Ακολούθως παραθέτω με μία σχετική ανάλυση τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνέλευση των Ποδηλατ-ισσ-ών στις 26/3/2008:
- Οργάνωση Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας (ΠΠ)
Σχετικά με την οργάνωση της ΠΠ συζητήθηκαν τα εξής:
• Η διαδρομή στην Αθήνα (με πιθανές αλλαγές) θα είναι η εξής: Πεδίο του Άρεως – Αλεξάνδρας – Β. Σοφίας – Σύνταγμα – Φιλελλήνων – Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Αθηνάς – πλ. Κοτζιά – 3ης Σεπτεμβρίου – Πεδίο του Άρεως
• Σχετικά με την προβολή της πορείας, είναι έτοιμο το banner το οποίο θα μπει σε διάφορα sites και blogs και έχει ήδη αρχίσει η αποστολή ως chain mail του κειμένου που υπάρχει στο πρωτοσέλιδο (www.podilates.gr). Τις επόμενες μέρες θα σταλεί και το δελτίο τύπου στα ΜΜΕ με τα αιτήματα μας. Όσον αφορά τις αφισοκολλήσεις, έχουν γίνει ήδη 2 στο κέντρο και θα γίνει σίγουρα άλλη μία στην επόμενη συνέλευση (2/4). Επίσης έχουν αναλάβει συγκεκριμένα άτομα να κολλήσουν αφίσες σε Καλλιθέα, Φιλαδέλφεια και Παγκράτι.
• Στην επόμενη συνέλευση (2/4) θα φτιάξουμε πανώ και πλακάτ για την πορεία. Επίσης θα χρειαστεί να στήσουμε μικροφωνική στο Πεδίο, έτσι ώστε να γίνει αισθητή η παρουσία μας και να ακουγόμαστε όταν θα μιλάμε στον κόσμο.
Στη συνέλευση παρέστει και ένας εκπρόσωπος από την ομάδα που θα διοργανώσει την πορεία στα Γιάννενα και μας ενημέρωσε για της εκεί κινήσεις. Μας είπε επίσης ότι μετά την ποδηλατοπορεία εκεί (η οποία θα ξεκινήσει στις 17:00!!) θα έχουν και προβολές ταινιών. Επίσης παρέστει και μία δημοσιογράφος (μετά από συνεννόηση) από την Deutsche Welle και ηχογράφησε ένα μέρος της συνέλευσης.
Την ημέρα της πορείας συμφωνήσαμε ότι πρέπει αν υπάρχει αρκετή οργάνωση σχετικά με την κίνηση μας στο δρόμο. Αν υπάρχουν αρκετά παιδιά, θα πρέπει αυτά να κινούνται στο κέντρο της πορείας. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά άτομα στην κεφαλή της πορείας, ώστε η πορεία να κινείται με κανονικό ρυθμό και να μην τρέχουμε (ειδικά στις κατηφόρες) και δεξιά και αριστερά να κλείνουν σωστά οι δρόμοι από τους οποίους περνάμε. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει φαρμακείο και συνεργείο στην ουρά της πορείας. Κάποια άτομα έχουν αναλάβει ήδη να ρυθμίζουν την πορεία και θα βρούμε και άλλους εθελοντές.
kalimera.onomazomai Kwnstantinos kai eimai autos pou bika 2-3 fores stin sineleusi tis Tetarti,fouriozos giati biazomoun poli, psaxnwntas ena allo paidi.Menw ilioupoli kai exw eidi kolisei xartakia gia tin podilatoporia se merika gimnastiria tis perioxis mou.skeftika ta gimnastiria ws kalo simeio giati blepeis pou kai pou kai kanena podilato ap' eksw.enoeite pws tha sinexisw apla se poia alla simeia thewreite kala na balw kai alla xartakia;an xreiazetai se kati na boithisw kai mporw perimenw na mou peite.euxaristw poli
Κωνσταντίνε, καλό θα ήταν να είχες πάρει αφίσες να κολλήσεις π.χ. σε στάσεις λεωφορείων ή έξω από το γυμναστήριο που αναφέρεις. Θα χρειαστούμε βοήθεια την Κυριακή στην πορεία, ώστε να υπάρχουν άτομα περιμετρικά της πορείας να κλείνουν δρόμου κτλ. Επίσης την Τετάρτη 2/4 στη συνέλευση θα φτιάξουμε πανώ και πλακάτ για την πορεία, οπότε έλα να βοηθήσεις αν μπορείς.
Παιδια την Τεταρτη θα προσπαθησω να ερθω κι εγω .Αν χρειαζεστε καποια χρωματα πειτε μου, εχω καποια που περισσευουν.Και πινελα και ρολα,απ'ολα .Στις οχτω θα ειναι και παλι η Συνελευση φανταζομαι ε?Θα βαλω τα δυνατα μου να ειμαι εκει να βοηθησω οπως μπορω.Φιλικα