Λάστιχο 700Χ38η 700Χ28;;;

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
P_Nanoulis
Εικόνα P_Nanoulis
Απών/απούσα

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,καινούριος στο site λίγο παλιότερος στο ποδήλατο.
Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για ελαστικά. Αυτή την στιγμή >700Χ38 της Kenda(Multitrack Sport)είμαι πολύ ικανοποιημένος αρκετά καλό λάστιχο,κανένα φουιτ μέχρι στιγμής με καλή συμπεριφορά στον δρόμο για τα λεφτά του.Απο την άλλη έχω και ένα ζευγάρι Michelin Dinamic Sport 28'' επίσης καταπληκτικό λάστιχο άριστη συμπεριφορά και σχεδόν 0 θόρυβος.Το δίλημμα έχεις ως εξής:Τι είναι καλύτερο λέτε για τους Ελληνικούς δρόμους;αξίζει να κάνω την αλλαγή;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
P_Nanoulis
Εικόνα P_Nanoulis
Απών/απούσα

Ο Τίτλος είναι λάθος.Οι διαστάσεις είναι 700Χ38

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

P_Nanoulis wrote:
Αυτή την στιγμή >700Χ38 της Kenda(Multitrack Sport)...
Απο την άλλη έχω και ένα ζευγάρι Michelin Dinamic Sport 28''...
αξίζει να κάνω την αλλαγή;

Δηλαδή τι ρωτάς?
Αν αξίζει να ασχοληθείς 5 λεπτά να αλλάξεις τα λάστιχα που ήδη έχεις και να το διαπιστώσεις μόνος σου?
Να το κανεις και να μας πεις εσύ τις εντυπώσεις σου.
Κι αν μετανιώσεις, 5 λεπτά υπόθεση είναι!

P_Nanoulis
Εικόνα P_Nanoulis
Απών/απούσα

Τα 28 της Michelin τα είχα παλιότερα αλλά στους κακοτράχαλους δρόμους μας έσκαγαν συνεχώς και δεν απορροφούσαν ιδιαίτερα κραδασμούς....υπάρχει κάποια λύση έτσι ώστε αφού τα ξαναβάλω να μην παθαίνω συνέχεια λάστιχο;;

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

P_Nanoulis wrote:
Τα 28 της Michelin τα είχα παλιότερα αλλά στους κακοτράχαλους δρόμους μας έσκαγαν συνεχώς και δεν απορροφούσαν ιδιαίτερα κραδασμούς....υπάρχει κάποια λύση έτσι ώστε αφού τα ξαναβάλω να μην παθαίνω συνέχεια λάστιχο;;

1. βάζε ΣΩΣΤΗ πίεση στο ελαστικό, για να μην σκάει. Μην αφήνεις ελαστικά - ειδικά με μικρό προφιλ όπως τα 28αρια - με χαμηλές πιέσεις.

2. αν τα ελαστικά είναι παλιά, πολυκαιρισμένα, πολυφορεμένα, είναι ΛΟΓΙΚΟ να σκάνε συχνά. Αντικατάσταση μόλις αρχίσουν και παραδίδουν πνεύμα.

3. λίγο παραπάνω προσοχή εκεί που ποδηλατείς, να αποφεύγεις φρεάτια, λακούβες, γυαλάκια κλπ. Εύκολο είναι, λίγη προσοχή θέλει.

4. αν παρόλα αυτά έχεις μεγάλο θέμα, βρες και βάλε φακαρόλα που μπαίνει ανάμεσα στο ελαστικό κα την σαμπρέλα, για έξτρα ενίσχυση απέναντι σε αγκαθάκι,α γυαλάκια, πετρίτσες κλπ.

.... υποθέτω ότι έχεις τσεκάρει ήδη ότι η κλασσική φακαρόλα (μεταξύ σαμπρέλας και ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ) είναι ΟΚ, καθώς και ότι δεν έχεις κανα μικρό-τοσοδούλι-αόρατο γυαλάκι στο πέλμα του ελαστικού, που σκάει σαμπρέλες σαν διάολος...

..
..
κάποτε δοκίμασα κάτι οικονομικά michelin για πόλη, 28αρια,... δεν έμεινα με καλές εντυπώσεις... είχα συχνά προβλήματα... δεν θυμάμαι όμως ποια ήταν...

redo
Εικόνα redo
Απών/απούσα

RockaRolla][quote=P_Nanoulis wrote:

3. λίγο παραπάνω προσοχή εκεί που ποδηλατείς, να αποφεύγεις φρεάτια, λακούβες, γυαλάκια κλπ. Εύκολο είναι, λίγη προσοχή θέλει.

τα γυαλακια μπορουν να κανουν ζημια?
Νομιζω με 28αρια ενας φιλος την πατησε μια φορα αλλα δεν πιστευα οτι μπορει να ειναι απο αυτο!

Stel10s
Απών/απούσα

Ναι τα γυαλακια κανουν μεγαλη ζημια.
Μπαινουν μεσα στο λαστιχο και σιγα σιγα το κοβουν προς τα μεσα σε καθε σαμαρακι, λακουβα κλπ.

Η μεγαλυτερη ζημια ειναι ομως οτι σου κανουν σουρωτηρι το λαστιχο.
Μια φορα επλυνα το ελαστικο με νερο για να ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει μεινει τιποτα επανω του.
Το εβαλα βρεγμενο επάνω στη ροδα, και το φούσκωσα.
Καθως το φούσκωνα, έβγαινε αερας-φουσκαλες απο το ελαστικο απο 40-50 σημεια!!!
Στο ματι φαινοταν μια χαρα το λαστιχο.

Απο αυτες τις τρυπες μπαινουν πετραδακια-σκουπιδακια που γδερνουν την σαμπρελα και σιγα σιγα την σκανε.

sanamastragalos
Απών/απούσα

...να δωσεις τα λαστιχα σε εμενα που μπορω να τολμησω, να σου δωσω maxxis 700χ35 να "κατεβαινεις" σιγα-σιγα....

contact