Λοιπόν, άκου να δεις ένα παράξενο: μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό απολύθηκε ο Σάκης Τσιώλης από τον Αστέρα Τρίπολης!
Σιγά τα αυγά, θα πεις. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία τέτοια περίπτωση στο φασιστικό μόρφωμα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αλλά, η συγκυρία είναι συμβολική Σάκη μου, στα όρια του υπερρεαλιστικού! Κοντολογίς, δεν έφταιγε η ήττα από τον Παναθηναϊκό.
Στο κάτω-κάτω, δεν έχασες από την Σκουριά Κερατσινίου, απ΄τον Παναθηναϊκό έχασες...
Στη φυλάγανε Σάκη μου, στην είχανε στημένη στη γωνία και σε περιμένανε.
Και νίκη να έκανες και ισοπαλία να έκανες, στο πρώτο στραβοπάτημα θα στην κάνανε!
Να, κύττα να δεις...
Κάπως σαν την Χρυσή Αυγή!!!
Τί εννοώ;
Από καιρό την είχανε έτοιμη και περιμένανε μια στραβοτιμονιά. Ε, η στραβοτιμονιά έγινε, λίγο πιό ξεσούμπαλη απ΄όσο έπρεπε και πήρε κι΄έναν άτυχο περαστικό, σαν να λέμε, και τον έκανε κιμά.
Κιμά στα γρανάζια του συστήματος, δηλαδή!
Χέστηκε το σύστημα για τον άτυχο περαστικό!
Το σύστημα νοιάζεται για να πάρει τις εκλογές!
Γιατί όταν είχε διαπιστώσει πως οι αγανακτισμένοι πήγαιναν κατά Κουμουνδούρου μεριά, σου λέει, "Κάτσε να τους δώσω μια διέξοδο προς κάπου αλλού..."
Και σκηνοθέτησε την πολιτική παρουσία της Χ.Α. που ήταν ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ μια ελεγχόμενη διέξοδος!
Που πα να πει, πως όταν θέλω, όποτε θέλω, όπως θέλω την κλείνω! Και όσο γίνεται πιό θεαματικά!
Της μαζεύω όλα τα λερωμένα τ’ άπλυτα σ΄ένα σκοτεινό δωμάτιο, και μόλις χρειαστώ τα ψηφαλάκια πίσω ή εξασφαλίσω πως είμαι έστω και λίγο μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, της δίνω μιά και την καθαρίζω!
Γιατί δεν πιστεύω να υπάρχει βλάκας που να πιστεύει πως όλα αυτά τα στοιχεία περί οπλισμού, στρατοπέδων, εκπαίδευσης και τηλεφωνικών οδηγιών προς το ιδιωτικό στράτευμα μαζεύτηκαν σε τρεις μέρες μέσα!!!
Στο ψυγείο τα είχαν, τα έβγαλαν, τα πέρασαν στα μικροκύματα των ΜΜΕ και μας τα σέρβιραν!
Και το success story πάει ως εξής: κάνω τον υπέροχο υπερδημοκράτη, μαζεύω πίσω στο μαντρί τα απογοητευμένα μαύρα προβατάκια, αφήνω τον Αλέξη Μπούρμπεριζ να ξαναπαίξει την χιλιοπαιγμένη κασέτα και μάλιστα, τον νουθετώ να ξεκαθαρίσει και εκείνος τα δικά του ακροστοιχεία και διώχνω στην τρίτη σελίδα των εφημερίδων τούς τελευταίους των Τροϊκανών (γιατί μέχρις εδώ ήταν, δεν έχει άλλο, αναλαμβάνει ο μεγάλος αδελφός πλέον...).
Τέλος, μπουρδολογώντας περί ναζισμού και ιστορικής μνήμης, εξαργυρώνω την υποχρέωση στο αμερικανοεβραϊκό λόμπυ που μου έδειξε πώς να ξαναβγώ κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την ΧΑ και να στραφώ προς την εκ δύσεως λύση τώρα που η κυρα-Αγγέλλα ξαναβγήκε καγκελλάριος και ετοιμάζεται να μας σκίσει.
