Δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι. Ένα παστελακι και μια μπανάνα είναι υπεραρκετα και μεταφέρονται εύκολα
Στις μεγάλες διαδρομές (brevets κλπ) ακολουθώ πάντα ΦΥΣΙΚΗ διατροφή.
Μπανάνες, παστέλι, ξηρούς καρπούς (κάσιους / σταφίδες / φουντούκια) και κανα τοστάκι (ζαμπόν - τυρί).
Νερό ΜΠΟΛΙΚΟ, και για "ισοτονικό" απλή σκόνη almora (2 φακελάκια σε 700αρι παγούρι) από φαρμακείο.
Τα παραπάνω φτάνουν και αρκούν εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων (2 φορές στη ζωή μου έγω δοκιμάσει τζελάκια, γιατί "σούρωσα" σε παρατεταμένη ανηφόρα, με πολύ έντονη κλίση και μετά από αρκετά χλμ που είχα ήδη στα πόδια....).
ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ: Πίνουμε ΠΡΙΝ διψάσουμε - τρώμε ΠΡΙΝ πεινάσουμε. Από λίγο και ΣΥΧΝΑ.
2η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ: όχι μόνο γλυκές τροφές, όχι μόνο αλμυρές τροφές. Εναλλάσουμε, για να μην "στραβώσει" το στομάχι μας.
3η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ: όπως με όλα τα πράγματα, και με την "τροφή" δοκιμάζουμε σε προπονήσεις, σταδιακά, για να δούμε τι "δουλεύει" με τον οργανισμό μας και τι δεν δουλεύει (=εμετός) ή δεν αποδίδει (=σούρα).
.... σε περίπτωση "σούρας" (κάθετη πτώση γλυκογόνου, γενική αδυναμία, γενική αίσθηση δυσφορίας και ατονίας) "καταλήγουμε" σε τζελάκι με μπόλικο νερό (θα μας τονώσει λίγο, ώστε να "γυρίσουμε" με ασφάλεια). Αν δεν κουβαλάμε, πάμε στην επόμενη λύση: πατατάκια + coca colla... ΔΟΥΛΕΥΕΙ εξίσου καλά.
.... σε περίπτωση κράμπας (πολλοί λένε ότι οφείλεται σε έλλειψη ηλεκτρολυτών) αλάτι + μπόλικο νερό. (καλόν είναι να έχουμε μια δόση αλατι σε φακελάκι, βλ. Goody's....χεχε)
Δεν είμαι σίγουρος αν την έγραψα εδώ ή σε άλλο θέμα.
1 μέρος μέλι + 1 μερος ταχινι + βρώμη + σταφίδες + σπασμένα αμύγδαλα + ό,τι άλλο θες.
Τα ανακατεύεις να γίνουν ενιαία πάστα και τα απλώνεις όπως θες στη
λαδόκολλα. Ψήνεις στον άερα (180) για 6-10 λεπτά ανάλογα με το σχήμα
και το πόσο μαλακό ή σκληρό θες να βγάλεις το τελικό προϊόν.
Εύκολο και γρήγορο και δουλεύει μια χαρά. Θα πρέπει να παίξεις με
τις δοσολογίες για να πετύχεις τη "μπάρα" που έχεις στο μυαλό σου.
Η μπανάνα δεν βολεύει, μαλακώνει, λιώνει και γεμίζεις ζουμιά και γλύτσα.
Ειδικά ζεστές μέρες δεν παίζει να την κουβαλάς στην τσάντα για πολλές
ωρες.
... γιαυτό φοράμε ποδηλατική μπλούζα.
Τα παστελια έχουν 2 θεματάκια....
1ον. επιλέγουμε αυτά που δεν είναι ΘΕΟΞΕΡΑ, κυκλοφορούν κάποια σε μικρές λεπτές πλακίτσες που είναι ότι πρέπει (3 στη συσκευασία, σε Σούπερ Μάρκετ)
2ον. συνήθως η συσκευασία ανοίγει δύσκολα (μιλάω για όταν προσπαθείς να την ανοίξεις πάνω στο ποδήλατο, την ώρα που κάνεις πετάλι). Οπότε την μισοανοίγουμε "από πριν"....
...δεν ειναι καθολου βαρετα.
