ποιος τα έχει ξεκαθαρισμένα ... όταν μιλάμε για πολιτική...μιλάμε για πράγματα που είναι καλά κρυμμένα..
και ρελέ διαφυγής μπορείς να το πεις...που στην ουσία είναι έλεγχος και διαχείρηση, της πληροφόρησης και των μήντια ...
καλά αυτό με τις συλλήψεις έχει γίνει ανέκδοτο..να'ταν μόνο αυτοί.. ο καθείς στο είδος του..τα πιράνχας που λες.. τρώνε εδώ και πολλάαα χρόνια ...οι καρχαρίες της αλλοδαπής ήρθαν-έρχονται γιατί μυρίστηκαν ψοφίμι, ν'αρπάξουν και αυτοί το κατιτίς τους... μια χαρά θα τα βρουν μεταξύ τους, ήδη συνεργάζονται..
Φίλε Ainastros (παρεπιπτόντως ωραίο ψευδώνυμο, με νόημα)
γράφεις
"μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που δεν έχει ζήσει και δεν έχει γνωρίσει ποτέ του δημοκρατία.. να τη θεωρεί ανέφικτη...".
Έχω τις εξής απορίες:
1ον σε ποια κοινωνία έζησες και είχες εμπειρία δημοκρατίας;
2ον γιατί δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί τη λειτουργία της δημοκρατίας και επομένως να εκτιμήσει τις τρομερές δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο που καλείται να βαδίσει μια σύγχρονη κοινωνία;
Γράφεις ακόμα
"στη δημοκρατία το ζητούμενο είναι...αυτός που κυβερνάται ..να μπορεί να κυβερνά..δεν εκλέγεις ούτε εκλέγεσαι αλλά κληρώνεσαι..μόνο σε κάποια εξειδικευμένα θέματα προβλέπονται ψηφοφορίες...και αυτό δυστυχώς δεν πετυχαίνεται με δημοψηφίσματα."
Εδώ λοιπόν να σημειώσω τα εξής:
Κυρίαρχος είναι αυτός που αποφασίζει.
Αποφασίζει, κυρίως, αυτός που νομοθετεί.
Και δω έρχεται ο ρόλος των δημοψηφισμάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι δημοψηφίσματα που προκαλούν οι κυρίαρχοι (βουλευτές, υπουργοί κ.λ.π.). Αλλά δημοψηφίσματα που προκαλούν οι πολίτες με μάζεμα υπογραφών.
Αυτοί οι πολίτες που είναι αποκλεισμένοι από κάθε απόφαση επιτέλους θα μπορούν να αποφασίσουν για παράδειγμα:
- τι κάνουμε με την αυθαίρετη δόμηση
- πώς θα λειτουργεί το συνταξιοδοτικό σύστημα
- τι υγειονομική περίθαλψη θα έχουμε
- αν θα κάναμε ολυμπιακούς αγώνες
- κ.λ.π., κ.λ.π.
Θα μου πεις "και τι έγινε;"
Κατ' αρχήν ίσως τίποτα. Αλλά μπορεί και ν' αρχίσει το ξήλωμα της κάλτσας. Μπορεί και να σταθεροποιηθεί το σύστημα. Κανείς δεν ξέρει. Ή αλλιώς τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Υ.Γ. Θα παραπέμψω κάθε ενδιαφερόμενο στο blog http://dhmokratiatwragiaolous.wordpress.com/. Συγνώμη για την επιμονή αλλά ίσως είναι ένας τρόπος για να μη σφαχτούμε κάτω απ' την επελαύνουσα κρίση.
στην ίδια κοινωνία ζούμε..αλλά έχουμε διαφορετικές παραστάσεις..
εμπειρίες - προγεύσεις δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για να βρεις ..δες συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς.. στις πλατείες .. στις γειτονιές ...που μπορεί να μην έχουν ακόμη την οργάνωση που απαιτείται για να λειτουργήσουν, σε μεγάλη κλίμακα, αλλά είναι μια πολύ καλή αρχή..προβλήματα σίγουρα υπάρχουν και διαδικαστικά και λειτουργικά, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητα..το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι ο περιορισμένος χρόνος και ο μεγαλύτερος εχθρός η νοοτροπία της ανάθεσης..αποφασίζουμε για κάτι μαζί...αλλά δεν συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση του...που είναι όμως προβλήματα και νοοτροπίες που προέρχονται και συντηρούνται από το υπάρχων καθεστώς και τον τρόπο ζωής και όχι από την ίδια τη λειτουργία των συνελεύσεων..
ένας λόγος που δεν θεωρώ σοβαρά τα δημοψηφίσματα, είναι γιατί τα έχω κατατάξει σ'αυτή κατηγορία της ανάθεσης ...και το κόσμο που καλούν να ψηφίσουν στις εκλογές, τους δημιουργούν την αυταπάτη ότι αποφασίζουν...ουσιαστικά το μόνο που ζητάν, είναι η νομιμοποίηση τους, ν'αποφασίζουν οι ίδιοι και κανείς άλλος.
για μένα ο αποκλεισμός των πολιτών σπάει με τη συμμετοχή σε συνελεύσεις και όχι με δημοψηφίσματα..και η Γενική συνέλευση μπορεί να νομοθετήσει αν το επιλέξει δεν είναι απαραίτητο να αναθέτει σε άλλα όργανα αυτή τη δουλειά..το κατα πόσο είναι κατάλληλη κρίνεται από την ίδια...
σκέψου και αυτό... με ποιο τρόπο θα αναγκάσεις τους κυβερνώντες να πάρουν στα σοβαρά το δημοψήφισμα σου από τη στιγμή που δεν το έχουν προκηρύξει οι ίδιοι;...εδω οι ίδιοι που υποτίθεται πως υπηρετούν και προστατεύουν το σύνταγμα.. το έχουν κάνει κωλόχαρτο..
Και δικός μου στόχος είναι η κοινωνία που θα λειτουργεί με Γενικές Συνελεύσεις.
