Βαφες Σκελετου Ποδηλατου

97 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
stratis63
Απών/απούσα

γορασα προσφατα 2 πολυ ωραια αλλα παλια ποδηλατα απο καποιους τουριστες που εκαναν το γυρο της ευρωπης με Ποδηλατο,

Θελω να βαψω τους σκελετους με φωσφοριζοντα χρωματα για να φαινονται την νυχτα.
Εχετε καποιο βαφειο, φανοποιείο που να βαφει και να μη μου παρει το κεφαλι.
Τηα λύσω το ποδηλατο εγω και θα παω μονο σκελετο
(το ενα ειναι αλουμινιο, δεν ειμαι σιγουρος αν βαφεται)
Στρατης

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

να ξέρεις πως τα φωσφοριζέ χρώματα δεν κρατάν πολύ αν και αυτό θα το ψάξεις εκεί που θα το βάψεις :D

stratis63
Απών/απούσα

παντως πρεπει να ξαναβαψωτο σκελετο αρα πρωτα πρεπι να βρω τη πηγη που θα το κανω

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Θα ήταν καλό να κοιτάξεις εκεί που κάνουν ηλεκτροστατικές βαφές και να βρεις κάποιον να δεχτεί να σου φτιάξει τους σκελετούς. Για το αλουμίνιο δεν ξέρω τι παίζει. Ρώτα επίσης σε αυτούς που φτιάχνουν μεταλικά κρεβάτια που επειδή βάφουν σωλήνες για να τα φτιάξουν δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα να σου βάψουν και τους σκελετούς. ( έχω και κάποιον υπόψιν μου στην Άνω Γλυφάδα). Οι φαναρτζήδες είναι λίγο πιο δύσκολοι σε αυτό το θέμα.
Μπορείς να τα βάψεις όμως και μόνος σου με χρώμα αυτοκινήτου αφού αφαιρέσεις το παλιό χρώμα. Αυτό το σκέφτηκες; Παρεμπιπτόντως τα χρώματα αυτοκινήτου σε σπρέι κάνουν για πάρα πολλές δουλειές γιατί είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο νερό, ( εγώ π.χ έβαψα τα πλακάκια του μπάνιου! ), ενώ μπορείς να φτιάξεις ότι χρώμα θες, φοσφωριζέ, μεταλλικό, να βγάζει πατίνα κτλ.

Mercian
Εικόνα Mercian
Απών/απούσα

Ετοιμάζομαι και εγώ για βάψιμο σκελετού και θα το κάνω μόνος. Δεν έχω ξαναβάψει σκελετό αλλά τις σιδερένιες ζάντες του αυτοκινήτου μου τις έτριψα με συρματόβουρτσα και τις έβαψα με σπρέυ. Δύο χρόνια μετά δεν έχουν πάθει το παραμικρό. Κάτι αντίστοιχο σκέφτομαι και για το ποδήλατο. Απλά θα περάσω και αστάρι πριν και βερνίκι μετά.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Την παλιά βαφή μην την βγάλεις με συμρατόβουρτσα τρίβοντας αλλά προτίμησε πρώτα να χρησιμοποιοήσεις κάποια από αυτά τα υγρά αφαίρεσης βαφής που υπάρχουν. Κάτι σε Nitromors ή κάτι τέτοιο. ( αυτά τα κέρατα όταν τα χρησιμοποιήσεις να είσαι προσεκτικός και να φοράς γάντια).
Μετά κλασικά, θέλει αστάρι περασμένο με πολύ μαλακό πινέλο για να μην σου αφήσει σημάδια και μετά δύο χέρια σπρέι ψεκασμένο από μακρυά για να μην στάξει, με αναμονή μίας μέρας από το ένα χέρι στο άλλο. Ενίοτε στρώσε κάτω ότι μπορείς γιατί αν βάφεις έτσι θα κάνεις τα πάντα χάλια αφού το σπρέι πάει παντού.