Απλα, τα αγοραστα παστελια, οταν δεις τι σκ@τ@ περιεχουν, θα σου κοπει η ορεξη (στις περισσοτερες περιπτωσεις, ειναι τιγκα στη γλυκοζη, τη ζαχαρη, και διαφορες γλυκαντικες και κολλητικες/καραμελοποιητικες ουσιες), και οσον αφορα το μελι, αν εισαι τυχερος, ισως περιεχουν μερικα ιχνη του.
Αποτελεσμα: Αν φας πολλα μαζεμενα, σου κανουν το στομαχι τσαρουχι.
Δε συμβαινει το ιδιο ομως και με τα "σπιτικα" παστελια, που ειναι φτιαγμενα με μελι και σουσαμι. Τα σπιτικα ομως, ειναι μαλακα και κολλανε.
Το ιδιο πανω-κατω ισχυει και με τις μπαρες. Οι σπιτικες ειναι καλυτερες, αλλα ειναι μαλακες και κολλανε.
Ε, τι να κανουμε, ας ειναι καλες, κι ας κολλανε και λιγακι. Αν θελουμε να γινουν "τραγανες" και να μοιαζουν σ'αυτες του εμποριου, θα πρεπει να τις τιγκαρουμε στα γλυκαντικα, οπως του εμποριου.
Τις "ψητες" (μπαρες φουρνου;) δεν τις εχω δοκιμασει, πιθανον να ειναι σε υφη και γευση ακριβως οπως του εμποριου, αλλα με το ψησιμο, ισως καταστρεφονται καποιες βιταμινες, η αλλα συστατικα. Περι ορεξεως βεβαια...
Σοβαρά τώρα, οι μάντολες είναι γλυκάκι, παίζει
πολύ με σοκολάτα γύρω γύρω. Δεν ξέρω πόσο θα
βολέψει για πολλές ώρες ποδηλασίας, ειδικά όταν
έχει ζέστη...
Ολα αυτά κολλάνε στα δόντια και αντί να ασχολείσαι με την όμορφη φύση (σε εκδρομές) ή με το δρόμο που θα ακολουθήσεις (στην πόλη), παλεύεις με το να ξεκολλήσεις τα σποράκια απο τα δόντια σου...Ειδικά στο παστέλι συμβαίνει αυτό και ειδικά όταν πρόκειται για παστέλι κοινού εμπορίου. Κάτι ωραία παστέλια που είχα δοκιμάσει ηταν απο την Μεσσηνία (πρέπει να υπάρχουν και στην Αθήνα) γνωστού αλλά δεν θυμάμαι ποιανού κατασκευαστή! Με μέλι, όσο τραγανό χρειάζεται και όσο μαλακό πρέπει...
Ολα αυτά κολλάνε στα δόντια και αντί να ασχολείσαι με την όμορφη φύση (σε εκδρομές) ή με το δρόμο που θα ακολουθήσεις (στην πόλη), παλεύεις με το να ξεκολλήσεις τα σποράκια απο τα δόντια σου...Ειδικά στο παστέλι συμβαίνει αυτό και ειδικά όταν πρόκειται για παστέλι κοινού εμπορίου. Κάτι ωραία παστέλια που είχα δοκιμάσει ηταν απο την Μεσσηνία (πρέπει να υπάρχουν και στην Αθήνα) γνωστού αλλά δεν θυμάμαι ποιανού κατασκευαστή! Με μέλι, όσο τραγανό χρειάζεται και όσο μαλακό πρέπει...
@plannet pali ton e3upno kaneis? Esu de milhses gia apwleia varous? Kai malista oti prepei na kaneis podhlato panw apo 2 wres gia na xaseis? E k egw sou e3hgw oti me thn pollh aerovia askhsh mono de xaneis. Prepei na dhmiourghseis arnhtiko isozugio energeias gia na kapseis ta apo8emata lipous sou. Auto se sundiasmo me aerovia askhsh kai askhseis me varh opws tonise o Senninha gia na diathrhseis th muikh maza sou.
@plannet pali ton e3upno kaneis? Esu de milhses gia apwleia varous? Kai malista oti prepei na kaneis podhlato panw apo 2 wres gia na xaseis? E k egw sou e3hgw oti me thn pollh aerovia askhsh mono de xaneis. Prepei na dhmiourghseis arnhtiko isozugio energeias gia na kapseis ta apo8emata lipous sou. Auto se sundiasmo me aerovia askhsh kai askhseis me varh opws tonise o Senninha gia na diathrhseis th muikh maza sou.