Το πρόβλημα είναι ο δρόμος απ' τη σημερινή κοινωνία στη κοινωνία των Συνελεύσεων.
Αν καταλαβαίνω καλά υποστηρίζεις πως είναι δυνατόν το άμεσο πέρασμα φθάνει να το αποφασίσουμε.
Νομίζω πως δεν είναι τόσο απλό.
- Οι περισσότεροι των συμπολιτών μας είναι βυθισμένοι στην ιδιωτική τους ζωή. Οι πιο πολλοί αναγκαστικά διότι εργάζονται ώρες πολλές. Απλά δεν έχουν χρόνο για πολιτική δράση. Νομίζω πως αυτό το αναφέρεις και συ. Αλλά πρέπει να τονίσουμε και το γεγονός πως έχουν αναθέσει τη λήψη των αποφάσεων σε "εκπροσώπους" φθάνει να τους εγγυώνται την ιδιωτική απόλαυση των εμπορευμάτων.
- Οι σύγχρονες κοινωνίες είναι τόσο πολύπλοκες που το τι και πώς παράγεται και τι και πώς καταναλώνεται είναι κατ' αρχή αδύνατο να ελεγχθεί άμεσα από όλους μας ταυτόχρονα.
Ας περάσουμε τώρα στο θέμα της ανάθεσης.
Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ανάθεση και ανάθεση:
Υπάρχει αυτό που αναθέτω στον υπάλληλό μου να εκτελέσει και στη συνέχεια τον ελέγχω αν το εκτέλεσε σύμφωνα με τις επιθυμίες μου. (1ο είδος ανάθεσης)
Και υπάρχει και η ανάθεση εξουσίας: παραχωρούν οι πολίτες το δικαίωμα απόφασης σε κατ' όνομα εκπροσώπους. (2ο είδος ανάθεσης).
Κατά τη γνώμη μου είναι εφικτό και πρέπει η πολιτική ζωή να κυριαρχηθεί απ' το 1ο είδος ανάθεσης.
Και εδώ σημαντικό ρόλο παίζουν τα δημοψηφίσματα που θα προκηρύσσονται υποχρεωτικά με συλλογή υπογραφών.
Κι όσο για το αν θα γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος που προβλέπεται απ' το σύνταγμα η απάντηση είναι απλή: μονών λαβέ ή η υπεράσπιση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό (δημοκρατική συνείδηση, θα έλεγα εγώ)των Ελλήνων (των πολιτών, θα έλεγα εγώ).
μόνο άμεσο δεν το θεωρώ το πέρασμα... για μένα είναι εφικτό με την πρακτική..και αυτό εξυπηρετούν οι συνελεύσεις που ήδη υπάρχουν .. και δείχνουν το δρόμο για την πραγματική δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας .. όσο αυτές θα πληθαίνουν και θα καλύπτουν περισσότερα κοινωνικά πεδία και τομείς της παραγωγής... τόσο πιο κοντά θα βρισκόμαστε.. όλο και περισσότερος κόσμος θα συμμετέχει απ'τη στιγμή που βλέπει ότι υπάρχει αποτέλεσμα..και δεν χρειάζεται να γίνονται κάθε μέρα συνελεύσεις ..για τον κλεμμένο μας χρόνο παλεύουμε..όταν μιλάμε για δημοκρατία μιλάμε για ρήξη με το υπάρχον καθεστώς (πολιτικό-οικονομικό). και αντικατάστασή του , ας μη κοροϊδευόμαστε...
τώρα η πρόταση σου για δημοψηφίσματα δεν είναι κάτι καινούριο και είναι απόλυτα συμβατό με το υπάρχον πολιτικό καθεστώς, άσχετα αν στη Ελλάδα μας δεν εφαρμόζεται...ουσιαστικά δεν ζητάς αλλαγή του συστήματος αλλά να μπορείς που και που να λες τη γνώμη σου κατα μπουλούκι..
πως οδηγεί αυτό στη συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις και στην πραγματική δημοκρατία δεν έχω καταλάβει..
ο υπάλληλος σου που λες και πάλι θαχει διοριστεί με εκλογές...και όχι μέσα από συνελεύσεις..
εκτός και αν σκέφτεσαι να αλλάξεις πρώτα το σύνταγμα..
πω πω....έχεις βαθιά πίστη στη δημοκρατία....συγκλονίστηκα.
Και δέχεσαι τη βασική δημοκρατική αρχή: ότι ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελέυθερα τη γνώμη του. Αρκεί να είναι σε άλλο thread. Και όχι στο δικό σου.
Μετά από αυτόν τον παροξυσμό, αλήθεια περιμένεις να πείσεις κανέναν;;;;;
αν και το μόνο που μου αρέσει από εσένα είναι το avatar soy
εδώ μιλάς πολύ σωστά :D
αν και δεν τα διάβασα όλα θα το κάνω όμως γιατί βλέπω ενδιαφέρουσες απόψεις όπως του napoli (αλήθεια μαζί έχουμε μαλώσει ποτέ???)
