Προβλημα στο γονατο

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
pyramidas
Εικόνα pyramidas
Απών/απούσα

Θα ηθελα την βοηθεια σας πανω σε ενα ζητημα που με απασχολει.Εχω κανει μια εγχειρηση στο χιαστο εδω και δυο χρονια.Το ποδηλατο με βοηθησε πολυ και το ποδι μου δυναμωσε απο τοτε.

Προσφατα αγορασα ενα περιοδικο οπου ελεγε τροπους για την ακριβη ρυθμιση του υψους της σελας.Εγω την ειχα 5 ποντους πιο ψηλα σε σχεση με τις ρυθμισεις του περιοδικου.Το προβλημα ειναι οτι απο τοτε εχω προβλημα στο αλλο μου ποδι.

Με ποναει το κατο αριστερο μερος του γονατου.Ο πονος ειναι εντονος και διαρκης οταν η γωνια του ποδιου ειναι απο 90 μεχρι 100 περιπου μοιρες.

Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω καθως και αν αυτο που με ποναει ειναι ο μινισκος?

Το ποδηλατο μου ειναι ενα ιδεαλ βοομαξ μεγεθος 46 M και το υψος μου ειναι 1,74 .Ειναι το σωστο νουμερο για εμενα?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

εγω θα ελεγα οτι και να σε πουν τα παιδια εδω να πας και σε εναν γιατρό να σε πει περιπου τι παιζει.Βρες καποιον που να γνωριζει απο ποδηλασία(αθλιατροι πως λεγονται δεν ξερω...ισως να ρωτησεις σε κανα συλογο ποδηλατικο)

ελπιζω να το ξεπεράσεις γρηγορα(εγω μετα απο στραβωπατμα εκανα πολδηλατο μ@#ησα το ποδι μου με αποτελεσμα 1 μηνα αποχή μαζί με φαρμακο :P )

φιλικά πανος

pyramidas
Εικόνα pyramidas
Απών/απούσα

Εγω τη ριξη την επαθα απο το ποδηλατο.Εκανα ενα αλμα,στον αερα εφυγε το ποδηλατο και προσγειωθηκα με το ποδι κοντρα.

chris_spilios
Απών/απούσα

...να το κοιτάξεις άμεσα και ΌΧΙ μόνο σε ένα ορθοπαιδικό,κάνε έναν κόπο να πάρεις 2-3 απόψεις.Σου μιλάω εκ πείρας...
Μια μαγνητική θα σου έδειχνε το πρόβλημα (σε έμπειρα μάτια πάντα).
Τώρα αν κάνεις απλά τη βόλτα σου ή μετακινήσε με ποδήλατο χωρίς ζόρια φαντάζομαι ότι μάλλον καλό σου κάνει αυτό...
Εγώ έκανα πριν 4 χρόνια μινήσκο με τρυπανισμό και χονδροπλαστική,έμεινα 45 μέρες κρεβάτι και άλλες 45 έκανα φυσικοθεραπείες στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και ασκήσεις σε στατικό ποδήλατο...ο πόνος πάντως δεν με άφησε ποτέ,όπως είπε και ο γιατρός,αλλά στέκομαι και περπατάω μέχρι και τρέχω ελαφρά...
Ψάξε το μη φας κάνα μανίκι...

pyramidas
Εικόνα pyramidas
Απών/απούσα

Το μεγεθος του σκελετου ειναι οκ?

tasos-clubman
Απών/απούσα

το μεγεθος ισως ειναι λιγο μικρο για το υψος σου (αν και σημασια εχει η αποσταση του καβάλου απο το εδαφος και οχι τοσο το υψος) δλδ μπορει να ηθελες 48αρι. αλλα δεν νομιζω να φταιει αυτο... εγω απ' οτι ξερω τη σελα πρεπει να την εχουμε σε τετοιο υψος ωστε οταν ανεβαζουμε το ποδι μας κανοντας πεταλι αυτο να σχηματιζει φωνια 90 μοιρων,αντε 95. ισως η γωνια πουθ σχηματιζει το ποδι σου να ειναι πιο μεγαλη απ οσο πρεπει και γι αυτο να σε ποναει το γονατο (τωρα που το λεω σαν να εχω και εγω εναν τετοι πονο οταν κανω ποδηλατο...για κατσε να το ψαξω..).

pyramidas
Εικόνα pyramidas
Απών/απούσα

Την σελα την ρυθμισα συμφωνα με το περιοδικο mbike.Με αυτες τις ρυθμισεις το γονατο μου σχηματιζει γωνια μεγαλυτερη απο 90μοιρες.Οταν ομως σηκωνω πιο ψηλα τη σελα αισθανομαι οτι δεν μπορω να στριβω ευκολα.Πραγμα που στην ποδηλασια βουνου ειναι απαραιτητο