Ψηλωσα απο 1,68 σε 1,83 παρακαλω βοηθεια....

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kyriakos96
Απών/απούσα

στις 20-6-10 πηρα το ideal strobe 350$ καιτοτε ημουν 14 χρονων και γυρω στο 1,68 οποτε πηρα 49cm ....
μια χαρα το ποδηλατο παει οπως πρεπει....
αλλα τωρα πια ειμαι 15 χρονων και 1,83!!!

δεν ξερω τι να κανω...εχω στο φουλ την σελα και αναγκαζομαι να σκιβω για να πιασω το τιμωνι και μετα να ποναει η πλατη μου....
αξιζει να βαλω σπαστο λαιμο η να παρω αλλο????

παρακαλω βοηθηστε την κατασταση.....

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

....................να μπορέσουμε κι εμείς οι γεροπαράξενοι να διαβάσουμε;

nikost
Απών/απούσα

Ρε θηρίο πήρες 15 πόντους σε ένα χρόνο;

Τέλος πάντων σίγουρα πήρες 49 εκ σκελετό; Γιατί απ΄ότι βλέπω το
μέγεθος αυτό δεν υπάρχει στο strobe, ίσως ενοείς το 46.

strobe

Πάντως όπως και να έχει αν το ποδήλατο το είχες πάρει στο σωστό μέγεθος τότε τώρα θα χρειαστείς μάλλον 2 νούμερα μεγαλύτερο, αν σου έπεφτε λίγο μεγάλο τότε θα χρειαστείς ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Οπότε ναι νομίζω πως θα πρέπει να αλλάξεις ποδήλατο και όχι απλά λαιμό..

Σε γενικές γραμμές το ύψος σου είναι για Large εκτός και αν είσαι 100% αγωνιστικός τύπος οπότε ίσως το medium να σε βόλευε καλύτερα στο βουνό. Γούστα είναι αυτά.

A! Σε παρακαλώ γράφε ελληνικά!

Καλή συνέχεια

kyriakos96
Απών/απούσα

συγνωμη για τα ακαταλαβιστικα....
ναι δεν ειναι 49 αλλα 46...
το προβλιμα ειναι οτι το ποδηλατο ειναι κοντο αν και δεν ειμαι αγωνιστικος τυπος... το ποδηλατο ειναι η ζωη μου και μακαρι να μου δινοταν η ευκαιρια να αγωνιζομουν σε mountain- downhill... γιατι εδω στην κρητη που μενω εχουμε φοβερα τοπια καλυτερα απο πιστες... τελος παντων.... τι ποδηλατο θα μου προτηνατε???

kyriakos96
Απών/απούσα

ειδα σε αλλα θεματα ξενους χαρακτηρες και παρασιρθικα... μηπως να σας τα μεταφερω στα ελληνικα???

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

kyriakos96
Απών/απούσα

εσυ καμια γνωμη εκτος απο τους χαρακτηρες??.

magmike
Απών/απούσα

Κυριάκο μιας και θα ψηλώσεις και άλλο πιθανότατα εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις ποδήλατο.Στην ηλικία σου και λόγω ανάπτυξης καλό είναι να μην πιέζεις την πλάτη σου

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

....και πες του ότι έχεις μιλήσει με αρκετούς ειδικούς επί του θέματος και όλοι συνηγορούν στην άποψη της αλλαγής ποδηλάτου με κλειστά μάτια.
Ή Πατέρα, μάντεψε τί μου είπαν τα παιδιά..............

kyriakos96
Απών/απούσα

magmike wrote:
Κυριάκο μιας και θα ψηλώσεις και άλλο πιθανότατα εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις ποδήλατο.Στην ηλικία σου και λόγω ανάπτυξης καλό είναι να μην πιέζεις την πλάτη σου

και αυτο θα κανω... αλλα εχουμε και ενα πατερα που πρεπει να ρωτησουμε...και λεφτα να μαζεψουμε.... καμια προταση ποδηλατου ετσι γυρω στα 600ευρω καλο mountain...>???

kyriakos96
Απών/απούσα

tkant wrote:
....και πες του ότι έχεις μιλήσει με αρκετούς ειδικούς επί του θέματος και όλοι συνηγορούν στην άποψη της αλλαγής ποδηλάτου με κλειστά μάτια.
Ή Πατέρα, μάντεψε τί μου είπαν τα παιδιά..............