και ο μαρξ και ο μπακούνιν τέτοια λέγανε
το κκε το λέει λαική εξουσία
ο σάββας μιχαήλ (εεκ τροτσκιστές) λέει παρόμοια
ο ανταρσύα ανάλογα το φεγγάρι λέει και αυτός τέτοια
το θέμα δεν είναι αν αυτό είναι ουτοπία ή όχι
αλλά για το πως μπορεί να εφαρμοστεί μια πορεία προς την ουτοπία και να μην έχουμε το φαινόμενο τον ινδιάνων δλδ ή μία δημοκρατία να αποφασίσει να εκδημοκρατήσει τους άγριους
εκεί πίστεψε με πρέπει να πάμε σε αναλύσεις που μπορεί να μην φτάνει μία ζωή για να τα γράψεις όλα (του μαρξ πάντως δεν έφτασε)
αλλά μιας και νιώθεις περίφανος για το ότι χώρεσες την δημοκρατίας σε μία κόλα
και θέλεις και να το μοιράσουμε κιόλας
άκου αυτό το τσιτάτο
όταν ο άνθρωπος θα παράγει όσα μπορεί και θα καταναλώνει όσα χρειάζεται τότε η κοινωνία θα είναι ελεύθερη
και χωράει σε λιγότερο από α4 χωράει και σε α5 α6 α8
βέβαια μπορείς να το γράψεις και ανάποδα
όταν η κοινωνία θα είναι ελεύθερη τότε θα έχει την δυνατότητα να παράγει όσα μπορει καταναλόνοντας αυτά που χρειάζετε ο κάθε άνθρωπος
όταν καταφέρεις ένα από τα 2
θα έχεις δημοκρατία χωρίς ορούς
την απόλυτη δημοκρατία
:D http://www.youtube.com/watch?v=eWHXFT9ifmU
ακού αυτό και μην το παίζεις έξυπνος
γιατί δεν είσαι
στους ερεθισμούς βαζεις βαζελίνη... η αφόδευση είναι μόνο γιανακούφιση...και όταν γεμίσει το έντερο δεν τα βγάζεις απ'το στόμα... η φύση έχει προνοήσει και γιαυτό...μην πιστεύεις πάντα ότι σου λένε οι ψυχολόγοι και οι καθοδηγητές..
ntimitri μου
η κοπρολαγνεία δενείναι δικό μου βίτσιο...το θέμα είναι να μην μπλέξεις με σκατιάρηδες..απαξ και σου τύχει θα λερωθείς δεν καθαρίζει διαφορετικά...
βρωμοδουλειά ..αλλά κάποιος πρεπει να τη κάνει..και επειδή οι μοντ είναι διακοπές ή χέζουν και αγναντεύουν από ψηλά..είναι σχεδόν αναπόδραστο
ntimitri μου
η κοπρολαγνεία δενείναι δικό μου βίτσιο...το θέμα είναι να μην μπλέξεις με σκατιάρηδες..απαξ και σου τύχει θα λερωθείς δεν καθαρίζει διαφορετικά...
βρωμοδουλειά ..αλλά κάποιος πρεπει να τη κάνει..και επειδή οι μοντ είναι διακοπές ή χέζουν και αγναντεύουν από ψηλά..είναι σχεδόν αναπόδραστο
Απλα να σου πω κατι
το βλεπω σε θεματα εδω στο φορουμ απο επιλογη πδηλατου μεχρι πολιτικη κουβεντα και δεν καταλαβαινω γιατι γινεται
να πω ποιο εννοω?
εννοω την παραθεση καποιων σχολιων με επιχειρηματα στην αρχη και κολουθουν καποια σχλια με υπουλα χτυπηματακια κατω απο τη μεση. Οπως το εδω εισαι πουλακι μου 2 σχολια παραπανω που εκανες και που ολοκρηρωνονται με σχολια υβριστικου περιεχομενου.
Στις κουβεντες κατ ιδιαν που διαφωνειτε με το συνομιλητη σας ηθελα να ηξερα πως συνενοηστε. Γιατι δεν νομιζω να τα κανετε αυτα, και αν τα κανετε δεν νομιζω να την βγαζετε λαδι οπως εδω.
Διαφωνεις (μην το παινρεις προσωπικα) με καποιον, ωραια ακουσε τον, πες τα επιχειρηματα σου, απαντα αν σου απαντησε και τελος. Εγω για το κκε στη προκειμενη δεν εχω και την καλυτερη γνωμη αλλα σχολια τυπου φιδακια (που δεν νομιζω ο κατοχος των δικαιωματων της φρασης αυτης να ειναι καλυτερος απο τους κκεδες) τα βρισκω φτηνα αφου οδηγουν στο επομενο σταδιο που ειναι το υβριστικο
ntimitri μου
η κοπρολαγνεία δενείναι δικό μου βίτσιο...το θέμα είναι να μην μπλέξεις με σκατιάρηδες..απαξ και σου τύχει θα λερωθείς δεν καθαρίζει διαφορετικά...
βρωμοδουλειά ..αλλά κάποιος πρεπει να τη κάνει..και επειδή οι μοντ είναι διακοπές ή χέζουν και αγναντεύουν από ψηλά..είναι σχεδόν αναπόδραστο
Απλα να σου πω κατι
το βλεπω σε θεματα εδω στο φορουμ απο επιλογη πδηλατου μεχρι πολιτικη κουβεντα και δεν καταλαβαινω γιατι γινεται
να πω ποιο εννοω?
εννοω την παραθεση καποιων σχολιων με επιχειρηματα στην αρχη και κολουθουν καποια σχλια με υπουλα χτυπηματακια κατω απο τη μεση. Οπως το εδω εισαι πουλακι μου 2 σχολια παραπανω που εκανες και που ολοκρηρωνονται με σχολια υβριστικου περιεχομενου.
Στις κουβεντες κατ ιδιαν που διαφωνειτε με το συνομιλητη σας ηθελα να ηξερα πως συνενοηστε. Γιατι δεν νομιζω να τα κανετε αυτα, και αν τα κανετε δεν νομιζω να την βγαζετε λαδι οπως εδω.
