7o HALBIKE - Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009, 20:00 Πλατεία Χαλανδρίου - Προς Βριλήσσια...

80 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

να αλλάξεις εικονίδιο
να βάλεις άλλο αυτοκίνητο
να έχει σχάρα
σχάρα για ποδήλατο

PS: thanx for advising dthemix

jdar002
Εικόνα jdar002
Απών/απούσα

george leo wrote:
να αλλάξεις εικονίδιο
να έχει σχάρα
σχάρα για ποδήλατο

Χα χα πολύ καλό!!!!!!!! Δε το είχα σκεφτεί. Θα πω στο Θέμη που είναι άσσος στη γραφιστική να επιμεληθεί! Thx.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Elderly biker wrote:
Παιδιά, τι γίνεται;
Δυο Τετάρτες έλειψα και δεν σας βλέπω καλά...
Μήπως δεν κάνετε αρκετό ποδήλατο...;
Για πείτε μου που πάμε την άλλη Τετάρτη για να φουσκώσω τα λάστιχα...

Καλωσόρισες..Ναι χθες ήταν πολύ ήρεμα και ωραία..τα νευράκια βγαινουν τελευταία σε γραπτό λόγο, αλλά δε βαριέσαι....θάχεις να διαβάζεις και να γελάς, ειδικά ετσι που θα έχεις έρθει ανανεωμένος απο τη βόλτα σου. Θα τα πουμε την Τετάρτη (τα ΄μαθες)..και ετοιμάσου για την Οίτη (βλ. πρόγραμμα Φ τ Π)

maftaki
Απών/απούσα

jdar002 wrote:
το χθεσινό HALbike...

Νομίζω ότι η επιτυχία του ήταν οι ... σωστές δόσεις σε όλα:
1. αριθμός ατόμων (γύρω στα 25 παρά την αφόρητη ζέστη)
2. χιλιομετρική απόσταση
3. υψομετρικές διαβαθμίσεις
4. εναλλαγή τοπίων στη διαδρομή
5. πολύ μικρές ενδιάμεσες στάσεις για μια 'ανάσα'
5. στάση για 'ανεφοδιασμό' μετά την ολοκλήρωση της βόλτας

Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες που με την συμβολή τους έκαναν τη βόλτα εξαιρετική. Ειδικές ευχαριστίες στον jbggo που συνέβαλε στη χάραξη της διαδρομής (μας έλειψες χθες)!

For the record αλλά και για να είμαστε δίκαιοι, ο δήμαρχος κατά την αποχώρησή του μας χαιρέτησε όλους φωναχτά. Δε νομίζω να περίμενε κανείς να μας χαιρετήσει δια 'χειραψίας'.

Όπως είπε και ο Θέμης, θα προσπαθήσουμε να εντοπίζουμε τυχόν παραλείψεις και στις επόμενες βόλτες να τις καλύπτουμε. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει το υπόβαθρο και για τη διοργάνωση αλλά και για τη συμμετοχή, που είναι το σημαντικότερο.

Πάμε για το 8ο τώρα!!!

ΥΓ1 Αααα, ξέχασα να σχολιάσω και τα της ξενάγησης. Θέμη... δεν υπάρχεις !!!!!

ΥΓ2 maftaki πάλι για πατίνια πήγες; Ξέρεις, ότι κρατάω το απουσιολόγιο;;;;;; Είσαι στις 2 κιόλας. Στο επόμενο να φέρεις χαρτί από τον κηδεμόνα σου. Εκ της διοικήσεως του HALbike

Moυ λείψατε πολύ.Δεν πήγα για πατίνια.Βγήκα νοκ-αουτ χθές λόγω ζέστης.Τα λέμε αύριο αν έχω συνέλθει.Χαίρομαι που περάσατε καλά.Πάντα τέτοια.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Cyclelife wrote:
τα Freeday να ξαναποκτήσουν κάτι από την χαμένη αθωότητα, χαλαρότητα και απόλαυση

Αν κατι τετοιο χανει την παλια του "αθωότητα, χαλαρότητα και απόλαυση" συνηθως οφείλεται στους ποδηλατες που το απαρτιζουν .
Προσωπικα δεν βλεπω καποια διαφορα με παλια, αν εξαιρεσεις το οτι εξακολουθουν να ερχονται στην βολτα και ατομα που..τελικα δεν τους αρεσει .
Η "αθωότητα, χαλαρότητα και απόλαυση" που αναφερεις συνηθως δεν ταυτιζεται με πικρόχολα σχολια, ακρεες συμπεριφορες και κατηγοριες ..με στεναχωρει που το βλεπεις ετσι , αλλα ελπιζω να κατανοεις τι προκαλει εντασεις και τι οχι.
..και αν , οπως εσυ λες παρατηρησες τη "στραβη" με το freeday, να προσπαθησεις να διατηρησεις αυτο που τοσο πολυ σου αρεσει στις νεες βολτες, οπως στο halbike, και να βοηθησεις αυτο και τους ιδρυτες του να το διατηρήσουν "αυθεντικο".

vang
Απών/απούσα

...αισθάνομαι περήφανος για την συμεριφορά του Δημάρχου μου !!

