν.
Ο Δήμαρχος Χανίων είχε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας(15/11/2016) με τη Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, κα. Ισαακίδου, και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γ.Γ. Αθλητισμού, για την προώθηση του ζητήματος του εγκαταλελειμμένου ποδηλατοδρομίου, στα Καθιανά της Δ.Ε. Ακρωτηρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας του κ. Βάμβουκα με εκπροσώπους της Γ.Γ. Αθλητισμού, ο Δήμαρχος ζήτησε την τεχνική και οικονομική συνδρομή από πλευράς της Γενικής Γραμματείας, προκειμένου να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Είναι μόνο δική μου πεποίθηση πως τα αθλητικά σωματεία σνομπάρουν τις ποδηλατοπορείες; και όμως γιατί πιστεύω πως με μια-δυο πορείες των αθλητών προς την Γ.Γ .Αθλητισμού αυτό το ζήτημα θα είχε τελειώσει πολύ καιρό πριν.

Εδώ μία μεμονωμένη προσπάθεια του Χρ.Ράντου(αθλητή ποδηλασίας)να δώσει δημοσιότητα στο θέμα για το ποδηλατοδρόμιο Χανίων
http://podilatodromiochanion.blogspot.gr/

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

...............................με συμμετοχή όλων των σωματείων,επιβάλλεται.
Έχει βουήξει ο κόσμος της αθλητικής ποδηλασίας και όχι μόνο.
Αθλητικό σωματείο Καλαθοσφαίρισης θέλει να αγοράσει το Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α και να το μετατρέψει σε γήπεδο μπάσκετ!!!!!!!!!!!!Γήπεδο Μπάσκετ δίπλα σε γήπεδο Μπάσκετ;
Βέβαια μεγάλο ρόλο σε αυτή την πρόταση παίζει το γεγονός πως το Ποδηλατοδρόμιο βρίσκεται στα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ.
Εγώ να συμφωνήσω στο παραπάνω μόνο αν τα χρήματα που θα δοθούν για την αγορά πέσουν άμεσα για την ολοκλήρωση και εκσυχρονισμό των υπολοίπων τριών,άμεσα όμως και πριν ξεκινήσουν έργα στο Ο.Α.Κ.Α.
Βέβαια αυτό δεν αλλάζει την ντροπή που θα νοιώθω για την πολιτεία,ντροπή που θα καταστρέψει αυτό το στολίδι,ένσταση για μια ομάδα που τραβάει την μία χρεωκοπία πίσω απο την άλλη(θέλει να αγοράσει και γήπεδο;),λύπη για όλα τα αθλητικά σωματεία αν συνεχίσουν να αδιαφορούν.
Ένα μικρό χρονικό
2016-ΤΑΙΠΕΔ
Αντίδραση και από την ΕΟΠ για το ΟΑΚΑ
2017-Α.Ε.Κ
Προχωράει το σχέδιο της ΑΕΚ: Για 49 χρόνια στο «Βελοντρόμ»!
2017-Ε.Ο.Π
«Δεν δεχόμαστε να ξεσπιτωθεί η ποδηλασία»!

frigo
Απών/απούσα

Απο συνεντευξη του γγ. ΓΓΑ  Συναδινου στον "φιλαθλο" 25/05/17

"Για το ποδηλατοδρόμιο Χανίων: ««Εχουμε μπροστά μας μια εγκατάσταση που έχει παραδοθεί και έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ. Η δουλειά όμως δεν έγινε ποτέ σωστά, από την συγκεκριμένη πίστα λείπει νομίζω ένα μέτρο από τις σωστές ολυμπιακές διαστάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει τίποτα αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι… Ο εργολάβος έχει πληρωθεί περίπου 3.600.000, όλοι το γνώριζαν, όλοι προσπαθούσαν να βγάλουν την ουρά τους απ έξω, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, αυτή είναι η εικόνα».

Για τις άλλες υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης: «Κοντεύουμε να χάσουμε τον λογαριασμό: Το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, το κολυμβητήριο της Αγιάς στην Πάτρα, τα Special Olympics, το ποδηλατοδρόμιο Χανίων, το κολυμβητήριο Χανίων είναι μια παρόμοια περίπτωση και πάει λέγοντας… Μέσα σε όλα αυτά βεβαίως έχουμε και κάποιες ομοσπονδίες, θα αναφέρω την ομοσπονδία ποδηλασίας στην οποία πριν από λίγες μέρες επιβλήθηκε πρόστιμο από τον ΣΔΟΕ νομίζω 380.000 ευρώ για πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Το συνολικό πρόστιμο ξεπερνάει το 1 εκατ. Ευρώ και εδώ είχαμε την φοβερή περίπτωση ότι μία ομοσπονδία και συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα τα οποία την διοικούσαν τους έχουν καταλογιστεί από την εφορία πρόστιμα, η Ομοσπονδία έβγαζε καταγγελίες απέναντι στο κράτος και ζητούσε από την ΓΓΑ την ετήσια επιχορήγηση την οποία έπαιρνε από το κράτος και την ξαναπλήρωνε στο κράτος, δηλαδή στην εφορία για τις ρυθμίσεις που είχε κάνει για αδικήματα τα οποία μπορεί να έχουν και ποινικό χαρακτήρα. Αυτό είναι μια παραδοξότητα, το κράτος να πληρώνει για πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί και βαραίνουν συγκεκριμένους ανθρώπους"

ολη η συνεντευξη εδω

 

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

.........................Ελληνικά.

 

contact