Διαφωνεις (μην το παινρεις προσωπικα) με καποιον, ωραια ακουσε τον, πες τα επιχειρηματα σου, απαντα αν σου απαντησε και τελος. Εγω για το κκε στη προκειμενη δεν εχω και την καλυτερη γνωμη αλλα σχολια τυπου φιδακια (που δεν νομιζω ο κατοχος των δικαιωματων της φρασης αυτης να ειναι καλυτερος απο τους κκεδες) τα βρισκω φτηνα αφου οδηγουν στο επομενο σταδιο που ειναι το υβριστικο
βασικά πολιτκές συζητήσεις είναι πάντα δύσκολες
ο λόγος είναι ότι ο καθένας μας νομίζει ότι έχει πιάσει τον παπά από τα @@
βέβαια μία άλλη τακτική είναι να πιανόμαστε από τελείως άσχετα πράγματα
π.χ. όταν εκφράζεις μαρξιστικές σκέψεις
σου αναφέρουν στάλιν σοβιετ βόρεια κορεά και δεν συμαζεύεται
όταν δε αναφερθείς σε ονόματα όπως αλέκα
εκεί να δεις τα άσχετα
και εσείς στο κκε και οι κνίτες
και σου παρουσιάζουν άσχετα video οι άσχετα θέματα όπως αυτό με τις πλατείες που έχει συζητηθεί αλλού
εγώ γενικότερα δεν τα πάω καλά
με τα κόμματα
πιστεύω κυρίως στην λαική εξουσία
το πως θα έρθει θέλει αγώνα και συζήτηση
Δεν ανοίγω ψιλή κουβεντούλα με τέτοιους τύπους ούτε κάνω διάλογο..όπως και με όσους άλλους ττύπους που μπαίνουν στα νήματα μου χώρις να ταχουν διαβάσει για να κάνουν μόνο και μόνο πόλεμο
δες τι σχολίασε πριν να γράψει την αναλυσάρα του και από ποιο νήμα ανακάλυψε το λινκ...και το πως εννοει τον διαλογο..
στο άλλο νήμα..όπου έγινε ήδη απόπειρα διαλόγου.
δεν ξέρω αν είστε φίλοι ή αν έχετε συμπάθιες...αλλά εδώ παίζεις το ρόλο του σκαμνιού, και του αβανταδόρου..και ήδη έχετε σκίσει το νήμα...
Δεν ανοίγω ψιλή κουβεντούλα με τέτοιους τύπους ούτε κάνω διάλογο..όπως και με όσους άλλους ττύπους που μπαίνουν στα νήματα μου χώρις να ταχουν διαβάσει για να κάνουν μόνο και μόνο πόλεμο
δες τι σχολίασε πριν να γράψει την αναλυσάρα του και από ποιο νήμα ανακάλυψε το λινκ...και το πως εννοει τον διαλογο..
στο άλλο νήμα..όπου έγινε ήδη απόπειρα διαλόγου.
δεν ξέρω αν είστε φίλοι ή αν έχετε συμπάθιες...αλλά εδώ παίζεις το ρόλο του σκαμνιού...και ήδη έχετε σκίσει το νήμα...
οκ σορρυ που εκανα το σκαμνι και σας σκατωσα την απιστευτα εποικοδομητικη κουβεντα.
Εγω τον πλανετ τον συμπαθω (δεν το κρυβω) γιατι συμφωνω με τον τροπο που βλεπει ορισμενα πραγματα, αλλα εδω γιατι πιστευεις οτι ο πλανετ κανει μονο λαθος?
Ξερεις τι μου θυμιζεις παιδακια στο δημοτικο που αν τα πιασει η δασκαλα να μιλανε λενε με φατσουλα γεματη παραπονο:
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΜΙΛΑΓΑΑΑΑ
επειδη δηλαδη ο πλανετ η ο καθε πλανετ εβρισε αυτο δικαιολογει εσενα οταν κανεις τα ιδια?
μετα απο επιχειρηματα με εχουν βρισει ξερεις πως το αντιμετοπισα?
πμ ζητωντας του να σταματησει αφου δεν τον εχω βρισει ποτε. Και αντι να κανω σαν μπεμπης και να βριζομαι σε σεντονια το εληξα εκει
ΥΓ αλλο, ενα σχολιο που πεταει μια μπιχτη ενω εχει καπιοα επιχειρηματα και αλλο, ενα σχολιο που περιεχει ΜΟΝΟ μπιχτες
αυτα απο το σκαμνι
Δεν ανοίγω ψιλή κουβεντούλα με τέτοιους τύπους ούτε κάνω διάλογο..όπως και με όσους άλλους ττύπους που μπαίνουν στα νήματα μου χώρις να ταχουν διαβάσει για να κάνουν μόνο και μόνο πόλεμο
δες τι σχολίασε πριν να γράψει την αναλυσάρα του και από ποιο νήμα ανακάλυψε το λινκ...και το πως εννοει τον διαλογο..
στο άλλο νήμα..όπου έγινε ήδη απόπειρα διαλόγου.
δεν ξέρω αν είστε φίλοι ή αν έχετε συμπάθιες...αλλά εδώ παίζεις το ρόλο του σκαμνιού, και του αβανταδόρου..και ήδη έχετε σκίσει το νήμα...
γιατί το λες αυτό
αλλά εγώ φταίω που σου απλοποίησα ακόμα πιο πολύ την α4 δημοκρατια σου
:D
Σε αυτό με τα π.μ έχεις δίκιο..αλλά μόνο σαυτό ..διαβασε τον τίτλο και αν έχεις να προσθεσεις κατι επί του θέματος εδώ είμαστε..
το διαβασα ολο το νημα(ωραια αυτη η λεξη). Στο μονο θεμα που δεν τα διαβωασα ολα πριν συμμετεχω ηταν το μαρκετινγ τρικ που ηταν αδυνατο να διαβασω 900 σχολια αλλα παλι διαβασα πολλα.