βλέπεις κανένα θέμα που έχει να κάνει για απώλεια βάρους
νομίζω μιλάμε για ενέργεια και αποθήκες ενέργιας
και πως να το αναπληρώσουμε κατά την διάρκεια της άσκησης
Πιάστικες σε μία κουβέντα που είπα για να γαμήσεις πάλι το θέμα
ουσιαστικά όταν γυμνάζεσαι για απώλεια βάρους
θα πρέπει να έχεις διάρκεια
για να αρχίσεις να καταναλώνεις λίπος
(δλδ μπορείς να περπατάς σταθερά για 2 ώρες συνεχόμενα???)
βέβαια αυτό είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος
η άλλη είναι να μην δημιουργείς ξανά το λίπος
ουσιαστικά αυτό που λες εσύ με ισοζύγιο αλλά όχι ακριβώς έτσι
αλλά δεν έχει σημασία
Ολα αυτά κολλάνε στα δόντια και αντί να ασχολείσαι με την όμορφη φύση (σε εκδρομές) ή με το δρόμο που θα ακολουθήσεις (στην πόλη), παλεύεις με το να ξεκολλήσεις τα σποράκια απο τα δόντια σου...Ειδικά στο παστέλι συμβαίνει αυτό και ειδικά όταν πρόκειται για παστέλι κοινού εμπορίου. Κάτι ωραία παστέλια που είχα δοκιμάσει ηταν απο την Μεσσηνία (πρέπει να υπάρχουν και στην Αθήνα) γνωστού αλλά δεν θυμάμαι ποιανού κατασκευαστή! Με μέλι, όσο τραγανό χρειάζεται και όσο μαλακό πρέπει...
Αυτά που λέω έχουν μόνο ξηρούς καρπούς επιπλέον και από όσο έχω δει στα κουτιά τους δεν έχουν χημικά συνθετικά πρόσθετα για γεύση, ούτε ιδιαίτερα συντηρητικά (ένα Ε- μόνο), σε αντίθεση με άλλα που λένε για γεύσεις φρούτων, βιταμίνες και δεν συμμαζεύεται που είναι τίγκα στα χημικά.
Έχουν πρόσθετη ζάχαρη με τη μορφή του σιροπιού για να συγκρατούνται ως μπάρα (περίπου στο 1/3 των συνολικών υδατανθράκων τους -τα υπόλοιπα είναι από τα δημητριακά). Αλλά αυτή θα καεί έτσι κι αλλιώς. Έχει πιο πολύ νόημα άν τις τρώει κάποιος νομίζοντας ότι είναι διαίτης.
Γενικά μου αρέσει η "σπιτική" συνταγή για μπάρες και θα τη δοκιμάσω, απλώς ρώτησα γιατί τα χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα κατά καιρούς.
Κοίταξε, ότι κάνεις μόνος σου είναι σίγουρα πιο καλό
από την άποψη ότι γνωρίζεις τι περιέχει. Εγώ πλέον
είμαι τραγικά επιφυλακτικός σε ετοιματζίδικα προϊόντα.
Ειδικά στις μπάρες όπου κατά καιρούς σκάνε ανακλήσεις
σε εταιρίες με ξηρούς καρπούς τους οποίους προμηθεύουν
παντού....
Δοκίμασε τη σπιτική συνταγή, ειδικά αν έχεις καλό μέλι
και ταχίνι. (όχι μέλι Αττική και λοιπά νεροζούμια).
Καλό μέλι θα βρείτε σε κατά τόπους παραγωγούς.
Γενικά όπου πάμε διακοπές ρωτάμε για μέλι, λάδι.
Αν έχεις από Βυτίνα κανένα γνωστό έχουν καλό μαστιχωτό
μέλι. Επίσης και Φωκίδα μεριά βγάζουν θυμαρίσιο και
ελατήσιο. Κρήτη βγάζει και γενικά παίζει παντού.
Εγώ αγοράζω 1-2 φορές για όλη τη χρονιά. Από 7 μέχρι
10 ευρώ το κιλό μου στοιχίζει και καταναλώνω περίπου
18-22 κιλά μέχρι το χρόνο (3 άτομα).
Στα βιολογικά θα βρεις αλλά θα το πληρώσεις χρυσό.