χαχαχα... αν σου πω οτι αυτο σκεφτομουν...να γυρισω μιαμερα απο μακρυνη βολτα και να του πω οτι ποναει η πλατη μου...

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...τι τραβας, και τι εχεις να τραβηξεις ακομα....

Το καλυτερο κολπο παντως για να τον ψησεις να σου παρει καινουριο ποδηλατο, ειναι να τον κολλησεις κι αυτον με την περιφημη "γριπη των ποδηλατων".
Τοτε να δεις ποδηλατα...

kyriakos96
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
...τι τραβας, και τι εχεις να τραβηξεις ακομα....

Το καλυτερο κολπο παντως για να τον ψησεις να σου παρει καινουριο ποδηλατο, ειναι να τον κολλησεις κι αυτον με την περιφημη "γριπη των ποδηλατων".
Τοτε να δεις ποδηλατα...

καμια προταση ποδηλατο???

nikkos
Εικόνα nikkos
Απών/απούσα

έτσι οπως πας, θα σου φύγουν πολλά φραγκα μέχρι να γίνεις 18 :ΡΡΡΡΡΡΡΡ
αλλά τι να κάνεις, να μην παίρνεις ακριβά ποδήλατα για να τα έχεις για ένα χρόνο και μετά να τα αλλάζεις???...

kyriakos96
Απών/απούσα

nikkos wrote:
έτσι οπως πας, θα σου φύγουν πολλά φραγκα μέχρι να γίνεις 18 :ΡΡΡΡΡΡΡΡ
αλλά τι να κάνεις, να μην παίρνεις ακριβά ποδήλατα για να τα έχεις για ένα χρόνο και μετά να τα αλλάζεις???...

συγνωμη αλλα αν ηξερα οτι θα παρω 10 ποντους μεσα σε ενα χρονο και οτι θα επρεπε να το αλλαξω τοτε δεν θα το επερνα καν.... 1 καλο ποδηλατο ηθελα να μου κρατησει 2-3 χρονακια....

CrippleHorse
Εικόνα CrippleHorse
Απών/απούσα

Πάντως έχω το aspect και μου αρέσει αρκετά, έχει έναν καλό συνδυασμό ακαμψίας αν είσαι λίγο επιθετικός σε μονοπάτια και άνεσης αν σου αρέσουν οι βόλτες μεγάλων αποστάσεων. Είναι και ελαφρύ αλλά στα 2 χρόνια που το έχω και το κοπανάω στις πέτρες, δε φαίνεται να το έχει πειράξει καθόλου.
Αυτό που μπορεί να μη σου αρέσει είναι ότι με αυτή τη γεωμετρία, η γωνία της πιρούνας είναι κάπως απότομη για να είναι πολύ σταθερό το τιμόνι και στα κατεβάσματα είναι φτερό στον άνεμο, δε γίνεται και πολύ να κάνεις χωρίς χέρια στις ευθείες κλπ. Τα περισσότερα ποδήλατα αυτού του στυλ έχουν 70 μοίρες γωνία, το δικό μου (medium;) έχει 70,5 και νομίζω ότι το XL θα είχε 71, αν και ρισκάρω να πω ότι εσύ είσαι για large (αν δεν ψηλώσεις άλλο). M'αυτά και μ'αυτά, έχω βάλει ένα φαρδύ τιμονάκι (βοήθησε) και θέλω λίιιγο πιο κοντό λαιμό για καλύτερο έλεγχο, ενώ για αργότερα σκέφτομαι να του βάλω ποτήρι που να αλλάζει τη γωνία εσωτερικά (cane creek angleset) και να βρεθώ με 69 μοίρες γωνία όπως του voltage ή να βάλω ανάρτηση με 120 διαδρομή και να έρθει στα ίσα του. Κατα τ'άλλα πολύ ικανοποιητικό μετά από καλά δισκόφρανα, πετάλια κλπ και δε βλέπω τι άλλο θα μπορούσα να είχα πάρει στα λεφτά του.