Στο θεμα δεν εχω πολλες γνωσεις, απλα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η πρεπει να ορισουμε πρωτα τι ειναι εφικτο και μετα τι ειναι ιδεωδες. Δεν εχει νοημα να μιλαμε για τη δημοκρατια στη χωρα της φαντασιας αλλα για τη δημοκρατια σε μια συγκεκριμενη χωρα. Παντα το βημα βημα ειναι πιο ευκολο, και το να πας με ενα μαγικο τροπο απο ενα κρατος που ειναι πχ υπο εναν δυναστη στη απολυτη δημοκρατια (αν υπαρχει) ισως δημιουρησεις σοκ. οποτε για μενα καλυτερα να δουμε πως μπορουμε να βελτιωσουμε στην ελλαδα τη δημοκρατια παρα να μιλαμε για ιδανικες καταστασεις, εκτος αν φιλοσοφουμε, οποτε ειμαι και σε λαθος νημα
το ότι εσύ νομίζεις ότι έπιασες τον παπά από τα @@
δεν φταίω εγώ
τόσο αλαζονισμός δεν τον συναντάς εύκολα
ακού εκεί να τυπόσουμε και να μοιράσουμε
δλδ είσαι τόσο αλαζόνας που πιστεύεις πως αν διαβάσουν όλοι αυτό το κείμενο ξαφνικά θα σωθεί η ανθρωπήτητα
ούτε οι κκεδες είναι τόσο αλαζονικοί
(μιας και σας αρέσει η αναφορά στο συγκεκριμένο κόμμα)
α και μιλάω για εσένα αιναστρε
:D
καταρχήν το κείμενο δεν είναι δικό μου..το βρήκα ενδιαφέρον και το πόσταρα..
ο τίτλος δηλώνει το πόσο απλή και περιεκτική είναι η δημοκρατία... που ο ορισμός της χωράει άνετα σε ένα φίλο Α4.. δε χρειαζεται να'σαι δηλαδή ακαδημαικός ή περισπούδαστος για να τη καταλάβεις και να την εφαρμόσεις..
από κει και πέρα το κατα πόσο είναι στη χώρα της φαντασίας ή της πραγματικότητας ...πρώτα απόλα είναι ένα ιστορικό γεγονός και έχει εφαρμοστεί όχι μόνο στην αρχαιότητα..αλλά και σε κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις..σε ευρώπη .. και αμερική .. ακριβώς με τις ίδιες αρχές που εφαρμοζόταν στην αρχαιότητα..
τώρα αν είναι ευκολο να εφαρμοστεί στη χώρας μας...δεν είναι καθόλου εύκολο..για πολλούς λόγους ...αλλά αν θέλουμε να πετάξουμε τους δυναστες είναι μονόδρομος..πρέπει να επιστρέψουν μερικές αξίες πίσω όπως του δικαίου, της αλληλεγγύης,της αυτονομίας και της αυτοθέσμισης...και αυτό δεν πρόκειται να γίνει μεσω εκλογών ούτε μέσω δημοψηφισμάτων..
και για να πετυχει θέλει πολλή δουλειά συλλογικότητα και σύμπνοια.. που αν κρίνουμε απτα φόρουμ...σίγουρα δεν υπάρχει...αλλά νομίζω είναι κάτι που αξίζει να το προσπαθήσεις.. πρώτα σπέρνεις και μετά θερίζεις..δεν είναι όλα φαστφουντ...στη τελική πρέπει να γίνουμε εμείς τα παραδείγματα για τα παιδιά μας..
καταρχήν το κείμενο δεν είναι δικό μου..το βρήκα ενδιαφέρον και το πόσταρα..
ο τίτλος δηλώνει το πόσο απλή και περιεκτική είναι η δημοκρατία... που ο ορισμός της χωράει άνετα σε ένα φίλο Α4.. δε χρειαζεται να'σαι δηλαδή ακαδημαικός ή περισπούδαστος για να τη καταλάβεις και να την εφαρμόσεις..
από κει και πέρα το κατα πόσο είναι στη χώρα της φαντασίας ή της πραγματικότητας ...πρώτα απόλα είναι ένα ιστορικό γεγονός και έχει εφαρμοστεί όχι μόνο στην αρχαιότητα..αλλά και σε κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις..σε ευρώπη .. και αμερική .. ακριβώς με τις ίδιες αρχές που εφαρμοζόταν στην αρχαιότητα..
τώρα αν είναι ευκολο να εφαρμοστεί στη χώρας μας...δεν είναι καθόλου εύκολο..για πολλούς λόγους ...αλλά αν θέλουμε να πετάξουμε τους δυναστες είναι μονόδρομος..πρέπει να επιστρέψουν μερικές αξίες πίσω όπως του δικαίου, της αλληλεγγύης,της αυτονομίας και της αυτοθέσμισης...και αυτό δεν πρόκειται να γίνει μεσω εκλογών ούτε μέσω δημοψηφισμάτων..
και για να πετυχει θέλει πολλή δουλειά συλλογικότητα και σύμπνοια.. που αν κρίνουμε απτα φόρουμ...σίγουρα δεν υπάρχει...αλλά νομίζω είναι κάτι που αξίζει να το προσπαθήσεις.. πρώτα σπέρνεις και μετά θερίζεις..δεν είναι όλα φαστφουντ...στη τελική πρέπει να γίνουμε εμείς τα παραδείγματα για τα παιδιά μας..
tτο θέμα είναι πόσες Α4 θέλεις για να δεις τι χρειάζεσαι για υλοποιηθούν αυτά που γράφει η Α4
ο μαρξ ήθελε 3 τόμους και μια βιβλιοθήκη
εσύ?
κάτι ως αντάλλαγμα που χρειάζεσαι..όμως αυτά τα θέματα... εύκολα διευθετούνται σε συνελευσεις και στις συλλογικότητες..που ήδη υπάρχουν..παρόλες τις αντιξοότητες και τα καπελώματα..
Plannet wrote:
Ainastros wrote:
ούτε για φιλοσοφίες και ιδεολογίες.. είναι καθαρα πρακτικά τα πράγματα .. όσος περισσότερος κόσμος συμμετέχει τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε..
οκ
δλδ πως θα πείσεις εμένα που βγάζω στάρι να το δώσω σε εσένα που δεν έχεις χωμί να φας?
κάτι ως αντάλλαγμα που χρειάζεσαι..όμως αυτά τα θέματα... εύκολα διευθετούνται σε συνελευσεις και στις συλλογικότητες..που ήδη υπάρχουν..παρόλες τις αντιξοότητες και τα καπελώματα..
Plannet wrote:
Ainastros wrote:
ούτε για φιλοσοφίες και ιδεολογίες.. είναι καθαρα πρακτικά τα πράγματα .. όσος περισσότερος κόσμος συμμετέχει τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε..