Το καλύτερο είναι να κάνεις μια εξόρμηση με το αμάξι
και να πάρεις 6-7 δίκιλα να έχεις.
Τώρα αν δεν βρεις δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Πάρε
ένα που να σου αρέσει και κάνε τις μπάρες :)
Καλό μέλι θα βρείτε σε κατά τόπους παραγωγούς.
Γενικά όπου πάμε διακοπές ρωτάμε για μέλι, λάδι.
Αν έχεις από Βυτίνα κανένα γνωστό έχουν καλό μαστιχωτό
μέλι. Επίσης και Φωκίδα μεριά βγάζουν θυμαρίσιο και
ελατήσιο. Κρήτη βγάζει και γενικά παίζει παντού.
Εγώ αγοράζω 1-2 φορές για όλη τη χρονιά. Από 7 μέχρι
10 ευρώ το κιλό μου στοιχίζει και καταναλώνω περίπου
18-22 κιλά μέχρι το χρόνο (3 άτομα).
Στα βιολογικά θα βρεις αλλά θα το πληρώσεις χρυσό.
Το καλύτερο είναι να κάνεις μια εξόρμηση με το αμάξι
και να πάρεις 6-7 δίκιλα να έχεις.
Τώρα αν δεν βρεις δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Πάρε
ένα που να σου αρέσει και κάνε τις μπάρες :)
δεν υπάρχει μη βιολογικό μέλι
η μέλισσα δεν πάει σε ραντισμένα
δεν μπορεί να μπει ξανά στην κυψέλη αν έχει κάτσει σε ραντισμένο φυτό
το μόνο που παίζει είναι να είναι με αντιβιοτικά τα μελίσια
όταν αροσταίνουν τις δίνουν αντιβιοτικά
το μέλι που βγάζουν την περίοδο εκείνη είναι για πέταμα και όχι για βρώση
Εγώ παίρνω από μαγαζί με κρητικά προϊόντα. Υπάρχουν τέτοια στην Αθήνα και πολλές φορές το έχουν και φτηνότερα σε σχέση με μαγαζιά της Κρήτης (έφερνα παλιά).
Εγώ παίρνω από μαγαζί με κρητικά προϊόντα. Υπάρχουν τέτοια στην Αθήνα και πολλές φορές το έχουν και φτηνότερα σε σχέση με μαγαζιά της Κρήτης (έφερνα παλιά).
Εγώ παίρνω από μαγαζί με κρητικά προϊόντα. Υπάρχουν τέτοια στην Αθήνα και πολλές φορές το έχουν και φτηνότερα σε σχέση με μαγαζιά της Κρήτης (έφερνα παλιά).
Ένα που ξέρω είναι στην Ιακωβίδου κοντά στον Αγ. Ελευθέριο το σταθμό (αν δεν το έφαγε η κρίση). Έχει και τοπικά προιόντα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σίγουρα θα βρεις κάτι και στο Ν.Ηράκλειο αν ρωτήσεις από εδώ κι απο κει.
Δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι. Ένα παστελακι και μια μπανάνα είναι υπεραρκετα και μεταφέρονται εύκολα
Στις μεγάλες διαδρομές (brevets κλπ) ακολουθώ πάντα ΦΥΣΙΚΗ διατροφή.
Μπανάνες, παστέλι, ξηρούς καρπούς (κάσιους / σταφίδες / φουντούκια) και κανα τοστάκι (ζαμπόν - τυρί).
Νερό ΜΠΟΛΙΚΟ, και για "ισοτονικό" απλή σκόνη almora (2 φακελάκια σε 700αρι παγούρι) από φαρμακείο.
Τα παραπάνω φτάνουν και αρκούν εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων (2 φορές στη ζωή μου έγω δοκιμάσει τζελάκια, γιατί "σούρωσα" σε παρατεταμένη ανηφόρα, με πολύ έντονη κλίση και μετά από αρκετά χλμ που είχα ήδη στα πόδια....).
ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ: Πίνουμε ΠΡΙΝ διψάσουμε - τρώμε ΠΡΙΝ πεινάσουμε. Από λίγο και ΣΥΧΝΑ.
2η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ: όχι μόνο γλυκές τροφές, όχι μόνο αλμυρές τροφές. Εναλλάσουμε, για να μην "στραβώσει" το στομάχι μας.