Υπάρχουν και βαφές που έχουν δικό τους βερνίκι και δίνουν ένα γυαλιστερό φινίρισμα στο τέλος αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες ρώτησε εκεί που θα σου φτιάξουν το χρώμα. Στην Κατεχάκη, ( αν είσαι Αθήνα) έχει έναν τύπο που σου φτιάχνει ότι χρώμα του πεις σε σπρέι.

Το χρώμα στοιχίζει γύρω στα 8-10 ευρώ το μπουκάλι. Εγώ με δύο μπουκάλια έβαψα ένα ολόκληρο μπάνιο σε κάποια δόση και το χρώμα δεν έφυγε ούτε αλοιώθηκε ποτέ. ( και στο λέω αυτό γιατί υποτίθεται ότι το μπάνιο είναι πάντα μέσα στην υγρασία). Το κόλπο είναι να έχεις υπομονή όταν βάψεις και να μην βιαστείς να περνάς τα επόμενα χέρια μπογιάς αν δεν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί το πρώτο χέρι.

Και κάτι ακόμα γιατί την έχω πάθει. Μην βάψεις ποτέ σε μεγάλες ζέστες και κάτω από τον ήλιο. Το χρώμα δεν στεγνώνει με τίποτα και με τον ήλιο αλοιώνεται.

stratis63
Απών/απούσα

εχετε υποψη αν το αλουμινιο βαφεται και φυσικα εχετε υποψη σας βαφες
Πιστευετε οτι με υπομονή μπορω να πετυχω επαγγελματικο αποτελεσμα και μονος μου χωρις να παω σε μαστορα

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

βαφή "για το κοινό" υπάρχει στην γωνία Λ.Κηφησού και Λ.Αθήνων. Επί της Αθηνών δεξιά στο ρεύμα πρός Αθήνα και πρίν το ποτάμι. Τιμές δεν γνωρίζω. Και φυσικά το αλουμίνιο βάφεται.Όμως θεωρώ πως το βούρτσισμα ή το γυάλισμά του είναι ομορφότερο.

Πιστεύω πως η ερασιτεχνική βαφή (σπρέυ κ.τ.λ.) δεν αξίζει τον κόπο...Βέβαια, ο καθένας έχει τα γούστα και τα στάνταρ του...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Το αλουμίνιο σίγουρα βάφεται με ηλεκτροστατική βαφή. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν μπογιές για αλουμίνιο στο εμπόριο σαν αυτές που υπάρχουν και για τα άλλα μέταλλα. Αλλά λογικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν, ( δεν νομίζω να τους ξέφυγε αυτό). Αλλά γιατί δεν ρωτάς σε ένα χρωματοπωλείο. Ακόμα και αν δεν έχουν εκεί σίγουρα θα ξέρουν αν και τι υπάρχει και θα σου δώσουν και συμβουλές για το πως μπορείς να το φτιάξεις.
Έτσι έχω μάθει να μαστορεύω ένα σωρό πράγματα.. Ρώτα σε δύο τρία μέρη να σου πουν και ψάξου και λίγο στο ίντερνετ.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Κάποιος φίλος είχε βάψει το ποδήλατό του με ηλεκτροστατική βαφή με καλή τιμή στον Ψευτούδη Νικόλαο, Δεκελείας 182 Θρακομακεδόνες, 210 2463042

rihardos
Απών/απούσα

Για αλουμινένιο σκελετό, να ρωτήσεις πριν χρησιμοποιήσεις remover ή τέτοιου τύπου υλικά. Μπορεί να οξειδωθεί, (ναι, συμβαίνει και αυτό) είναι λίγο περίεργο το αλουμίνιο και θέλει προσοχή.

panik
Εικόνα panik
Απών/απούσα

Υπαρχει ειδικο ασταρι για αλουμινιο.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Γενικότερα πάντως το αλουμίνιο δεν χρειάζεται βαφή γιατί δεν οξειδώνεται με το νερό. Αν το βάψει κάποιος θα το βάψει για ομορφιά και μόνο.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ποιος στο είπε ότι δεν οξειδώνετε?