οκ
δλδ πως θα πείσεις εμένα που βγάζω στάρι να το δώσω σε εσένα που δεν έχεις χωμί να φας?
καταρχήν το κείμενο δεν είναι δικό μου..το βρήκα ενδιαφέρον και το πόσταρα..
ο τίτλος δηλώνει το πόσο απλή και περιεκτική είναι η δημοκρατία... που ο ορισμός της χωράει άνετα σε ένα φίλο Α4.. δε χρειαζεται να'σαι δηλαδή ακαδημαικός ή περισπούδαστος για να τη καταλάβεις και να την εφαρμόσεις..
σου ειπα το διαβασα απο την αρχη το θεμα δεν χρειαζοταν να μου πεις οτι δεν ειναι δικο σου, φαινεται και απο το σχολιο αρχης. Οσο για τις γνωσεις απλα το ειπα γιατι δεν εχω σκοπο να δειξω διαβασμενος απλα να πω τη γνωμη μου την οποια βασιζω στο δικο μου τροπο σκεψης
Ainastros wrote:
από κει και πέρα το κατα πόσο είναι στη χώρα της φαντασίας ή της πραγματικότητας ...πρώτα απόλα είναι ένα ιστορικό γεγονός και έχει εφαρμοστεί όχι μόνο στην αρχαιότητα..αλλά και σε κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις..σε ευρώπη .. και αμερική .. ακριβώς με τις ίδιες αρχές που εφαρμοζόταν στην αρχαιότητα..
υπαρχουν τελειως διαφορετικες μορφες και τροποι εκτελεσης της δημοκρατιας, Καλο θα ηταν να μιλησουμε ειδικα για μια πχ την δημοκρατια στην ελλαδα του 2012,η την δημοκρατια στην αρχαιοτητα και παει λεγοντας αλλιως θεωρω οτι πιανουμε φιλοσοφικη κουβεντα. Αυτα που ειπες καλα και ωραια αλλα στην πραξη τι κναουμε
Ainastros wrote:
τώρα αν είναι ευκολο να εφαρμοστεί στη χώρας μας...δεν είναι καθόλου εύκολο..για πολλούς λόγους ...αλλά αν θέλουμε να πετάξουμε τους δυναστες είναι μονόδρομος..πρέπει να επιστρέψουν μερικές αξίες πίσω όπως του δικαίου, της αλληλεγγύης,της αυτονομίας και της αυτοθέσμισης...και αυτό δεν πρόκειται να γίνει μεσω εκλογών ούτε μέσω δημοψηφισμάτων..
και για να πετυχει θέλει πολλή δουλειά συλλογικότητα και σύμπνοια.. που αν κρίνουμε απτα φόρουμ...σίγουρα δεν υπάρχει...αλλά νομίζω είναι κάτι που αξίζει να το προσπαθήσεις.. πρώτα σπέρνεις και μετά θερίζεις..δεν είναι όλα φαστφουντ...στη τελική πρέπει να γίνουμε εμείς τα παραδείγματα για τα παιδιά μας..
Αφου το παμε στη χωρα μας το θεμα, εγω πιστευω οτι μια αρχη για να βελτιωσουμε την δημοκρατια στην ελλαδα του σημερα ειναι πρωτα η εξοδος του κομματικου στοιχειου απο τα πανεπιστημεια και η ερεθιση της πολιτικης σκεψης στις μικροτερες ηλικιες απο το σχολειο.
Ο ελληνας στα 18 ξαφνικα ανακαλυπτει τα κομματα (κυριως για να βρει σημειωσεις ή γκομενα) και προσπαθει βασιζομενος σε 4-5 φορμες που υπαρχουν να παρει αποφαση για ολα τα θεματα. Το λαθος ειναι οτι μαθαινουμε τη γραμμη του κομματος και μετα παμε με το εγχειριδιο.
κατι σαν αυτο θεωρω πρακτικες λυσεις και περιμενω να ακουσω, γιατι τα αλλα που λεμε ακουγονται σαν ερωτολογα σε αρλεκιν
δεν έχω καταλάβει σε τι διαφωνείς...αν ψάξεις λίγο θα δεις ότι λέμε πως το πρώτο που περισσεύει στη δημοκρατία είναι τα κόμματα και τα σκυλιά τους...και οι αγκυλώσεις και τα κλουβιά των ιδεολογιών .. συμπληρωνω εγώ...
ποιος τα έχει ξεκαθαρισμένα ... όταν μιλάμε για πολιτική...μιλάμε για πράγματα που είναι καλά κρυμμένα..
και ρελέ διαφυγής μπορείς να το πεις...που στην ουσία είναι έλεγχος και διαχείρηση, της πληροφόρησης και των μήντια ...
καλά αυτό με τις συλλήψεις έχει γίνει ανέκδοτο..να'ταν μόνο αυτοί.. ο καθείς στο είδος του..τα πιράνχας που λες.. τρώνε εδώ και πολλάαα χρόνια ...οι καρχαρίες της αλλοδαπής ήρθαν-έρχονται γιατί μυρίστηκαν ψοφίμι, ν'αρπάξουν και αυτοί το κατιτίς τους... μια χαρά θα τα βρουν μεταξύ τους, ήδη συνεργάζονται..
και ένα ενημερωτικό βιντεάκι εν όψη εκλογών..οι νέοι μιλάνε για τη κρίση..
Φίλε Ainastros (παρεπιπτόντως ωραίο ψευδώνυμο, με νόημα)
γράφεις
"μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που δεν έχει ζήσει και δεν έχει γνωρίσει ποτέ του δημοκρατία.. να τη θεωρεί ανέφικτη...".