3η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ: όπως με όλα τα πράγματα, και με την "τροφή" δοκιμάζουμε σε προπονήσεις, σταδιακά, για να δούμε τι "δουλεύει" με τον οργανισμό μας και τι δεν δουλεύει (=εμετός) ή δεν αποδίδει (=σούρα).
.... σε περίπτωση "σούρας" (κάθετη πτώση γλυκογόνου, γενική αδυναμία, γενική αίσθηση δυσφορίας και ατονίας) "καταλήγουμε" σε τζελάκι με μπόλικο νερό (θα μας τονώσει λίγο, ώστε να "γυρίσουμε" με ασφάλεια). Αν δεν κουβαλάμε, πάμε στην επόμενη λύση: πατατάκια + coca colla... ΔΟΥΛΕΥΕΙ εξίσου καλά.
.... σε περίπτωση κράμπας (πολλοί λένε ότι οφείλεται σε έλλειψη ηλεκτρολυτών) αλάτι + μπόλικο νερό. (καλόν είναι να έχουμε μια δόση αλατι σε φακελάκι, βλ. Goody's....χεχε)
Η μπανάνα λιώνει (εκτός αν έχεις το ειδικό κουτί για να τη βάζεις ) και τα παστέλια είναι κάπως βαρετά...
τα παστέλια είναι κάπως βαρετά...
ούτε καν!!!
Δεν είμαι σίγουρος αν την έγραψα εδώ ή σε άλλο θέμα.
1 μέρος μέλι + 1 μερος ταχινι + βρώμη + σταφίδες + σπασμένα αμύγδαλα + ό,τι άλλο θες.
Τα ανακατεύεις να γίνουν ενιαία πάστα και τα απλώνεις όπως θες στη
λαδόκολλα. Ψήνεις στον άερα (180) για 6-10 λεπτά ανάλογα με το σχήμα
και το πόσο μαλακό ή σκληρό θες να βγάλεις το τελικό προϊόν.
Εύκολο και γρήγορο και δουλεύει μια χαρά. Θα πρέπει να παίξεις με
τις δοσολογίες για να πετύχεις τη "μπάρα" που έχεις στο μυαλό σου.
Η μπανάνα δεν βολεύει, μαλακώνει, λιώνει και γεμίζεις ζουμιά και γλύτσα.
Ειδικά ζεστές μέρες δεν παίζει να την κουβαλάς στην τσάντα για πολλές
ωρες.
... γιαυτό φοράμε ποδηλατική μπλούζα.
Τα παστελια έχουν 2 θεματάκια....
1ον. επιλέγουμε αυτά που δεν είναι ΘΕΟΞΕΡΑ, κυκλοφορούν κάποια σε μικρές λεπτές πλακίτσες που είναι ότι πρέπει (3 στη συσκευασία, σε Σούπερ Μάρκετ)
2ον. συνήθως η συσκευασία ανοίγει δύσκολα (μιλάω για όταν προσπαθείς να την ανοίξεις πάνω στο ποδήλατο, την ώρα που κάνεις πετάλι). Οπότε την μισοανοίγουμε "από πριν"....
τεχνηκη.....σαν αυτο
...δεν ειναι καθολου βαρετα.
Απλα, τα αγοραστα παστελια, οταν δεις τι σκ@τ@ περιεχουν, θα σου κοπει η ορεξη (στις περισσοτερες περιπτωσεις, ειναι τιγκα στη γλυκοζη, τη ζαχαρη, και διαφορες γλυκαντικες και κολλητικες/καραμελοποιητικες ουσιες), και οσον αφορα το μελι, αν εισαι τυχερος, ισως περιεχουν μερικα ιχνη του.
Αποτελεσμα: Αν φας πολλα μαζεμενα, σου κανουν το στομαχι τσαρουχι.
Δε συμβαινει το ιδιο ομως και με τα "σπιτικα" παστελια, που ειναι φτιαγμενα με μελι και σουσαμι. Τα σπιτικα ομως, ειναι μαλακα και κολλανε.
Το ιδιο πανω-κατω ισχυει και με τις μπαρες. Οι σπιτικες ειναι καλυτερες, αλλα ειναι μαλακες και κολλανε.
Ε, τι να κανουμε, ας ειναι καλες, κι ας κολλανε και λιγακι. Αν θελουμε να γινουν "τραγανες" και να μοιαζουν σ'αυτες του εμποριου, θα πρεπει να τις τιγκαρουμε στα γλυκαντικα, οπως του εμποριου.