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Όμως δεν γνωρίζω αλουμίνιο που να οξειδώνεται με νορμάλ συνθήκες και με το νερό εκτός αν περιέχει μέσα άλλα υλικά τα οποία είναι ευπαθή στην οξείδωση (δηλαδή αν πρόκειται για κράμα αλουμινίου με υλικά που έχουν ιδιότητα να οξειδώνονται από την φύση τους.)
Ρίξε μία ματιά εδώ ενδεικτικά, και αν δεν σου κάνει αυτό google it.

http://www.aluminium.org.gr/SingleCgAllObj.asp?cgpk=600&lg=el

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

το ποδήλατο όμως καρδιά μου είναι κράμα αλουμινίου

και επειδή το έκανα Πως το είπες google it πριν απο σένα

δες εδω
http://www.azom.com/details.asp?ArticleID=310

κάνε μια μετάφραση στο 2014 που λέει Poor corrosion reistance
και στο στην σειρά 7000
:D

ακόμα και στο link Που παραθέτεις τα λέει με την τελική τους μορφή
στα μπαλκόνια νομίζω χρησιμοποιούν σειρά 5000 και 3000 με το πρώτο να είναι καλό σε εφαρμογές σε σκάφη μιας και αντέχει στην αλμύρα
και εννοείτε πως όλα ανοδιόνοντε και μετά βάφονται η ανοδίωση είναι μια μορφή σκουριάς που το προστατεύει από οξείδωση :D

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Οποιοδήποτε ποδήλατο και να αγοράσεις θα είναι από κράμα αλουμινίου που έχει ήδη επεξεργαστεί και υποστεί ανοδίωση. Ακόμα και τα κάγκελα από τέτοια επεξεργασία περνάνε. Το αλουμίνιο δεν οξειδώνεται εκτός αν το πάρεις σε μορφή αργιλίου και καθίσεις να το φτιάξεις μόνος σου.. όπως και να έχει εδώ μιλάμε για έτοιμα κράματα και στην μορφή που τα παραλαμβάνουν οι τελικοί αποδέκτες τους όχι για αρχικές μορφές μετάλλου που δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. Για αυτό το θέμα μπορούμε να ανοίξουμε και ένα τόπικ μεταλλειολογίας ή όπως αλλιώς λέγεται η ειδικότητα και να συζητήσουμε για τις ιδιότητες των μετάλλων πριν μετά και ανάμεσα την επεξεργασία τους.
Το αλουμίνιο που χρησιμοποιούμε και αγοράζουμε στην αγορά δεν οξειδώνεται.
Γενικότερα απαντάς για να ποστάρεις κάτι και στο πλείστω των περιπτώσεων αυτά που γράφεις είναι off topic και αποπροσανατολίζουν τις συζητήσεις.

rihardos
Απών/απούσα

Σε περιπτώσεις, όπως στα νησιά, π.χ., που είναι νορμάλ σχετικά οι καιρικές συνθήκες, του αλλάζει τα φώτα. Ακόμη και στα ορεινά μέρη των νησιών.
Φαντάσου, πως ακόμη και τα παράθυρα αλουμινίου με βαφή, οξειδώνονται, ουσιαστικά υφίστανται ηλεκτρόλυση, για να μιλάμε σωστότερα. Και η οξείδωση στο αλουμίνιο, είναι εσωτερική μέχρι να σκάσει προς τα έξω.
Στην διεύθυνση http://medilab.pme.duth.gr/book/kefalaio_1/1_3_to_alouminio_kai_kramata_... και στην τελευταία ενότητα θα δείς καθαρά τι συμβαίνει.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι μόνο που αν βγάλεις το χρώμα βγάζεις και την ανοδίωση
αν θέλεις πάνε ρώτα κανά τεχνικό μετάλων να σου πει ότι και εγώ
το αλουμίνιο που αγοράζεις στην αγορά δεν είναι ανοδιωμένο εκτός αν το παίρνεις στην τελική μορφή του προϊόντος που περιλαμβάνει το βάψιμο

