Θα έβαζα τίτλο "τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε" αλλά είναι μάλλον κυνική σαν ερώτηση.
Όμως με αφορμή αυτή(link is external) την είδηση, βρέθηκα και σε αυτή(link is external) και σε αυτή
(link is external) και κατέληξα και σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο εδώ(link is external).
Είναι κάποιου είδους επιδημία αυτό που συμβαίνει;;; Ή μήπως τελικά φαίνεται ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό, τα όρια έχουν πάει πολύ μακρυά, με το μεγαλύτερο κόστος να το πληρώνουν οι ίδιοι οι αθλητές.
Θα ήθελα να μάθω την γνώμη σας...
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Μια είναι η απάντηση: Ντόπα.
Στα παραδείγματα με την μπαλίτσα δεν είναι στα τοπ(είναι και εκεί φουλ στο φάρμακο/αλλά),στην κορυφή ξέρεις ποια είναι;
Ένα από αυτά(πρωταθλητισμός)είναι και η ποδηλασία.
Ντόπα! μην ξεχνάμε και τον Alberto Contador με την "πειραγμένη" μπριζόλα του.
Και εγώ σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω, αλλά δεν είναι εντυπωσιακό ότι κανείς δεν το αναφέρει αυτό ούτε σαν υπαινιγμό επίσημα, ενώ υπάρχουν ακόμα και μελέτες online που προσπαθούν να ανακαλύψουν με άκρως επιστημονικές μεθόδους, "τι έχουνε τα έρμα και ψοφάνε"...
Διαβάστε μία εδώ: http://circ.ahajournals.org/content/114/15/1633.full(link is external)
Βέβαια ο τύπος μας παρέθεσε το διδακτορικό του, αλλά το ρεζουμέ είναι ότι οι επαγγελματίες αθλητές παρουσιάζουν αλλοιώσεις στην καρδιά..
Ο κύριος που έγραψε αυτό το άρθρο όμως πως και δεν αναρωτήθηκε γιατί αυτό δεν συμβαίνει τόσο συχνά σε μη επαγγελματίες αθλητές;;
Έχω την εντύπωση ότι εθελοτυφλούνε όλοι μαζί, (είναι πολλά τα λεφτά Άρη που λένε), αλλά τους αθλητές ποιος τους σκέφτεται;;
Σαφέστατα και αυτά τα περιστατικά καταγράφονται και αποτελούν την βάση για περαιτέρω έρευνα αντιθέτως ο θάνατος ενός ερασιτέχνη αθλητή ή χόμπιστα δεν θα καταγραφεί ως τέτοιο,όχι πως δεν συμβαίνουν.
Ναι κάποιοι δέχονται καταιγισμό από βιτάμινες και φάρμακα αλλά υπάρχει και ακόμα ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει θάνατο αθλητή όπως η υπερπροπονηση,ιδιαίτερα όταν για κάποιο λόγο ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί μετά από κάποια νυχτερινή έξοδο ή κάποια άλλη εκδήλωση που είναι δύσκολο να αποφύγεις.
πως συμβαίνει το εξής:
Συνεχώς βγαίνουν καινούργιες ουσίες 'πουσαρίσματος' οι οποίες δε θεωρούνται με το καλημέρα παράνομες. Οι αθλητές τουμπανιάζονται με αυτές, συμβαίνουν τα ευτράπελα οπότε και βγαίνουν εκτός νόμου οι συγκεκριμένες ουσίες. Εντωμεταξύ βγαίνουν καινούργιες με τις οποίες ντοπάρονται οι αθλητές μέχρι και αυτές να βγουν εκτός νόμου κτλ.
Σε συνδυασμό πάντα με την υπερ-προπόνηση και με κάποια προδιάθεση η οποία μου φαίνεται απίστευτο να υπάρχει σε άνθρωπο που ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό και να μην έχει διαγνωστεί.
Αν ασχολείται κανείς με πρωταθλητισμό ή body building ίσως ξέρει να μας πει δυο πράγματα παραπάνω.
Στα πλαισια του marketing
των πολυεθνικων
του ολυμπιακου πνευματος (τρομαρα τους...)
Ακλαφτος πηγε και αυτος.
Δε πειραζει. Η μηχανη φτιαχνει κρεας κατα βουληση
Να και ενα μερος μιας συνεντευξης του Fausto Coppi
(απο αφφλιοφωνο wikipedia)
Question: Do cyclists take la bomba (amphetamine)?
Answer: Yes, and those who claim otherwise, it's not worth talking to them about cycling.
Question: And you, did you take la bomba?
Answer: Yes. Whenever it was necessary.
Question: And when was it necessary?
Answer: Almost all the time!
πηγη(link is external)
ντοπινγκ ρε παιδια ειναι παντα ενα βημα μπροστα.ολοκληρη επιστημη.
Αυτό που λες δεν είναι απλά υπόθεση είναι η αλήθεια. Μπορώ να σου πω, μετά από χρόνια στον χορό και στα γυμναστήρια ότι όντως ορισμένοι τουμπανιάζονται, και ειδικά εκείνοι που ασχολούνται με body building. Στο συγκεκριμένο "σπορ" δε, δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός για το τι πίνουν. Τα πάντα παίζουν αρκεί να αυξάνουν τον όγκο όσο δεν πάει.
Και οι χορευτές τη πίνουν. Αλλά περισσότερο για την αντοχή τους και όχι για την αεροβική τους ικανότητα, γιατί έτσι και αλλιώς όλα τα μπαλέτα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να προλαβαίνουν οι σολίστες να πάρουν ανάσα.
Τα δε corp de ballet δεν πρόκειται να τα δεις ποτέ να ζορίζονται.
Το θέμα είναι ότι στα αθλήματα όπως η ποδηλασία, ο στίβος, ποδόσφαιρο κτλ, δεν υπολογίζει κανείς τους αθλητές, είναι εντελώς αναλώσιμοι από ότι φαίνεται. Έφαγα όλο το δίκτυο να ψάχνω, αλλά δεν βρήκα πουθενά ούτε καν υπαινιγμούς ότι οι θάνατοι οφείλονται σε ντόπα.
Είναι όμως ξεφτίλα αυτό αν καθίσουμε να το σκεφτούμε λίγο.
Δεν βλέπω τι διαφορά έχει από τις Ρωμαϊκές αρένες.. εννοώ ένα κοινό που δεν αντιδρά στον θάνατο, ή εν δυνάμη αν το θες θάνατο, προς χάριν του θεάματος..