Τις "ψητες" (μπαρες φουρνου;) δεν τις εχω δοκιμασει, πιθανον να ειναι σε υφη και γευση ακριβως οπως του εμποριου, αλλα με το ψησιμο, ισως καταστρεφονται καποιες βιταμινες, η αλλα συστατικα. Περι ορεξεως βεβαια...
Για αυτό φτιάχνουμε πολλές για να ισοσκελίσουμε την απώλεια :P
Το μαντολάτο κι οι μάντολες τι λέτε, είναι καλά;
Στερεό πράγμα το μαντολάτο, μεταφέρεται εύκολα.
Απλά είναι λίγο διαφορετικό καθώς περιέχει και
ασπράδια αυγών.
Οι μάντολες είναι καλές, απλά θες και θήκη για
να τις μεταφέρεις και καλή μουσικόφιλη παρέα
http://www.nrompogianakis.com/el/8st.mandoles.php
Σοβαρά τώρα, οι μάντολες είναι γλυκάκι, παίζει
πολύ με σοκολάτα γύρω γύρω. Δεν ξέρω πόσο θα
βολέψει για πολλές ώρες ποδηλασίας, ειδικά όταν
έχει ζέστη...
Ολα αυτά κολλάνε στα δόντια και αντί να ασχολείσαι με την όμορφη φύση (σε εκδρομές) ή με το δρόμο που θα ακολουθήσεις (στην πόλη), παλεύεις με το να ξεκολλήσεις τα σποράκια απο τα δόντια σου...Ειδικά στο παστέλι συμβαίνει αυτό και ειδικά όταν πρόκειται για παστέλι κοινού εμπορίου. Κάτι ωραία παστέλια που είχα δοκιμάσει ηταν απο την Μεσσηνία (πρέπει να υπάρχουν και στην Αθήνα) γνωστού αλλά δεν θυμάμαι ποιανού κατασκευαστή! Με μέλι, όσο τραγανό χρειάζεται και όσο μαλακό πρέπει...
Παστέλι Παπαδοπούλου;
@plannet pali ton e3upno kaneis? Esu de milhses gia apwleia varous? Kai malista oti prepei na kaneis podhlato panw apo 2 wres gia na xaseis? E k egw sou e3hgw oti me thn pollh aerovia askhsh mono de xaneis. Prepei na dhmiourghseis arnhtiko isozugio energeias gia na kapseis ta apo8emata lipous sou. Auto se sundiasmo me aerovia askhsh kai askhseis me varh opws tonise o Senninha gia na diathrhseis th muikh maza sou.
Ωραίο φαίνεται και αυτό. Τελικά ρώτησα και βρήκα αυτό που έλεγα : Παστέλι Λάμπου . Καλαμάτας όπως και του Παπαδοπούλου...
βλέπεις κανένα θέμα που έχει να κάνει για απώλεια βάρους
νομίζω μιλάμε για ενέργεια και αποθήκες ενέργιας
και πως να το αναπληρώσουμε κατά την διάρκεια της άσκησης
Πιάστικες σε μία κουβέντα που είπα για να γαμήσεις πάλι το θέμα
ουσιαστικά όταν γυμνάζεσαι για απώλεια βάρους
θα πρέπει να έχεις διάρκεια
για να αρχίσεις να καταναλώνεις λίπος
(δλδ μπορείς να περπατάς σταθερά για 2 ώρες συνεχόμενα???)
βέβαια αυτό είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος
η άλλη είναι να μην δημιουργείς ξανά το λίπος
ουσιαστικά αυτό που λες εσύ με ισοζύγιο αλλά όχι ακριβώς έτσι
αλλά δεν έχει σημασία
ναι παίζουν και τέτοια
αλλά είναι σπάνια
και πρέπει να ξέρεις που να τα βρεις
τα περισσότερα είναι με γλυκόζη
:D
Για κάτι μπάρες δημητριακών που έχουν μόνο ξηρούς καρπους (εκτός των δημητριακών), τί γνώμη έχετε;
Πολύ ζάχαρη γενικά και συντηριτικά.
Δες και εδώ.