εχώ φάει ώρες συζητήσεων στο θέμα μετάλλων οπότε πάνε φάε 2 λεπτά να κάνεις 2-3 ερωτήσεις σε κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο και άσε τα google it

και αποφάσισε επιτέλους σε πια μορφή παίρνεις το αλουμίνιο

α και να σου πω και ένα μυστικό πολλά ποδηλατικά ανταλλακτικά η είναι μόνο ανοδιωμένα η μόνο βαμμένα για αυτό συναντάμε πολλές φορές ποδηλατικά εξαρτήματα μπιμπικιασμένα :D

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

rihardos τι λες παιδί μου???
άκου εκεί οξείδωση σε αλουμίνιο
google it :D

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

[...]και αποφάσισε επιτέλους σε πια μορφή παίρνεις το αλουμίνιο [..]

Νομίζω στην τελική του. :D Ποτέ δεν αγόρασα οτιδήποτε από αλουμίνιο σε τσουβάλι και σε μορφή σκόνης.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

βαμμένο βερνικωμένο και με αυτοκόλλητα πάνω?

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Ανώφελο να προσπαθείτε να τον συνεφέρετε. Το άτομο είναι μοναδικό.
Όπως ξανάπα παλιότερα, "Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ. Ο ΠΛΑΝΕΤ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ"
Αναλογιστείτε απλά πως με όλο το φτύσιμο που τρώει,συνεχίζει να ποστάρει την ηλιθιότητά του εδώ.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

είπα και εγώ καιρό έχει να φανεί

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

δεν έχει να κάνει ακριβώς με βάψιμο σκελετού αλλά είναι ενδιαφέρον...
http://vimeo.com/2409360?pg=embed&sec=2409360&hd=1

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Δεν ξέρω πως το ανακάλυψες αυτό αλλά μου φαίνεται μεγάλη υπόθεση. Στην ουσία είναι ανακλαστική ταινία που μπορείς να την βάλεις στο ποδήλατο και να αντανακλά το φως το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το τοποθετήσει ο καθένας πολύ εύκολα και φυσικά στην περίπτωση που σου κλέψουν το ποδήλατο αυτό κάνει μπαμ από μακρυά.
Και βλέπω ότι την ταινία την παράγει η 3Μ οπότε επειδή έχει αντιπροσωπία στην Ελλάδα μπορούμε να ρωτήσουμε να μας την φέρουν.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Με προλάβατε, αυτό ήθελα να γράψω, αυτοκόλλητη ταινία ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ.
Στο εξωτερικό την χρησιμοποιούν σε ψαλίδια, πιρούνι και παλουκόσελο για να φαίνεται το ποδήλατο και ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ.
Εννοώ σε κάποια διασταύρωση, που τα φωτάκια μας είναι μπρος - πίσω, στο πλάι ίσως να μην φαινόμαστε, εκεί κολλάει η ταινία.

Το αλουμίνιο "...ΔΕΝ οξειδώνεται..."
Για τους γνώστες Χημείας, σε μοριακό επίπεδο, το αλουμίνιο κάνει ένα στρώμα οξείδωσης, πολύυυυυ μικρό σε πάχος (μιλάμε για κατι μικρά) που έχει την ιδιότητα να προστατεύει το υπόλοιπο μέταλο από τη σκουριά. Ακούγεται παράξενο, ίσως δεν το γράφω και αναλυτικά, αλλά η σκουριά προστατεύει από την σκουριά ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ....
Τα κράματα αλουμινίου... χμ, εδώ μάλλον θέλει λίγο ψάξιμο, αν και κλείνω προς το ΔΕΝ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος).