Τελείωσα.
Και κλείνω λέγοντας πως λυπάμαι εκείνα τα αστυφυλακάκια που εκτέθηκαν σαν πληροφοριοδότες της Χ.Α., ενώ στην πραγματικότητα ήταν εκείνοι που μετέφεραν τις οδηγίες προς την ΧΑ...
Δεν αντέχεται τόση δημοκρατία τέλος πάντων...
Πώς τα πετάς έτσι βραδιάτικα αυτά ρε ofios; Μου ανέβηκαν τα τριγλυκερίδια στο διάολο.
Σκάσαν το παραμύθι για τους ξυρισμένους. Ε, και; Νομιμότατο κόμμα τα πουλάκια μου, και με τη βούλα, από Άρειο Πάγο παρακαλώ.
Και το αποτέλεσμα; Πίσω όλοι στο γαλάζιο μαντρί.
Γουστάρω Ελλάδα ρε φίλε. Πού θα βρεις καλύτερες φάρσες;
Όπως λέει κι ο Νικολαΐδης: «...βγήκε όλο στιλ, φωτιά στο μπουρδέλο...» χοχο χο (Θεός! Χοχο χο).
Τώρα στα σοβαρά θέματα που άνοιξες.
Μπαλίτσα και τρελό καράτε.
Ρε συ, τον Τσιώλη τον γούσταρα κι από παλιά. Ωραίος τυπάκος και σταθερή γραμμή: χτύπα άξονα και χώσε, ωραίος. Όμως. Μέσα είναι κι αυτός. Όλα είναι στοίχημα καλέ μου φίλε.
Τώρα, το τι λέει, κάτι θα ξέρει.
Βγαίνει ο άλλος, ο Άγγελος, απ' τα παλιά και λέει πως όλοι στον Άρη είναι άμπαλοι. Μαλακίες για κατανάλωση (μόνο για Αγάνθο έχει δίκιο). Βουλιάζουν την ομάδα πριν καν δει θάλασσα.
Χώρισαν οι δρόμοι τους με σταυρωτά φιλάκια και θέλει λέει να πάει Ιταλία ή προς βορρά μεριά...
Άκου ρε συ τι είπε η ατομάρα.
Καλά, πέρυσι ξεφτίλισε κωλαράκια (και κύπελλα), όμως: α) ο Αστέρας είναι δύναμη χρόνια τώρα & β) τώρα του φταίει η διοίκηση (δες χρόνους συμμετοχής) και οι μανατζαρέοι...δεν προτείνει λέει παίκτες. Άκου ρε μαλάκα τι λέει το άτομο.
Για να δούμε πού θα πάει ο κυρ-Σάκης...είμαι περίεργος τα μάλα.
Σημ. 5 αστέρια στον ουρανό σου, γιατί σε γουστάρω καλέ μου φίλε.
το τέλος σαυτό το πολιτικό δράμα ... ονομάζεται δημοκρατία.. αλλά φαινεται κανείς να μην ξέρει, τι είναι ..
Οι φιλόσοφοι-άνθρωποι του πνεύματος που βίωσαν την "δημοκρατία" στα (αρχαία) χρόνια της Αθηναϊκής Δημοκρατίας -και μάλιστα μια δημοκρατία άμεση- τη χαρακτηρίζουν ως το ΧΕΙΡΙΣΤΟ των πολιτευμάτων (Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Σόλων κλπ)
Όσοι οραματίζονται "δημοκρατία", ας έχουν απλώς υπ'όψην τους ότι δημοκρατία σημαίνει "επιβολή της άποψης της πλειοψηφίας" και ουδέποτε υπήρξε συνώνυμο με έννοιες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ούτε σε θεωρητικό επίπεδο, ούτε σε πρακτικό.