Αυτά που λέω έχουν μόνο ξηρούς καρπούς επιπλέον και από όσο έχω δει στα κουτιά τους δεν έχουν χημικά συνθετικά πρόσθετα για γεύση, ούτε ιδιαίτερα συντηρητικά (ένα Ε- μόνο), σε αντίθεση με άλλα που λένε για γεύσεις φρούτων, βιταμίνες και δεν συμμαζεύεται που είναι τίγκα στα χημικά.
Έχουν πρόσθετη ζάχαρη με τη μορφή του σιροπιού για να συγκρατούνται ως μπάρα (περίπου στο 1/3 των συνολικών υδατανθράκων τους -τα υπόλοιπα είναι από τα δημητριακά). Αλλά αυτή θα καεί έτσι κι αλλιώς. Έχει πιο πολύ νόημα άν τις τρώει κάποιος νομίζοντας ότι είναι διαίτης.
Γενικά μου αρέσει η "σπιτική" συνταγή για μπάρες και θα τη δοκιμάσω, απλώς ρώτησα γιατί τα χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα κατά καιρούς.
Κοίταξε, ότι κάνεις μόνος σου είναι σίγουρα πιο καλό
από την άποψη ότι γνωρίζεις τι περιέχει. Εγώ πλέον
είμαι τραγικά επιφυλακτικός σε ετοιματζίδικα προϊόντα.
Ειδικά στις μπάρες όπου κατά καιρούς σκάνε ανακλήσεις
σε εταιρίες με ξηρούς καρπούς τους οποίους προμηθεύουν
παντού....
Δοκίμασε τη σπιτική συνταγή, ειδικά αν έχεις καλό μέλι
και ταχίνι. (όχι μέλι Αττική και λοιπά νεροζούμια).
Το καλό μέλι που το βρίσκουμε; Στα βιολογικά;
Και πώς ξέρουμε ότι είναι καλό;
εδώ στα χωριά έχουμε μελισοκόμους και τους εμπιστευόμαστε
γενικότερα το καλό μέλι δεν στάζει :D
και τον χειμόνα ζαχαρόνει
:D
Καλό μέλι θα βρείτε σε κατά τόπους παραγωγούς.
Γενικά όπου πάμε διακοπές ρωτάμε για μέλι, λάδι.
Αν έχεις από Βυτίνα κανένα γνωστό έχουν καλό μαστιχωτό
μέλι. Επίσης και Φωκίδα μεριά βγάζουν θυμαρίσιο και
ελατήσιο. Κρήτη βγάζει και γενικά παίζει παντού.
Εγώ αγοράζω 1-2 φορές για όλη τη χρονιά. Από 7 μέχρι
10 ευρώ το κιλό μου στοιχίζει και καταναλώνω περίπου
18-22 κιλά μέχρι το χρόνο (3 άτομα).
Στα βιολογικά θα βρεις αλλά θα το πληρώσεις χρυσό.
Το καλύτερο είναι να κάνεις μια εξόρμηση με το αμάξι
και να πάρεις 6-7 δίκιλα να έχεις.
Τώρα αν δεν βρεις δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Πάρε
ένα που να σου αρέσει και κάνε τις μπάρες :)
δεν υπάρχει μη βιολογικό μέλι
η μέλισσα δεν πάει σε ραντισμένα
δεν μπορεί να μπει ξανά στην κυψέλη αν έχει κάτσει σε ραντισμένο φυτό
το μόνο που παίζει είναι να είναι με αντιβιοτικά τα μελίσια
όταν αροσταίνουν τις δίνουν αντιβιοτικά
το μέλι που βγάζουν την περίοδο εκείνη είναι για πέταμα και όχι για βρώση
Βρήκα μέλι Βυτίνας!
Κι άλλο!
Εγώ παίρνω από μαγαζί με κρητικά προϊόντα. Υπάρχουν τέτοια στην Αθήνα και πολλές φορές το έχουν και φτηνότερα σε σχέση με μαγαζιά της Κρήτης (έφερνα παλιά).
Με κρητικά δεν έχω δει, για πες πού είναι.
άσχετο
έχει βρει κανείς σας καθαρό καστανόμελο
Ένα που ξέρω είναι στην Ιακωβίδου κοντά στον Αγ. Ελευθέριο το σταθμό (αν δεν το έφαγε η κρίση). Έχει και τοπικά προιόντα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σίγουρα θα βρεις κάτι και στο Ν.Ηράκλειο αν ρωτήσεις από εδώ κι απο κει.