Καλησπέρα.
Χρειάζομαι την βοήθεια σας, χρειάζομαι εναν αντάπτορα δισκόπλακας post to post για μπροστινό φρένο απο 160 σε 203 εκατοστά.
Προς απογοήτευση μου χθες συγκεκριμένα βρέθηκα στο κατάστημα Μανιατόπουλος (επίσημος αντιπρόσωπος Shimano) για να πάρω τον σωστό ανταπτορα και όπως αποδείχθηκε δεν βγάζει η Shimano σε αυτο ο μέγεθος ανταπτορα για μπροστινό φρένο, μόνο απο 180 σε 203.
Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει κάποια άλλη εταιρία που να βγάζει αυτού του μεγέθους ανταπτορα συμβατό με Shimano XTR m975 φρένο;;
Ευχαριστώ.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
prin μπλεξεις. Εαν θυμαμαι καλα πριν λιγο εψαχνες 29αρι πιρουνι. Τι βρηκες και ειναι συμβατο με 203 δισκοπλακα?? Ή εαν ειναι αλλο ποδηλατο εισαι σιγουρος οτι ειναι συμβατο το πιρουνι με την 203 δισκοπλακα?
Έβαλα το κέντρο μαζί με τον δίσκο και εχει τις σωστές αποστάσεις απο το πιρούνι.
Το πρόβλημα ειναι οτι δεν υπάρχει ανταπτορας απο 160 σε 203 για φρένο Shimano.
Δεν ξέρω απο τι άλλο μπορει να κρίνετε αν ειναι συμβατό για 203 δίσκο.
απο το εαν αντεχει το πιρουνι τη δυναμη της 203 δισκοπλακας (το βρισκεις στα τεχνικα χαρακτηριστικα του καθε πιρουνιου)
απο το επίσημο site της εταιριας αυτα τα χαρακτηριστικά βρήκα:
Φαίνεται απο κάπου αν μπορεί να τον αντέξει?? Μόνο τι μέγεθος δίσκου μπορεί να πάρει χωρίς ανταπτορα γράφει.
Travel - 100mm, 80mm
Right Side - RL (remote speed lock out)
Left SideCoil
Crown - AC4C series Die casting
Stanchion tube - 30mm / STKM
Pitch - 130mm
Lower - Alloy
Brake - Postmount disc 160mm
Steerer tube - TS,STKM
Weight - 2776g
απο αυτα τα στοιχεια δεν φαινεται.
Εντωμεταξυ πρεπει και να μαντευουμε και ποια ειναι η αναρτηση.
Λοιπον μαντευω οτι μιλαμε για την suntour xcm για 29αρι. Το θεωρω αδυνατο να αντεχει 203μμ δισκοπλακα. Το βλεπω δυσκολο και για 180 αλλα εκει παιζει. Αν παμε by the book θα πρεπει να επικοινωνησεις με τον κατασκευαστη-αντιπροσωπο αλλα ειμαι σιγουρος οτι 203μμ ειναι εξω απο τις δυνατοτητες της αναρτησης.
Aναζήτηση τεχνικών εγχειριδίων σε μορφή pdf
Ebook PDF Search Engine
Ναι αυτή ειναι η ανάρτηση, σορυ που δεν ανέφερα την εταιρία.
Η χρήση δεν θα ειναι πολύ σκληρή, downhill κτλ. Βουνό χαλαρά άντε και καμία διαδρομή cross country για την ώρα.
Ξέρω ότι αυτο το πιρούνι δεν ειναι για πολλά πολλά, το γράφει και σε ενα αυτοκόλητο που έχει πάνω της. Η ανάρτηση ειναι βγαλμένη απο ενα cube aim και την πήρα προσωρινά για να μπορέσω να αναβαθμίσω το ποδήλατο απο vbrake σε δισκόφρενα με σκοπό αργότερα να πάρω μια πραγματικά καλή ανάρτηση όταν θα μπορώ να διαθέσω ενα σωστό ποσό χρημάτων. Όποτε για αυτο και ηθελα να βάλω αυτο τον δίσκο με σκοπό να τον έχω και για το επόμενο πιρούνι.
Εαν η χρήση θα είναι χαλαρή, ποιός ο λόγος για τα 200mm;
Άσε που είτε σκληρή είτε μαλακή η χρήση, από τη στιγμή
που ο κατασκευαστής λεει ότι δεν αντέχουν τα καλάμια τη
δύναμη των 200mm, απλά δεν τη βάζεις.
Άσε που με τα όταν και άμα και όποτε μαζέψεις λεφτά μπο-
ρεί να περάσουν και 3-4 μήνες και σιγά σιγά, μετά από 100-
200 φρεναρίσματα να δείς το ράγισμα ή απλά να σου κοπεί
το καλάμι και να δεις το μικρόκοσμο του εδάφους.
Αρχικά δεν ξέρω κάποια εταιρία που να προτείνει τόσο μεγάλη δισκόπλακα για τέτοιας κατηγορίας πιρούνι , εχει κατασκευαστεί για αλλη κατηγορία αναρτήσεων (δισκόπλακα 20εκ.) Συνήθως το μεγαλύτερο σε crosscountry είναι το 180-185 .
τα αυτοκόλλητα τα γράφουν για να μην πεις "έπεσα χτύπησα φταίει το προϊόν "
σαν προειδοποίηση περισσότερο για θέματα ασφάλειας
Μια φιλική συμβουλή , κάποια πράγματα οπως πχ ενα τιμόνι ,σέλα , ταχύτητες μπορεί να κρατήσουμε για το επόμενο ποδήλατο κλπ , μια τέτοια αγορά μπορεί να μας βοηθήσει και να αξιοποιηθεί.
Μια δισκόπλακα που ουσιαστικά μπαίνει στα αναλώσιμα κομμάτια δεν βλέπω να αξίζει τον κόπο (εκτός απο ελαστικά που εκεί δοκιμάζεις και αν προσέξεις όλα καλά ) πόσο μάλλον οταν είμαστε εκτός προδιαγραφών .
Έχετε δίκιο γενικά, δεν το είχα σκεφτεί με την σωστή λογική.
Το μέγεθος των 203 για την χρήση που θα κάνω ξέρω και ήξερα οτι μου ειναι άχρηστος, ο λόγος που ήθελα να τους βάλω ειναι καθαρά θέμα αισθητικής, για να το βλέπω εγω και να μου αρέσει η όψη του ποδηλάτου μου.
Όποτε λέω να του βάλω εναν 180 και ελπίζω να μην με κρεμάσει και φάω τα μούτρα μου :)
Σας ευχαριστώ..