Ας καβαλήσουν και οι υπόλοιποι, δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι και λαϊκοί δήμαρχοι και λοιποί πολιτικοί ηγέτες το ποδήλατο να πάνε μερικά χιλιομετράκια βόλτα με μιά παρέα ποδηλατών πού περνάει από τόν δήμο τους, και ας μήν μου πούν ούτε καλησπέρα, ούτε γειά, ούτε καληνύχτα...

Ας το κάνουν και δέν θα ερωτήσω ποτέ για τα βαθύτερα κίνητρα πού τούς ώθησαν...
Ούτε με ποιά παράταξη βγήκαν...

Θα αρκεστώ στό ότι κάνουν έστω και ένα πολίτη να δεί φιλικώτερα το ποδήλατο με το παράδειγμά τους...

Αντε ντε να τούς δούμε...

GeorgeHH
Απών/απούσα

Εγω παιδιά δεν αισθάνομαι υπερήφανος για κανένα δήμαρχο και κανένα πολιτικό,απλά δεν αντιδρώ για να μη χαλάσω το όλο κλίμα που οι πιο πολλοί πιστεύετε οτι θα αλλάξει κάτι, ίσως ξέρετε καλύτερα,κάποιοι θα με πουν περιθωριακό,οκ το δέχομαι,όλοι αυτοί οι άνθρωποι δυστυχώς έχουν καταφέρει να χειραγωγήσουν ενα λαό εκμεταλευόμενοι τα θέματα που τον απασχολούν και το πόσο αναίσθητος γίνεται ενας άνθρωπος και έχει άγνοια, οταν δουλεύει σκληρά-οταν έχει οικογένεια- και έχει άγχος για πολλά προβλήματα, το καταλάβατε πολλοί και απο τη συνέλευση των Μελισσίων τι επικοινωνιακά παιχνίδια κάνανε οι τύποι και πόσο χαμηλά σε υπόληψη μας έχουν όλους μας(Ένιωσα Αηδία για το που μπορεί να φτάσει ενας άνθρωπος για το χρήμα και μια καρέκλα),παρόλαυτα την Τετάρτη θα έρθω όχι για να δω τα μούτρα τους αλλά επειδή,σεβομαι την πλειοψηφία των ποδηλατών, και θέλω κι εγώ να αλλάξει κάτι σε αυτό που αποκαλούμε "Δημοκρατική Χώρα"

Εδω δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ των πολιτών... τι να λέμε τώρα

Ε όχι δε σέβομαι κανέναν απο αυτούς όχι τώρα αλλά απο τι στιγμή που γεννήθηκα

τα σχόλια δικά σας... ευχαριστώ

quixote
Εικόνα quixote
Απών/απούσα

καταρχήν βγαίνουμε λίγο off:
Αν πιστεύεις ότι οι κινήσεις που γίνονται από τους ποδηλάτες στα Μελίσσια δεν ευνοούν τη χρήση του ποδηλάτου είναι λάθος να πας.
Τα Βριλήσσια πάντως με τον ένα ή τον άλλο κάπως κινούνται. Κάτι γίνεται στο οδόστρωμα. Το μεταμορφώνουν. Δίνουν χώρο στο ποδήλατο. Αυτό δεν είναι που μας ενδιαφέρει;
Είναι λάθος επίσης να τους σέβεσαι πρώτος. Αυτοί πρέπει πρώτα να σε σέβονται και να σε υπηρεττούν. Αυτός υποτίθεται είναι ο ρόλος τους. Γι αυτό πληρώνονται υποτίθεται και έχουν αυτές τις θέσεις.

Τώρα οι διεκδικήσεις έχουν δύο τρόπους ανάπτυξης:

1. Τα αιτήματα. Δηλαδή κατεβαίνουμε σε πορείες κλπ και ζητάμε να μας ακούσει η εξουσία
και να ευαισθητοποιηθεί από τις φωνές μας και να φτιάξει ποδηλατόδρομους
2. Η αυτενέργεια. Δηλαδή να μην περιμένουμε από καμιά πολιτεία να νοιαστεί για μας,
να την αγνοήσουμε παίρνοντας το πινέλο και τη μπογιά και κάνοντας μόνοι μας τους
ποδηλατόδρομους.

