Μερικές σημαντικές λεπτομέρειες: Το ποστ αυτό έχει κυρίως διαφημιστικό χαρακτήρα για τη συνέλευση. Η ατζέντα δεν θα παρθεί ακριβώς από εδώ με τη λογική, ότι αν κάποιος θέσει ένα ζήτημα και δεν έρθει να το θέσει και την Τετάρτη, το πιο πιθανό είναι να μην συζητηθεί.
Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά, αν δεν κάνει κάποιος τον κόπο να έρθει για να το θέσει, οι πιθανότητες να πάρουμε μια απόφαση και να πραγματοποιηθεί είναι μηδενικές. Η παρουσία κάποιου που ενδιαφέρεται αρκετά ώστε να είναι εκεί, δεν διασφαλίζει και πάλι, αλλά αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες κάτι να υλοποιηθεί.
Η ομάδα δρα εθελοντικά και ο καθένας αφιερώνει τον προσωπικό του χρόνο για να πραγματοποιηθούν όσα πραγματοποιούνται. Το πόσα πολλά ή λίγα πράγματα κάνουμε αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την συμμετοχή ή την αδιαφορία σας.
Η σωστή απάντηση στην ερώτηση γιατί οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ δεν έκαναν αυτό ή το άλλο, είναι γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί για να βοηθήσω να γίνει...
Κοινώς αυτό το ποστ είναι μια προσπάθεια να έρθει λίγος κόσμος παραπάνω στις συνελεύσεις και να δεσμευτεί να κάνει πράγματα, αλλιώς θα γίνονται όλο και λιγότερα όλο και πιο αργά.
Το θεωρώ κατάντια της δημοκρατίας και βασικό ανασταλτικό παράγοντα στο να προχωρήσουμε από δω και πέρα, το ότι πριν 5 χρόνια που οι ποδηλάτες είμασταν λίγοι (300 άτομα η πρώτη ποδηλατοπορεία μας) συμμετείχαν στην συνέλευση όσοι και τώρα που κάνουμε ποδηλατοπορείες των 6-7 χιλιάδων ατόμων.
Θέματα προς συζήτηση:
Αντιμετώπιση κλοπών
Έκδοση βιβλίου με ποδηλατικές ιστορίες
Παζάρι αλληλεγγύης
Όποιος θέλει ας προσθέσει άλλο θέμα από κάτω (ας διαβάσει πρώτα τις λεπτομέρειες)...
Καλημερα Νικο...
Εγω θα ηθελα καποια στιγμη η να χαρισουμε καπου καποια ποδηλατα η να βοηθουσουμε με καποιο τροπο το ιδρυμα των αστεγων η των μεταναστων... (ρουχα παπουτσια κουβερτες) αυτα απο μενα...
1. Ποδηλάτ-ισσ-ες: πως προχωράμε από εδώ και πέρα; Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα για τα οργανωτικά, το σχεδιασμό δράσεων κλπ. Νομίζω πρέπει να κάνουμε κάποια ημερίδα ή κάτι τέτοιο
2. Πρόταση για να ξεκινήσουμε καμπάνια κατά του ΙΧ, σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες
3. Ποδηλατικός γύρος Αθήνας. Θα κάνουμε κάτι;
Αν έχεις καμιά καλή ιδέα που να τα βρούμε/φτιάξουμε κι εγώ το θέλω... έλα την Τετάρτη να το συζητήσουμε...
Αυτό το βάζουμε στην ατζέντα και ξεμένει γιατί το τρώνε συνήθως τα επείγοντα, αλλά πρέπει να γίνει ασχολούμαστε με 100 πράγματα και είμαστε οργανωμένοι όπως όταν ασχολούμασταν με 3.
Αυτό πχ είναι από τα πράγματα που έχουν αποφασιστεί να γίνουν αλλά κολλάνε από έλλειψη ανθρώπων να το τρέξουν...
θα υπάρξει κάποιο κείμενο/γράμμα προς υποψήφιους για τις Δημοτικές εκλογές 2010;
Είναι κάτι το οποίο το έχουμε αποφασίσει αλλά δυστυχώς απέτυχε να γραφτεί, όποιος θέλει ας έρθει την Τετάρτη να προσφερθεί...
Το κείμενο για τους συνδιασμούς το ανέλαβα εγώ με τον Δημήτρη .
1. Ποια είναι η άποψη του συνδυασμού σας σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης του ποδήλατου για τις καθημερινές μετακινήσεις;
2. Θεωρείτε ότι οι δρόμοι του δήμου παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια προς τους ποδηλάτες;
3. Προτίθεστε να αφαιρέσετε οδικό χώρο από το αυτοκίνητο για την κατασκευή δικτύων υποδομής ποδηλάτου εντός του δήμου;
4. Τι υποδομές προτίθεστε να δημιουργήσετε ώστε να διευκολύνετε τη χρήση του ποδήλατου στην πόλη;
5. Ποιος είναι ο στόχος για το ποσοστό χρήσης του ποδηλάτου στο δήμο, με δεδομένο ότι το πανελλαδικό ποσοστό σήμερα είναι 1% και πως θα τα επιτύχετε;
6. Δεσμεύεστε ότι σε κάθε νέο οδικό έργο θα πρέπει να προβλέπεται και λωρίδα υποδομής ποδηλάτου;
Special Ερώτηση για τους συνδυασμούς του Δ. Αθηναίων:
Στις 16/10/2007 ο νυν Δήμαρχος κύριος Κακλαμάνης δήλωσε ότι «στο κέντρο της Αθήνας είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξουμε ποδηλατόδρομους, χωρίς να κινδυνεύει η ακεραιότητα του ποδηλάτη. Πλην όμως αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε, όχι σαν μεταφορική εξυπηρέτηση με ποδήλατο, αλλά σαν ψυχαγωγική εξυπηρέτηση με ποδήλατο». Συμφωνείτε με αυτή την άποψη;