Αλλαγή ελαστικών από π.χ. 700x30 σε 700x35 και το αντίστροφο;

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Forebas
Απών/απούσα

Γεια και χαρα σε ολους, εδω νεος με μια απορια.
Αφου ξεσκονισα το forum μαζευoντας οσες περισσοτερες αποψεις μπορουσα, κατεληξα για αγορα καινουριου ποδηλατου πολης (95% ασφαλτο- 5% πατημενο χωμα), ξερο πηρουνι με v-Brakes, fitness κοινως.

Εχω ομως μια απορια και θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Βλεπω οτι τα ποδηλατα σε αυτην την κατηγορια φορανε διαφορετικα μεγεθη ελαστικων, 700x28 εως 700x35. Θα μπορω να αλλαξω ελαστικα οσον αφορα στο πατημα, στο φαρδος, αν θελω πχ πιο φαρδια, ή θα πρεπει να αλλαξω και ζαντες;
Αν πχ παρω ποδηλατο με 700x30, θα μπορω να βαλω 700x35 ή 700x38 και το αντιστροφο;

Tnx

ΥΓ: Δεν μπορω να βρω το βαρος του Sirrus και Sirrus Sport. Any help?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ntpro
Απών/απούσα

Καταρχήν δεν θέλεις fitness αλλά trekking με ξερό πιρούνι, και αυτά περιγράφεις (v-brakes, 700x30 λάστιχα). Σε fitness (δρόμου με ίσιο τιμόνι) συνήθως το μέγιστο ελαστικό είναι το 700x28, στους trekking τροχούς το ελάχιστο είναι το 700x28. Σε κάθε άλλη περίπτωση χρειάζεται αλλαγή στα στεφάνια. Θα έχεις πρόβλημα αν θέλεις να κατέβεις κάτω από τα 700x28.
Το Sirrus και Sirrus Sport δεν ανακοινώνουν βάρος από το εργοστάσιο, να το υπολογίσεις 11 kg.

Forebas
Απών/απούσα

Σ ευχαριστω ntpro για την απαντηση
Το sirrus οποτε που φοραει 700x32 ειναι trecking αν καταλαβαινω σωστα. Αυτο που δεν επιασα ειναι οτι αν παω σ αυτο τελικα, με λαστιχα 700x32, αν θελησω να βαλω 700x35 πχ, συνεπαγεται και αλλαγη στα στεφανια;

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...δεν ειναι trekking.
Απλα ετυχε να δεις ενα Sirrus με 32αρια λαστιχα.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

ο κατασκευαστής του στεφανιού ορίζει τα όρια πόσο μικρό ή μεγάλο ελαστικό μπορεί να μπει

και μετά το αν χωράει ή οχι πχ στο πιρούνι (λέμε τώρα)

dim1973
Απών/απούσα

Καλησπέρα
έχω treking to οποίο φόραγε 35αρια και τα άλλαξα με 28αρια με δεδομένο ότι οι διαδρομές μου είναι αποκλειστικά στη πόλη και βρήκα την υγειά μου, έστω και με λίγο παραπάνω τράνταγμα (ανεκτό). Νομίζω ότι για αστικές διαδρομές ελαστικά 28 - 30 είναι τα αποδοτικότερα.

Forebas
Απών/απούσα

Ευχαριστω

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Και για να απαντήσουμε στο ερώτημα, όπως ο Scarp είπε, το πλάτος του στεφανιού καθορίζει τις διαστάσεις που μπορούμε να βάλουμε αλλά και το άνοιγμα ψαλιδιού/πηρουνιού. Συνήθως 2-3 νούμερα πάνω κάτω είναι ΟΚ. Ο θείος Sheldon μας διαφωτίζει με το πινακακι του που πήρα το screenshot και το εκανα εικονα για να μην τρεχουμε συνεχεια στο λινκ: http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html#width

πλατος ελαστικων

Ο πίνακας δεν είναι αυστηρός και μπορούμε να ανέβουμε ακομα κανα δυό νούμερα προς τα πάνω με ασφάλεια. Τα ποδήλατα που έχουν φαρδιά ελαστικά συνήθως φοράνε 17c ή 19c ζαντες που σημαίνει πως μεχρι 700Χ38 παίζουμε με ασφάλεια αλλά με την προυπόθεση πως χωράει στο ψαλιδι/πιρούνι. Όμως κάποια ποδήλατα fitness, απο εκείνα που είναι σχεδόν κουρσες με ισιο τιμόνι και στενά ελαστικα ίσως να έχουν είτε μικρότερο στεφάνι, είτε κουρσάδικα φρένα, είτε στενό πηρούνι/ψαλίδι ή όλα αυτά μαζί και είναι δύσκολο να χωρέσουν φαρδιά λάστιχα, κάτι τελος παντων μεγαλύτερο του 700Χ28.

Forebas
Απών/απούσα

Ευχαριστω για τις απαντησεις
Οπως θα εγινε κατανοητο παω για sirrus. Ειμαι μεταξυ απλου και sport (2015) τα οποια εχουν και μια διαφορα 100€. Το απλο το βρισκω 400€, το θεωρω καλη τιμη αλλα υποψιαζομαι οτι εχουν κατεβασει ποιοτητα. Επειδη ειδα οτι βγαινουν με 32αρι ελαστικο, αναρωτηθηκα αν μπορω να κατεβω σε διασταση. Ευχαριστω και παλι

contact