Ο λόγος που καταφεύγουμε γενικώς στο 1. είναι διπλός:
- η απώθηση του να μη μπλέξουμε ή μη φανούμε αντικοινωνικοί (προσωπικά διαφωνώ)
- ότι το 1. αυτό το διάστημα έχει μια παραπάνω βάση καθώς υπάρχουν συμφέροντα
που συμπλέουν με αυτά των δημοτικών αρχών. Πχ έρχονται με κοινοτικά κονδύλια
εκατομύρια ευρώ στους δήμους για κατασκευή ποδηλατόδρομων. Είναι υπέρογκα τα ποσά,
σπατάλη κανονική, αλλά αν κάποια από αυτά αξιοποιηθούν σωστά (έστω στο ελληνικό
στατιστικό σφάλμα, δηλαδή να γίνει το σωστό) θα έχει μείνει μία κατασκευή για τα
ποδήλατα για δεκαετίες. Κάποια στιγμή "θα τα βγάλει τα λεφτά της"

george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

...και θέλω αλογόδρομο (=χωματόδρομο)
ο κυρ λάμπρος από πέρα πήρε γάιδαρο και θέλει γαιδουρόδρομο (=κατσάβραχα)
πήρα ποδήλατο... τι θέλω?
η τεχνολογία είναι εδώ, την χαιρόμαστε και την απολαμβάνουμε
το forum είναι προιόν της τεχνολογίας, το γουστάρουμε
το ποδήλατο που καβαλάμε είναι προιόν τεχνολογίας, έχω δει ένα με ένα γρανάζι πίσω
δεν θέλουμε να πάμε κόντρα στην τεχνολογία
θέλουμε χώρο
θέλουμε δικαίωμα
θέλουμε επιλογή
αυτά δεν είναι πολιτική, είναι συνύπαρξη
να αναρρωτηθούμε γιατί ένας δήμαρχος θέλει ποδηλατόδρομους πριν πείσει τους δημότες για την αναγκαιότητά τους, για τίς ψήφους των τριακοσίων που ποδηλατούν στα βριλήσσια και των μαμάδων αυτών? όταν με την ίδια δροσερή ανάσα δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό ή το πρόβλημα στάθμευσης στον πλησιέστερο σταθμό μετρό που αφορά τριακόσιες χιλιάδες
δεν είμαστε μοντέρνοι
είμαστε ποδηλάτες
είμαστε χομπίστες ποδηλάτες
είμαστε χομπίστες ποδηλάτες και εννίοτε commuters
είμαστε αυτοί με τα ποδήλατα που μας χειροκροτούν εμπρός και -πιθανόν- μας χλευάζουν πίσω
ξέρουμε οτι δεν θα λύσουμε κάτι
ξέρουμε ότι δεν θα πείσουμε εύκολα
ξέρουμε οτι γουστάρουμε αυτό που κάνουμε
και πιθανόν δεν θέλουμε να λύσουμε ή να πείσουμε αλλά να δείξουμε οτι γουστάρουμε αυτό που κάνουμε και να τους κάνουμε να ζηλέψουν αυτό που κάνουμε
και όταν ζηλέψουν ίσως θελήσουν να γίνουν σαν εμάς
χειρότεροι ακτιβιστές περιθωριακοί πολίτες
ποδηλάτες
τότε ίσως είναι χρήσιμοι οι ποδηλατόδρομοι όσο χρήσιμος ήταν ο γάιδαρος στον παππού μου

(sorry για τυχόν ορθογραφικά λάθη, έχω την τάση να χρησιμοποιώ πέραν του λεξιλογίου μου λέξεις)

Cyclelife
Εικόνα Cyclelife
Απών/απούσα

xtravaganzagold wrote:
Cyclelife wrote:
τα Freeday να ξαναποκτήσουν κάτι από την χαμένη αθωότητα, χαλαρότητα και απόλαυση

