Επειδή την έκανα την λαλακία μου (η άγνοια πληρώνεται) είπα να ενημερώσω σχετικά.
Σε σκελετό που είχα αγοράσει, είχε την παραπάνω μεσαία τριβή. Επειδή είχε κλασικό τετράγωνο άξονα, και θα έβαζα octalink αποφάσισα να την βγάλω, για να παραγγείλω την νέα. Θα 'θελα.
Αν δείτε μεσαία τριβή που μοιάζει με την παρακάτω ΠΡΟΣΟΧΗ.
Παίζουν τα ακόλουθα:
Εχει φρεζαριστεί το πλαίσιο για να είναι τελείως παράλληλα οι 2 πλευρές που παρτάει η μεσαία τριβή.
Εχουν φρεζαριστεί οι 2-3 πρώτες βόλτες απο κάθε πλευρά, για να μπει η συγκεκριμένη.
Και κατά πάσα πιθανότητα είναι ούζο τα σπειρώματα, και για αυτό μπήκε η συγκεκριμένη. (Αυτό δεν είναι απαραίτητο, μιας και την έβαζαν επειδή είναι bullet proof, ρυθμίζεις το chain-line, και αλλάζεις τα ρουλεμάν για πλάκα. Αλλά αν την έβαλαν, να γυρίσεις πίσω σε απλή, δεν παίζει, τουλάχιστον εύκολα)
Στην περίπτωσή μου είχε κολήσει και το dural με το cromoly, και το σφυροκάλεμο πήγε σε άλλα χέρια. (δεν έχει βγει ακόμα, αλλά που θα πάει. Εχουν πλακώσει και τα σπειρώματα σε κάποια καφέ κόλλα, και όλα super....)
Μεταχειρισμένες οι συγκεκριμένες μεσαίες παίζουν σε τρελά λεφτά, και NOS πιάνουν 300άρια, οπότε καλύτερα να στείλω τον σκελετό Αγγλία, να μου αλλάξουν τη φωλιά (λέμε τώρα)
Πάντως είναι έξυπνο σύστημα, και με ΤΡΕΛΗ ποιότητα σε κατασκευή και υλικά!
(Οι φωτό είναι απο ebay)
http://www.bikepro.com/products/bottom_brackets/mavic.html
Ιδια, σχεδόν, εμφάνιση έχουν και οι απλές της εποχής, με μόνη διαφορά στα εξωτερικά δαχτυλίδια. Και πάλι έχουν την ιδιομορφία ότι βιδώνουν απο την μια πλευρα ως την άλλη. Δεν έχουν 2 ποτήρια, όπως ξέρουμε όλοι, αλλά είναι ένα ενιαίο. Οι οποίες επίσης ρυθμίζουν chain line κλπ.
PS πρώτο πλαίσιο κούρσας χτυπημένο. Δεύτερο πλαίσιο, αυτό. Να πάρω τρίτο ή απλά θα κερδίσω τον τίτλο του γκαντέμη?
Το διάβασα 2-3 φορές διαγώνια και τώρα λίγο πιο ήρεμα για να καταλάβω τι έχει συμβεί και να το συνδυάσω με την πληροφόρηση που είχα μέχρι τώρα.
Νομίζω οι 2 προηγούμενες περιπτώσεις σου λένε να πας σε καινούριο σκελετό, κατά προτίμηση χειροποίητο, έτσι για μα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ρε παιδί μου.
Κανένα γιαπωνέζικο, απο αυτά που δεν χαλάνε, λες? Αμα τα στέλνουν και άβαφτα, αφου πρέπει να να τα βάφω ρε παιδί μου....