καλησπερα! Σκεφτομαι να παραγγειλω ενα κοντερ απο ebay! Sigma 506 λεγεται αλλα υπαρχει ενα πολυ μικρο προβλημα ( για μενα ίσως το μεγαλύτερο). Κοιτούσα πως θα το ρυθμίσω και ειδα μια εικονα http://ceruleanblueskies.files.wordpress.com/2009/07/sigma_wheelchart.jpg η οποια λεει για την περιφερεια της ροδας ποιον αριθμο να βαλεις. Δεν εχει 700x30! Τωρα τι κανουμε? Απο οτι διαβασα στο λαστιχο μου λεει ακομη εναν αριθμο εκτος απο το 700χ30, λεει 30-622....
τι λετε να το παραγγειλώ? Δεν επηρεάζει αυτο τα χλμ?
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Στην εικονα που δειχνεις εχει 3 τρόπους μέτρησης. Ο έτοιμος -C- έχει ήδη μια έτοιμη μετρηση για κάποιες τυποποιημενες διαστασεις. Αλλά εσύ μπορείς να μετρήσεις σύμφωνα με το Α ή -ακόμα καλύτερα- με τον Β τρόπο που είναι πιο ακριβής και να δώσεις αυτό το νούμερο στη ρύθμιση που θα κάνεις.
Μπορεις επισης να βγαλεις το μεσο ορο
απο το 700x28C 700x32C
που ειναι 2.161,5
Επιβεβαιωσε το με τον Α ή Β τροπο
δηλαδή εαν δεν το βαλω ακριβώς αυτο τα χλμ που θα δειχνει δεν θα ειναι ακριβή? Ρε παιδια δεν εξαρτάται το κοντερ από το μεγεθος της ρόδας δηλαδη 28'' 26'' κ.α???
Το κοντέρ μετράει περιστροφές τροχού, οποιουδήποτε τροχού. Εσύ ρυθμίζεις και του λες ποιόν τροχό έχεις, ή καλύτερα, του ρυθμίζεις πόση είναι η περιφέρεια του τροχού σου. Έτσι, κάθε στροφή που θα φέρνει ο τροχός, το κοντέρ θα το αντιλαμβάνεται με τον μαγνήτη και αυτόματα θα μετατρέπει την στροφή σε μήκος (που είπαμε πως είναι η περιφέρεια του τροχού). Έτσι εσύ πρέπει να βάλεις αυτό το νούμερο (της περιφέρειας του τροχού) στο κοντέρ. Είτε από κάποια προεπιλεγμένη τιμή (ο τρόπος C στην εικόνα) είτε μετρώντας χειροκίνητα (ο τρόπος Α ή Β στην εικόνα).
να 'σαι καλα που με βοηθησες! Το ηξερα αυτο για το κοντερ οτι χτυπαει περιστροφες δηλαδή τακ τακ τακ και ετσι! Εγώ αν βάλω 2.161 δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα, σωστά?
Εγώ -όταν θέλησα να ρυθμίσω το δικό μου- δεν άκουσα τον γκάντη αλλά κάθησα και μέτρησα ακριβώς με τον τρόπο C το μήκος της περιφέρειας του τροχού για να είμαι όσο πιο ακριβής μπορούσα. Εάν πάλι ψιλοβαριέσαι και δεν σε ενοχλούν οι μικρές αποκλίσεις τότε δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορείς να βάλεις το παραπάνω νούμερο.
και εμεινες στην ιδια ταξη
χαχαχαχα ευχαριστώ φιλε γκάντη για τον αριθμο! Το εχει δουλέψει κανεις το κοντερ το Sigma? Εδώ και 3000 χλμ δουλευω ενα του Τζάμπο! Εκανα μια αλλαγη μπαταρίας στα 1000 και μετα από 1500χλμ μηδενιζόταν μονο του! Ολα απο την αρχη ρυθμισεις κ.α! Αυτος ειναι ο λογος που αλλάζω κοντερ! Κατατάλα ειναι αξιοπιστα! Τι αξια εχουν 5 ευρω :)