(Αν κατι τετοιο χανει την παλια του "αθωότητα, χαλαρότητα και απόλαυση" συνηθως οφείλεται στους ποδηλατες που το απαρτιζουν .)Φυσικά και οφείλεται στους ποδηλάτες που το απαρτούν και ξέρεις πολύ καλά ποιοί είναι - είναι αυτοί που ενώ παλαιότερα ποδηλατούσαν σκεφτόμενοι το σύνολο, τώρα αναπτύσουν επιδεικτική και επικίνδυνη οδηγικά συμπεριφορά κάνοντας αγχώδη τη βόλτα με συνέπεια να μην υπάρχει πλέον συνολική απόλαυση και να απομακρύνεται ο νέος κόσμος που θα ήθελε να ξανάρθει
{Προσωπικα δεν βλεπω καποια διαφορα με παλια, αν εξαιρεσεις το οτι εξακολουθουν να ερχονται στην βολτα και ατομα που..τελικα δεν τους αρεσει .)Λυπάμαι που το βλέπεις τόσο κοντόθωρα - αντίθετα η αντικοινωνική συμπεριφορά κάνει άτομα που τους άρεσε να αηδιάζουν από την ανωριμότητα και να μην τους αρέσει πλέον.
(Η "αθωότητα, χαλαρότητα και απόλαυση" που αναφερεις συνηθως δεν ταυτιζεται με πικρόχολα σχολια, ακρεες συμπεριφορες και κατηγοριες ..με στεναχωρει που το βλεπεις ετσι , αλλα ελπιζω να κατανοεις τι προκαλει εντασεις και τι οχι.)Φαίνεται ότι εσύ και κάποιοι άλλοι αρέσκεστε να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας όταν αγνοείτε "πικρόχολα σχόλια" όπως αυτά της Κατερίνας για παράδειγμα στο προηγούμενο Freeday που κατέδειξαν ποιοί είναι και ποιές νοοτροπίες χαλάνε την χαλαρότητα και την απόλαυση του Freeday
(..και αν , οπως εσυ λες παρατηρησες τη "στραβη" με το freeday, να προσπαθησεις να διατηρησεις αυτο που τοσο πολυ σου αρεσει στις νεες βολτες, οπως στο halbike, και να βοηθησεις αυτο και τους ιδρυτες του να το διατηρήσουν "αυθεντικο") Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου τέλειο κάνω ότι μπορώ και παρότι η φυσική μου κατάσταση θα μου το επέτρεπε προσπαθώ να ελέγχω ρυθμούς, ελιγμούς και συμπεριφορά για χάρη και αυτών που είναι αρχάριοι ή δεν έχουν τη φυσική δυνατότητα. Οι tomac, inferno κλπ κάνουν το ίδιο; Αυτοκριτική κάνετε ποτέ;

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

.,.θελω να σου επισημάνω οτι γινεται ενας μικρος "αγωνας" να διατηρηθει το κλιμα που αγαπας και αγαπω , στις βολτες , με τοσα ατομα.
Ειναι απολυτα αναμενόμενο να υπαρχουν διαφορες μεταξυ τοοοσων ποδηλατών.
Μια παρεα 20 ατομων (οπως ηταν αρχικα και το freeday ) ειναι ευκολο και να την διαχειριστεις και να κρατησεις το ρυθμο της.
Με δεδομενο οτι το freeday μαζευει 60/80/100 ατομα ειναι σαφως πιο δυσκολο , οποτε νομιζω πρεπει να ειμαστε πιο ανεκτικοι σε τετοια θεματα.

"Φαίνεται ότι εσύ και κάποιοι άλλοι αρέσκεστε να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας όταν αγνοείτε "πικρόχολα σχόλια"
κανεις λαθος αν θεωρεις οτι τα "αγνοουμε".
Απλα , σε βρισιες, φωνες και προσωπικες κατηγοριες δεν "τσιμπαω" (τσιμπαμε) τοσο ευκολα.
"μεταξυ" μας , εγω δε γουσταρω στη βολτα ατομα αγχωτικα , ευέξαπτα κτλ.
Οι αποψεις τους ακουγονται και λαμβανοντα υπ'οψιν , αλλα δεν θα χαλασουμε και τη ζαχαρενια μας για μικροτητες .

Ειμαστε (πιστευω) πολιτισμενοι ανθρωποι και οφειλουμε να δρουμε ετσι , ειδικα οταν ειμαστε με αλλους.

