Ποδήλατο και σελίσια περιοχή

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Θέλω να θέσω έναν προβληματισμό μου, σχετικά με την γεννετήσια περιοχή των ανδρών και το ποδήλατο.

Από το 2002 κάνω ποδήλατο με αρκετή όρεξη και συχνότητα ανά εβδομάδα, μέχρι όμως αρχές του 2009. Από τότε κάνω σε αρκετά αραιή συχνότητα. Ο λόγος αυτής της αραίωσης, είναι η απορία που θα σας εκθέσω:

Έχει επίδραση στην γεννετήσια λειτουργία το ποδήλατο, κυρίως στους άνδρες, μέσω της σέλας; Δημιουργεί μήπως κάποια προβλήματα, όπως πχ κατά την διάρκεια της πράξης;

Γελάστε δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δεν βρήκα πιο political correct λόγια να εκφραστώ, αλλά μου έχουν μπει ψύλοι στα αυτιά ότι όταν δεν κάνω ποδήλατο τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Μπορεί βέβαια να είναι και ιδέα μου/ψυχολογικό/placebo.

Πιστεύω ότι όλο και κάποιος άλλος θα έχει προβληματιστεί επί του θέματος. Με απασχολεί αρκετά, και ενώ είμαι/ήμουν πορωμένος ποδηλάτης, τώρα έχω κόψει προσπαθώντας να λύσω την απορία μου πρώτα και μετά να δω αν θα επιστρέψω στην πόρωσή μου αυτή.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν σέλες με τρύπα στην μέση, αλλά αυτό πραγματικά δεν κατανοώ που βοηθάει, καθώς πάλι το όλο σύστημα αράζει πάνω στην σέλα, η τρύπα είναι πολύ μικρή για να γίνει κάτι. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Από την άλλη, αφού έχουν φτιαχτεί σέλλες (μαλακές, τρύπιες κλπ) για τέτοιους λόγους, ίσως υπάρχει μια βάση στον προβληματισμό μου. Μόνο που κάτι μου λέει ότι καμιά σέλα δεν βοηθάει σε λύση σημαντική, ενώ το πρόβλημα δεν είναι και τόσο ασήμαντο.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Ωχ, υπάρχει ήδη τέτοιο topic, αν θέλετε ας σβηστεί...

GiorgosG
Απών/απούσα

Αγαπητέ φίλε, η ποδηλασία ως γνωστόν χαλαρώνει και διώχνει το στρες, άρα βοηθάει και στο σεξ. Επίσης με την κίνηση απελευθερώνονται και ενδορφίνες οπότε έχεις και περισσότερη όρεξη. Μην τα ρίχνεις στη σέλα, τρώει τέτοια πίεση καθημερινά που δεν αντέχει άλλη. Είναι γεγονός πάντως ότι μια καλή σέλα ιδίως στους άντρες πάιζει σημαντικό ρόλο (για τις σεξουαλικές επιδόσεις δεν ξέρω), αλλά για τη γενικότερη υγεία, τον προστάτη κλπ παίζει. Δοκίμασε, και έστω και σαν placebo και να το δεις, κάτι καλό θα βγει.

mozilla
Απών/απούσα

epidi eixa mia enoxlisi se ekini tin perioxi pou anaferomaste to teleyteo diastima,anagastika na episkeyto oyrologo-andrologopera,pera apo to prosopiko mou thema,ton rotisa an stin enoxlisi pou exo simbali kai h enasxolisi mou me to podilato.me enimerose oti h sela se sxesh meto varos tou anavati epireazoun ton prostati se vafos xronou.akoma kai gia aples prostatitides mexri kai xirotera,dieukrinizo oti den simeni oti oli tha pathoume kati,analogos kai tin prodiafesi,aplos feli prosoxi.ego forao apotote podilatiko me enisxisi kai exo pari sela gel me tripa stin mesi,ayto bohfah oste na min piezete o prostatis.apotote ida megali diafora.

Nastybishop
Απών/απούσα

Προφανώς το θέμα αυτό έχει συζητηθεί πολλάκις στις ποδηλατικές κοινότητες, αλλά δεν πειράζει. Για αυτό είμαστε άλλωστε εδώ για να συζητάμε.

Ότι υπάρχει θέμα υπάρχει. Ας μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να υπερβάλλουμε ή να πανικοβαλόμαστε. Με ότι άθλημα και αν ασχοληθείς υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι. Δεν γίνεται λοιπόν να αράζουμε στον καναπέ, επειδή ας πούμε μπορεί να στραμπουλήξουμε ένα πόδι στο ποδόσφαιρό ή να καταπονήσουμε τα γόνατα μας στο μπάσκετ. Το ζήτημα είναι να γνωρίζουμε και να προλαμβάνουμε κατά το μέτρο του δυνατού.

Πάμε στο ζήτημα μας.

α)Καλή σέλα.Δεν είναι όλες οι σέλες ίδιες. Ψάξε και πειραματίσουμε με σέλα που σου ταιριάζει.

β) Κολάν ή εσώρουχο με μαξιλαράκι όταν κάνεις για αρκετή ώρα ποδήλατο.

γ) Που και που ορθοπεταλιά ή διαλλείματα για να ξεκουράζετε η περιοχή.

δ) Πιστεύω χαμηλό βάρος αναβάτη βοηθά. Αλλη πίεση που δέχεται ο προστάτης ενός ανθρώπου 100 κιλών άλλη ενός 60 κιλών.

Νομίζω τα παραπάνω είναι αρκετά για να ελαχιστοποιήθει ο όποιος κίνδυνος. Τώρα αν κάποιος έχει κάποια ευαισθησία θα πρέπει να προσέξει παραπάνω.