Μήπως να πάρεις σπαστό λαιμό ή με κλίση (η και τιμόνι με μεγαλύτερο ανέβασμα) επειδή κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμα θα ψηλώσεις και ακόμα κι αν δεν πάρεις άλλα τόσα, υπάρχει πιθανότητα να πάρεις νέο ποδήλατο στα μέτρα σου και μετά από 2 χρόνια ο σκελετός του να μην είναι ό,τι πιο βολικό έτσι κι αλλιώς; :-)

kyriakos96
Απών/απούσα

CrippleHorse wrote:
Πάντως έχω το aspect και μου αρέσει αρκετά, έχει έναν καλό συνδυασμό ακαμψίας αν είσαι λίγο επιθετικός σε μονοπάτια και άνεσης αν σου αρέσουν οι βόλτες μεγάλων αποστάσεων. Είναι και ελαφρύ αλλά στα 2 χρόνια που το έχω και το κοπανάω στις πέτρες, δε φαίνεται να το έχει πειράξει καθόλου.
Αυτό που μπορεί να μη σου αρέσει είναι ότι με αυτή τη γεωμετρία, η γωνία της πιρούνας είναι κάπως απότομη για να είναι πολύ σταθερό το τιμόνι και στα κατεβάσματα είναι φτερό στον άνεμο, δε γίνεται και πολύ να κάνεις χωρίς χέρια στις ευθείες κλπ. Τα περισσότερα ποδήλατα αυτού του στυλ έχουν 70 μοίρες γωνία, το δικό μου (medium;) έχει 70,5 και νομίζω ότι το XL θα είχε 71, αν και ρισκάρω να πω ότι εσύ είσαι για large (αν δεν ψηλώσεις άλλο). M'αυτά και μ'αυτά, έχω βάλει ένα φαρδύ τιμονάκι (βοήθησε) και θέλω λίιιγο πιο κοντό λαιμό για καλύτερο έλεγχο, ενώ για αργότερα σκέφτομαι να του βάλω ποτήρι που να αλλάζει τη γωνία εσωτερικά (cane creek angleset) και να βρεθώ με 69 μοίρες γωνία όπως του voltage ή να βάλω ανάρτηση με 120 διαδρομή και να έρθει στα ίσα του. Κατα τ'άλλα πολύ ικανοποιητικό μετά από καλά δισκόφρανα, πετάλια κλπ και δε βλέπω τι άλλο θα μπορούσα να είχα πάρει στα λεφτά του.

Μήπως να πάρεις σπαστό λαιμό ή με κλίση (η και τιμόνι με μεγαλύτερο ανέβασμα) επειδή κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμα θα ψηλώσεις και ακόμα κι αν δεν πάρεις άλλα τόσα, υπάρχει πιθανότητα να πάρεις νέο ποδήλατο στα μέτρα σου και μετά από 2 χρόνια ο σκελετός του να μην είναι ό,τι πιο βολικό έτσι κι αλλιώς; :-)

απο εβδομαδα θα παω στον ποδηλατη απο εκει που το πηρα( ειναι πολυ καλος ανθρωπος και με εχει βοηθησει πολυ) και θα με δει πανω στο ποδηλατο να μου πει αν θα ειναι καλυτερα με λαιμο και αλλο τιμονι αλλιως...θα δειτε μια ακομα αγγελια πωλητε ideal strobe '10 και θα παω για scott aspect...πολυ πιθανον το 30 αν το βρω σε μπλε...η το 40 και παει λεγοντας....