Θυμίζω ότι η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν υπεύθυνη για τις ΣΦΑΓΕΣ σε περιοχές όπως η Μήλος, η Δήλος, η Νάξος κλπ (που τόλμησαν να μην πληρώνουν φόρους!) όπως και για τις θανατικές καταδίκες των Σωκράτη, Δημοσθένη, Φωκίων, κάμποσους στρατηγους κλπ.
Επίσης ήταν ιδιαιτέρως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ πολίτευμα αφού δικαίωμα ψήφου είχαν μονάχα οι γνήσιοι Αθηναίοι, οι οποίοι είχαν ο καθένας καμιά 20αρια δούλους.
Αν λοιπόν γενικά σε ένα δημοκρατικό καθεστώς η πλειοψηφία είναι υπέρ του ρατσισμού, υπέρ του πολέμου, υπέρ της δουλείας, τότε η μειοψηφία οφείλει να το αποδεχθεί.
Πάνω σε αυτή τη βάση (οχλοκρατία) οι φιλόσοφοι απορρίπτουν τη δημοκρατία ως ένα επικίνδυνο πολίτευμα. Υπάρχει η "απειλή" να παρθούν αποφάσεις προερχόμενες από τον όχλο, δίχως λογική και πλάνο.
Οι ευχόμενοι "δημοκρατία" λοιπόν ας συλλογιστούν ότι στις ερχόμενες -όπως και στις προηγούμενες- εκλογές θα υπάρξουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ κόσμου που θα ψηφίσουν πρόσωπα και καταστάσεις που ίσως οδηγήσουν την Ελλάδα ακόμη χαμηλότερα.
Τότε ίσως καταλάβουν πόσο επικίνδυνα ανεξέλεγκτη είναι η "δημοκρατία".
τώρα που το λες...
φαντάσου όλη την πλέμπα .. καθαρίστριες μανάβηδες κομμώτριες..κλπ να νομοθετούν και να δικάζουν...να μην υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί και δικαστικοί.. ούτε πεφωτισμένοι ηγέτες και όσοι είναι απαραίτητοι να εκλέγονται με κλήρωση και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα..άστα να πάνε, τελείως ανεξέλεγκτο και μπορεί να πάει οπουδήποτε ..σχεδόν χάος... χιλιές φορές η σταθερότητα της χούντας των νεοφιλελέδων ολιγαρχών... και των αγορών..
ofie εδώ σε προλαβαίνω ... και αποκαλύπτω στο ευρύ ανυποψίαστο ποδηλατικό κοινό.. το σύνθημα των επόμενων εκλογων... της μεγαλης γαλάζιας παραταξης ... ή εμείς ή το χάος*..
* = δημοκρατία
καλό διάβασμα..
και για τις κυριότερες από τις παραπάνω στρεβλώσεις ..
Ο Πλάτων χαρακτηρίζει ως χείριστο πολίτευμα την τυραννία: η αξιολογική του σειρά είναι αριστοκρατία-τιμοκρατία-ολιγαρχία-δημοκρατία-τυραννία.
Ο Αριστοτέλης τα διαχωρίζει ως φυσιολογικά και παρεκβάσεις: βασιλεία/τυραννία (εξουσία του ενός), αριστοκρατία/ολιγαρχία (εξουσία των λίγων), πολιτεία/δημοκρατία (εξουσία των πολλών). Ως καλύτερο από αυτά θεωρεί την πολιτεία, την εξουσία των πολλών. Το κριτήριο διάκρισης σε φυσιολογικό/παρέκβαση είναι αν αυτοί που ασκούν την εξουσία την ασκούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον ή όχι.