(ας σταματησουμε εδω παντως , το θεμα του ποστ ειναι "halbike")

Cyclelife
Εικόνα Cyclelife
Απών/απούσα

(θελω να σου επισημάνω οτι γινεται ενας μικρος "αγωνας" να διατηρηθει το κλιμα που αγαπας και αγαπω , στις βολτες , με τοσα ατομα)
Πώς γίνεται ο αγώνας αυτός, με το 4-5 να εκνευρίζουν και να δυσαρεστούν όλο τον κόσμο;

(Ειναι απολυτα αναμενόμενο να υπαρχουν διαφορες μεταξυ τοοοσων ποδηλατών.)
Οι διαφορές δεν είναι μεταξύ τόοοσων ποδηλατών - είναι μεταξύ των 4-5 εξυπνάκηδων και του υπόλοιπου κόσμου

Ακριβώς επειδή το freeday μαζευει 60/80/100 ατομα ειναι σαφως πιο δυσκολο να διαχειριστεις και να κρατησεις το ρυθμό του, οπότε νομιζω ότι ο ρόλος των πιο έμπειρων είναι να κάνουν τον κόσμο να αισθάνεται άνετα και όχι να τον βάζει σε κίνδυνο με επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές τύπου inferno για παράδειγμα.

("Φαίνεται ότι εσύ και κάποιοι άλλοι αρέσκεστε να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας όταν αγνοείτε "πικρόχολα σχόλια"
κανεις λαθος αν θεωρεις οτι τα "αγνοουμε".
Απλα , σε βρισιες, φωνες και προσωπικες κατηγοριες δεν "τσιμπαω" (τσιμπαμε) τοσο ευκολα.
Φαίνεται ότι είσαστε στον κόσμο σας - δεν χρειάζεται να το τονίζεις, οι άλλοι όμως δεν σας χρωστάνε τίποτε..
Αν ρυθμίσετε καλύτερα τις κεραίες ίσως πιάσετε το νόημα.

("μεταξυ" μας , εγω δε γουσταρω στη βολτα ατομα αγχωτικα , ευέξαπτα κτλ.)
Η συμπεριφορά σας είναι αυτή που κάνει τον κόσμο ευέξαπτο και αγχωτικό.

(Οι αποψεις τους ακουγονται και λαμβανοντα υπ'οψιν , αλλα δεν θα χαλασουμε και τη ζαχαρενια μας για μικροτητες.)Μάλλον έτσι που το πάτε θα μείνετε μόνοι σας να παίζετε τα ψευδοαντίγραφα των αλητόγατων.

(Ειμαστε (πιστευω) πολιτισμενοι ανθρωποι και οφειλουμε να δρουμε ετσι , ειδικα οταν ειμαστε με αλλους.)
Αν κρίνω από συμπεριφορές καφρίλας τύπου tomac (με κραυγές και καραμούζες), ο πολιτισμός είναι προφανής - ρωτήστε τους περαστικούς που ακούνε...να σας πούνε την γνώμη τους

Επιτέλους stop. Είναι ανδρίκιο να αναγνωρίζετε τα λάθη σας, δεν νομίζεις;

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Cyclelife wrote:

Είθε και τα δικά μας τα Freeday να ξαναποκτήσουν κάτι από την χαμένη αθωότητα, χαλαρότητα και απόλαυση του Halbike σας.

Για τα υπολοιπα , περι ορεξεως κολοκυθόπιτα .

jdar002
Εικόνα jdar002
Απών/απούσα

jdar002 wrote:
george leo wrote:
να αλλάξεις εικονίδιο
να έχει σχάρα
σχάρα για ποδήλατο

Χα χα πολύ καλό!!!!!!!! Δε το είχα σκεφτεί. Θα πω στο Θέμη που είναι άσσος στη γραφιστική να επιμεληθεί! Thx.

... παρουσιάζω το νέο μου εικονίδιο ...
george leo ελπίζω να κάλυψα αρκετές από τις προτάσεις σου!!!

george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

jdar002 wrote:
jdar002 wrote:
george leo wrote:
να αλλάξεις εικονίδιο
να έχει σχάρα
σχάρα για ποδήλατο

... παρουσιάζω το νέο μου εικονίδιο ...
george leo ελπίζω να κάλυψα αρκετές από τις προτάσεις σου!!!

http://podilates.gr/node/5523#comment-54474

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Iωαννα , και η προταση μου !!

JOAN.jpg

dthemix
Εικόνα dthemix
Απών/απούσα

Μπράβο ΑρχηγΕ! Extra!!!!! αψογη η προταση σου!!!!!!

Respect!!!

Θεμης

george leo
Εικόνα george leo
Απών/απούσα

η απόφαση είναι της Ιωάννας
μεγάλο dahon μικρό mini

έχουμε φοβερούς γραφίστες RESPECT

jdar002
Εικόνα jdar002
Απών/απούσα

Παιδιά με έχετε σκλαβώσει...!!!

Έχει πολύ πλάκα γιατί εσύ έχεις πετύχει ακριβώς το ποδήλατο και ο Θέμης ακριβώς το αυτοκίνητο!!!

Τώρα έχω δύο να αλλάζω κιόλας!

contact