Edit: κάποιο site αναφέρει ότι τα κράματα αλουμινίου είναι λιγότερο ανθεκτικά σε διάβρωση, από ότι το καθαρό αλουμίνιο, και μάλιστα ο βαθμός οξείδωσης τους εξαρτάται από τα υπόλοιπα μέταλλα που μετέχουν στο κράμα.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ρωτώντας πας στην Πόλη λέει μια παροιμία και διαβάστε εδώ τώρα τι είναι αυτό το πράγμα.
Καταρχάς εισάγεται στην Ελλάδα από την 3M.
Πρόκειται για ανακλαστικό αυτοκόλλητο που εισάγεται στην Ελλάδα σε ρολά 45 μέτρων μήκος και 1,22 ή 0,91 πλάτος σε χρώματα μπλέ, χρυσό, λευκό και κόκκινο.

Η συγκεκριμένη σειρά έχει την εξής ιδιότητα. Κόβεται σε ότι διαστάσεις θέλετε με κοπίδι ή ψαλίδι, και είναι αυτοκόλλητη αλλά με δυνατότητα να την επανατοποθετήσει κάποιος αν έχει κάνει λάθος. Στην ουσία έχει στο πίσω μέρος μία επίστρωση με προσωρινή κόλλα μέχρι να γίνει η τοποθέτηση και μόλις κάποιος πιέσει το αυτοκόλλητο πιο δυνατά σπάει κάποιες φυσαλλίδες που έχει με την μόνιμη κόλλα και τότε αυτό κολλάει οριστικά.
Είναι ανθεκτικό και δεν χαλάει στον ήλιο ή στην βροχή ενώ φυσικά δεν ξεκολλάει άπαξ και κολλήσει οριστικά.

Το ανακλαστικό υλικό αυτό το χρησιμοποιούν όλα τα μπατσικά στους αριθμούς που έχουν στον ουρανό των αυτοκινήτων, αλλά και στις μπλε λωρίδες στα πλάγια και με ενημέρωσαν ότι καλύτερη ανακλαστικότητα έχουν τα πιο ανοιχτά χρώματα.

Η τιμή του είναι 32 ευρώ το τετραγωνικό.

Από 8 Φλεβάρη περιμένουν μία ακόμα σειρά την 993 η οποία θα είναι ακόμα πιο ανακλαστική, δηλαδή θα βγάζει μάτι και η οποία θα έρθει στην Ελλάδα σε κίτρινο κόκκινο και λευκό.

Μπορούμε να το προμηθευτούμε, είτε σε τιμή λιανικής είτε με τιμολόγιο στο κατάστημα Pleximarket που βρίσκεται στο Ίλιον και το τηλέφωνο τους είναι 210 5747100.

Έχετε καμία άλλη απορία; :)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Τι απορία, μας τα είπες όλα.
Το θέμα είναι να μαζευτούμε, να πάρουμε κανα ρολλό και να βαφτούμε ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ....

Ακούω πόσοι και ποιοί ενδιαφέρονται:
1. RockaRolla

(το κατάστημα που λες στο Ίλιον, το είχα βρει παλαιότερα ψάχνοντας για αυτοκόλλητα - διάφανα, που να προστατευόυν carbon σκελετό σε περίπτωση πτώσης)

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Έλεγα λοιπόν ότι μας συμφέρει να πάρουμε όλοι μαζί κάτι για να το πάρουμε χοντρική με τιμολόγιο, μπορούμε να πάρουμε σε διάφορα χρώματα δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε ένα ρολό σε ένα χρώμα. Ότι κομμάτια αγοράσουμε στο ίδιο τιμολόγιο θα μας τα χρεώσουν και ενίοτε μπορούμε να κανονίσουμε μία συνάντηση "αυτοκολλήματος" ώστε να κάνουμε τα ποδήλατα μας ορατά την νύχτα.
Επίσης εικάζω ότι αυτό θα είναι και μία πολύ καλή αντικλεπτική μέθοδος, γιατί όπως και να έχει το ποδήλατο θα δείχνει πολύ διαφορετικό με το αυτοκόλλητο.
Επαναλαμβάνω και λάβετε το υπόψιν σας αυτό, ότι άπαξ και κολλήσετε αυτό το πράγμα στο ποδήλατο δεν ξεκολλάει. Οπότε δεν έχει και επιστροφή στο αρχικό χρώμα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Marlene for President ..... +1 vote.......