(Πηγή)
Φυσικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αλλιώς δεν θα γραφόντουσταν χιλιάδες βιβλία πολιτικής επιστήμης πάνω στα έργα τους. Τα έργα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη είναι πολύ πιο περίπλοκα από μια απλή ιεράρχηση πολιτευμάτων και διαβάζοντάς τα σήμερα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το κοινωνικό και το ιστορικό πλαίσιο της εποχής τους.
Όμως εσύ προβάλλεις μια διαστρεβλωμένη χρυσαβγίτικη απλοποίηση όπως συνηθίζουν να κάνουν οι έλληνες δεξιοί, προσπαθώντας να παραπλανήσουν με γκεμπελικό τρόπο τον κόσμο εκμεταλευόμενοι την αμάθεια και το δέος προς τους "αρχαίους ημών προγόνους".
Άει σιχτίρ, συγχίστηκα βραδυάτικα...
Βρισκεις υπερβολικό το χαρακτηρισμό "χείριστο των πολιτευμάτων";
Ίσως και να έχεις δίκιο.
Ο Πλάτωνας πάντως δεν προκρίνει τη δημοκρατία ως ιδανική λύση (το αντίθετο-βλέπεις που την κατατάσσει) ενώ όσων αφορά τον Αριστοτέλη τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικα.
Κατ'αρχήν, όπως αναφέρεις, θεωρεί τη δημοκρατία καχέκτυπο της "πολιτείας", την κατατάσει στις παρεκβάσεις.
Στο χωρίο που παραθέτεις φαίνεται να υποστηρίζει την άποψη ότι οι πολλοί θα τα καταφέρουν ίσως καλύτερα. Αναφέρεται όμως στην "πολιτεία" και όχι στη "δημοκρατία".
Δέχεται την ποσοτική ανωτερότητα του πλήθους απέναντι στο ατόμο,αλλά δεν συμφωνεί με την απόλυτη ισότητα. Επικροτεί τη λαϊκή κυριαρχία και την συμμέτοχη του λαού στην Εκκλησία και στις δημόσιες αποφάσεις αλλά προτιμά τα δημόσια αξιώματα να καταλήξουν στους Αρχοντες για τους πλούσιους.
Παρακάτω, όπως θα έχεις διαβάσει, κάνει ανάλυση των 4 μορφών δημοκρατίας με βάση το ποιος ασκεί την εξουσία. Εκεί μιλά για την περίπτωση όπου βασιλεύουν οι δημαγωγοί, καταργούνται οι νόμοι και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ψηφίσματα. Αυτή, η χειρότερη μορφή δημοκρατίας, είναι η ίδια με τη σημερινή.
Ανάλογες απόψεις περί εκφυλισμού της δημοκρατίας εκφέρουν ο Ισοκράτης, ο Σόλων, ο Ηράκλειτος.
Ασφαλώς το θέμα περί πολιτευμάτων είναι τεράστιο και αδύνατον να συνοψιστεί σε λίγες γραμμές, όμως θα εμμείνω στην άποψη ότι οι περισσότεροι των φιλοσόφων δεν είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τα δημοκρατικά καθεστώτα.
Από 'κει και πέρα, στις επόμενες παραγράφους μου ανέπτυξα τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ σκέψη (όχι του Αριστοτέλη) όσων αφορά στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ δημοκρατία.
Θα χαρώ τέλος να μου υποδείξεις πού έγκειται η "διαστρεβλωμένη χρυσαβγίτικη απλοποίηση όπως συνηθίζουν να κάνουν οι έλληνες δεξιοί, προσπαθώντας να παραπλανήσουν με γκεμπελικό τρόπο τον κόσμο"
φιλικά
zoslen
τα'χεις διαστρεβλώσει όλα...κοίτα επειδή πολλοί φιλόσοφοι δεν ασχολούνται τόσο με την πολιτική .. δεν σημαίνει πως απαξιώνουν την δημοκρατία.. οι φιλόσοφοι όμως εκείνης της εποχής και αρκετοί άλλοι ήταν μιας κάποιας τάξης και ασχολούνταν λίγο παραπάνω με την πολιτική..ειδικά ο πλάτων ήταν γαλαζοτέτοιος και ολιγαρχικός.. Πατέρας του ήταν ο Αρίστων, από το γένος του βασιλιά Κόδρου, και μητέρα του η Περικτιόνη, η οποία ήταν αδερφή του Χαρμίδη, ενός από τους Τριάκοντα τυράννους, και ανιψιά του Κριτία, επίσης μέλος των Τριάκοντα..δηλαδή η οικογένεια που ξεχείλιζε δημοκρατία... αυτό που τον έσωσε και κρατησε σε μερικά κείμενα του μια απόσταση και δεν έγινε ακριβώς σαν τα μούτρα τους... ήταν η ενασχόλησή του με τη φιλοσοφία..
εσύ όμως όχι μόνο δεν είσαι φιλόσοφος για να μας το παίζεις υπεράνω .. αλλά αυτά που αραδιάζεις είναι μπουρδολογίες.. και ασύστολα ψεύδη..
Παιδιά, να κάνουμε έναν κόπο να διαβάσουμε λίγο Καστοριάδη, την "η αρχαια ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για μας σήμερα"...
ΕΔΩ, για όποιον ευκολύνεται.
αν θεωρεις το συριζα αντισυστημικο
που στην ισπανια υποστηριζει το λαικιστικο podemos αντι για τον αντιστοιχο συριζα http://en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament_election,_2014_%28Spain%29 που υποστηριζει σε γαλλια(μελανσον) http://en.wikipedia.org/wiki/Left_Front_%28France%29
και γερμανια(die linke)
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Left_%28Germany%29
στην πορτογαλια στηριζει το σοσιαλιστικο κομμα που ειχε και καποια ευθυνη για την κριση και ο σοκρατες ηταν πρωθυπουργος απο το 2005 εως το 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_S%C3%B3crates
και http://en.wikipedia.org/wiki/Portuguese_legislative_election,_2011
και οχι τον αντιστοιχο συριζα η το κκε
οι ψηφοι της χρυσης αυγης δεν ειναι απο νεα δημοκρατια πιο πολυ απο το πασοκ ειναι(σοσιαλφασιστες) και λιγο απο λαος και ισοποσα απο κκε,συριζα και νδ.αρα οι συριζαιοι(δεν εννοω οτι εισαι) μαλλον ευτυχεις ειναι επειδη νομιζαν οτι διελυσαν το πασοκ(αν και πασοκ ουσιαστικα δεν διαλυθηκε απλα εσπασε σε 3 κομματια πασοκ,κι.δη.σο.,ποταμι) και το ενσωματωσαν σε μια ναζιστικη γκρουπα
Ο συριζα νομιζεις δεν ειναι αμερικανικοκινουμενος;o τσιπρας εχει παει αμερικη και εχει κανει συναντησεις με αμερικανους.
70% καπιταλιστες και 30% κομμουνιστες ειναι σαν κομμα να φανταστεις μεχρι και αναρχικοι τον ψηφισαν
Αν νομιζεις οτι θα μας σωσουν οι αμερικανοι που δεν το νομιζω δες αυτο https://www.youtube.com/watch?v=koj1zfPSTZ4
ποσο ο αμερικανικος παραγοντας βοηθησε την ελλαδα και τι μισθους ειχε.να μην ξεχασω το σχεδιο μαρσαλ ενω ξερανε οτι σπαταλιοταν συνεχιζαν και το εστελναν,η χουντα για να μην κυβερνησει ποτε η αριστερα στην ελλαδα 90% αμερικη 10% ρωσια=10%Ε.Δ.Α. στη συμφωνια της γιαλτας
απλα στηριζουν τσιπρα για να μην ισχυροποιηθουν οι κινεζοι και οι ρωσοι(λιμανι πειραια,οσε)