Έχω τις εξής απορίες:
1ον σε ποια κοινωνία έζησες και είχες εμπειρία δημοκρατίας;
2ον γιατί δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί τη λειτουργία της δημοκρατίας και επομένως να εκτιμήσει τις τρομερές δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο που καλείται να βαδίσει μια σύγχρονη κοινωνία;
Γράφεις ακόμα
"στη δημοκρατία το ζητούμενο είναι...αυτός που κυβερνάται ..να μπορεί να κυβερνά..δεν εκλέγεις ούτε εκλέγεσαι αλλά κληρώνεσαι..μόνο σε κάποια εξειδικευμένα θέματα προβλέπονται ψηφοφορίες...και αυτό δυστυχώς δεν πετυχαίνεται με δημοψηφίσματα."
Εδώ λοιπόν να σημειώσω τα εξής:
Κυρίαρχος είναι αυτός που αποφασίζει.
Αποφασίζει, κυρίως, αυτός που νομοθετεί.
Και δω έρχεται ο ρόλος των δημοψηφισμάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι δημοψηφίσματα που προκαλούν οι κυρίαρχοι (βουλευτές, υπουργοί κ.λ.π.). Αλλά δημοψηφίσματα που προκαλούν οι πολίτες με μάζεμα υπογραφών.
Αυτοί οι πολίτες που είναι αποκλεισμένοι από κάθε απόφαση επιτέλους θα μπορούν να αποφασίσουν για παράδειγμα:
- τι κάνουμε με την αυθαίρετη δόμηση
- πώς θα λειτουργεί το συνταξιοδοτικό σύστημα
- τι υγειονομική περίθαλψη θα έχουμε
- αν θα κάναμε ολυμπιακούς αγώνες
- κ.λ.π., κ.λ.π.
Θα μου πεις "και τι έγινε;"
Κατ' αρχήν ίσως τίποτα. Αλλά μπορεί και ν' αρχίσει το ξήλωμα της κάλτσας. Μπορεί και να σταθεροποιηθεί το σύστημα. Κανείς δεν ξέρει. Ή αλλιώς τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Υ.Γ. Θα παραπέμψω κάθε ενδιαφερόμενο στο blog http://dhmokratiatwragiaolous.wordpress.com/. Συγνώμη για την επιμονή αλλά ίσως είναι ένας τρόπος για να μη σφαχτούμε κάτω απ' την επελαύνουσα κρίση.
στην ίδια κοινωνία ζούμε..αλλά έχουμε διαφορετικές παραστάσεις..
εμπειρίες - προγεύσεις δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για να βρεις ..δες συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς.. στις πλατείες .. στις γειτονιές ...που μπορεί να μην έχουν ακόμη την οργάνωση που απαιτείται για να λειτουργήσουν, σε μεγάλη κλίμακα, αλλά είναι μια πολύ καλή αρχή..προβλήματα σίγουρα υπάρχουν και διαδικαστικά και λειτουργικά, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητα..το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι ο περιορισμένος χρόνος και ο μεγαλύτερος εχθρός η νοοτροπία της ανάθεσης..αποφασίζουμε για κάτι μαζί...αλλά δεν συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση του...που είναι όμως προβλήματα και νοοτροπίες που προέρχονται και συντηρούνται από το υπάρχων καθεστώς και τον τρόπο ζωής και όχι από την ίδια τη λειτουργία των συνελεύσεων..
ένας λόγος που δεν θεωρώ σοβαρά τα δημοψηφίσματα, είναι γιατί τα έχω κατατάξει σ'αυτή κατηγορία της ανάθεσης ...και το κόσμο που καλούν να ψηφίσουν στις εκλογές, τους δημιουργούν την αυταπάτη ότι αποφασίζουν...ουσιαστικά το μόνο που ζητάν, είναι η νομιμοποίηση τους, ν'αποφασίζουν οι ίδιοι και κανείς άλλος.
για μένα ο αποκλεισμός των πολιτών σπάει με τη συμμετοχή σε συνελεύσεις και όχι με δημοψηφίσματα..και η Γενική συνέλευση μπορεί να νομοθετήσει αν το επιλέξει δεν είναι απαραίτητο να αναθέτει σε άλλα όργανα αυτή τη δουλειά..το κατα πόσο είναι κατάλληλη κρίνεται από την ίδια...
σκέψου και αυτό... με ποιο τρόπο θα αναγκάσεις τους κυβερνώντες να πάρουν στα σοβαρά το δημοψήφισμα σου από τη στιγμή που δεν το έχουν προκηρύξει οι ίδιοι;...εδω οι ίδιοι που υποτίθεται πως υπηρετούν και προστατεύουν το σύνταγμα.. το έχουν κάνει κωλόχαρτο..
Τωρα να το ξεκινησουμε η θα φτασουμε 50 σελιδες βριζοντας και χωρις αποτελεσμα?
Και δικός μου στόχος είναι η κοινωνία που θα λειτουργεί με Γενικές Συνελεύσεις.
Το πρόβλημα είναι ο δρόμος απ' τη σημερινή κοινωνία στη κοινωνία των Συνελεύσεων.
Αν καταλαβαίνω καλά υποστηρίζεις πως είναι δυνατόν το άμεσο πέρασμα φθάνει να το αποφασίσουμε.
Νομίζω πως δεν είναι τόσο απλό.
- Οι περισσότεροι των συμπολιτών μας είναι βυθισμένοι στην ιδιωτική τους ζωή. Οι πιο πολλοί αναγκαστικά διότι εργάζονται ώρες πολλές. Απλά δεν έχουν χρόνο για πολιτική δράση. Νομίζω πως αυτό το αναφέρεις και συ. Αλλά πρέπει να τονίσουμε και το γεγονός πως έχουν αναθέσει τη λήψη των αποφάσεων σε "εκπροσώπους" φθάνει να τους εγγυώνται την ιδιωτική απόλαυση των εμπορευμάτων.
- Οι σύγχρονες κοινωνίες είναι τόσο πολύπλοκες που το τι και πώς παράγεται και τι και πώς καταναλώνεται είναι κατ' αρχή αδύνατο να ελεγχθεί άμεσα από όλους μας ταυτόχρονα.
Ας περάσουμε τώρα στο θέμα της ανάθεσης.
Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ανάθεση και ανάθεση:
Υπάρχει αυτό που αναθέτω στον υπάλληλό μου να εκτελέσει και στη συνέχεια τον ελέγχω αν το εκτέλεσε σύμφωνα με τις επιθυμίες μου. (1ο είδος ανάθεσης)
Και υπάρχει και η ανάθεση εξουσίας: παραχωρούν οι πολίτες το δικαίωμα απόφασης σε κατ' όνομα εκπροσώπους. (2ο είδος ανάθεσης).
Κατά τη γνώμη μου είναι εφικτό και πρέπει η πολιτική ζωή να κυριαρχηθεί απ' το 1ο είδος ανάθεσης.
Και εδώ σημαντικό ρόλο παίζουν τα δημοψηφίσματα που θα προκηρύσσονται υποχρεωτικά με συλλογή υπογραφών.
Κι όσο για το αν θα γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος που προβλέπεται απ' το σύνταγμα η απάντηση είναι απλή: μονών λαβέ ή η υπεράσπιση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό (δημοκρατική συνείδηση, θα έλεγα εγώ)των Ελλήνων (των πολιτών, θα έλεγα εγώ).
μόνο άμεσο δεν το θεωρώ το πέρασμα... για μένα είναι εφικτό με την πρακτική..και αυτό εξυπηρετούν οι συνελεύσεις που ήδη υπάρχουν .. και δείχνουν το δρόμο για την πραγματική δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας .. όσο αυτές θα πληθαίνουν και θα καλύπτουν περισσότερα κοινωνικά πεδία και τομείς της παραγωγής... τόσο πιο κοντά θα βρισκόμαστε.. όλο και περισσότερος κόσμος θα συμμετέχει απ'τη στιγμή που βλέπει ότι υπάρχει αποτέλεσμα..και δεν χρειάζεται να γίνονται κάθε μέρα συνελεύσεις ..για τον κλεμμένο μας χρόνο παλεύουμε..όταν μιλάμε για δημοκρατία μιλάμε για ρήξη με το υπάρχον καθεστώς (πολιτικό-οικονομικό). και αντικατάστασή του , ας μη κοροϊδευόμαστε...
τώρα η πρόταση σου για δημοψηφίσματα δεν είναι κάτι καινούριο και είναι απόλυτα συμβατό με το υπάρχον πολιτικό καθεστώς, άσχετα αν στη Ελλάδα μας δεν εφαρμόζεται...ουσιαστικά δεν ζητάς αλλαγή του συστήματος αλλά να μπορείς που και που να λες τη γνώμη σου κατα μπουλούκι..
πως οδηγεί αυτό στη συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις και στην πραγματική δημοκρατία δεν έχω καταλάβει..
ο υπάλληλος σου που λες και πάλι θαχει διοριστεί με εκλογές...και όχι μέσα από συνελεύσεις..
εκτός και αν σκέφτεσαι να αλλάξεις πρώτα το σύνταγμα..
αν και το μόνο που μου αρέσει από εσένα είναι το avatar soy
εδώ μιλάς πολύ σωστά :D
αν και δεν τα διάβασα όλα θα το κάνω όμως γιατί βλέπω ενδιαφέρουσες απόψεις όπως του napoli (αλήθεια μαζί έχουμε μαλώσει ποτέ???)
και ο μαρξ και ο μπακούνιν τέτοια λέγανε
το κκε το λέει λαική εξουσία
ο σάββας μιχαήλ (εεκ τροτσκιστές) λέει παρόμοια
ο ανταρσύα ανάλογα το φεγγάρι λέει και αυτός τέτοια
το θέμα δεν είναι αν αυτό είναι ουτοπία ή όχι
αλλά για το πως μπορεί να εφαρμοστεί μια πορεία προς την ουτοπία και να μην έχουμε το φαινόμενο τον ινδιάνων δλδ ή μία δημοκρατία να αποφασίσει να εκδημοκρατήσει τους άγριους
εκεί πίστεψε με πρέπει να πάμε σε αναλύσεις που μπορεί να μην φτάνει μία ζωή για να τα γράψεις όλα (του μαρξ πάντως δεν έφτασε)
αλλά μιας και νιώθεις περίφανος για το ότι χώρεσες την δημοκρατίας σε μία κόλα
και θέλεις και να το μοιράσουμε κιόλας
άκου αυτό το τσιτάτο
όταν ο άνθρωπος θα παράγει όσα μπορεί και θα καταναλώνει όσα χρειάζεται τότε η κοινωνία θα είναι ελεύθερη
και χωράει σε λιγότερο από α4 χωράει και σε α5 α6 α8
βέβαια μπορείς να το γράψεις και ανάποδα
όταν η κοινωνία θα είναι ελεύθερη τότε θα έχει την δυνατότητα να παράγει όσα μπορει καταναλόνοντας αυτά που χρειάζετε ο κάθε άνθρωπος
όταν καταφέρεις ένα από τα 2
θα έχεις δημοκρατία χωρίς ορούς
την απόλυτη δημοκρατία
:D
http://www.youtube.com/watch?v=eWHXFT9ifmU
ακού αυτό και μην το παίζεις έξυπνος
γιατί δεν είσαι
συντρόφια μου .. φιδάκια..
πάλι τα βάζεις με το κκε
μάλλον σε γάμισε κάνας κκες και σου άρεσε δεν σου άρεσε δεν ξέρω
κάτι έγινε μάλλον
στους ερεθισμούς βαζεις βαζελίνη... η αφόδευση είναι μόνο γιανακούφιση...και όταν γεμίσει το έντερο δεν τα βγάζεις απ'το στόμα... η φύση έχει προνοήσει και γιαυτό...μην πιστεύεις πάντα ότι σου λένε οι ψυχολόγοι και οι καθοδηγητές..
σκατοσυζητηση, η αγαπημενη μου
http://www.youtube.com/watch?v=hG_AXF1TlV0
τι λες ρε η συζήτηση είναι μέσα στο επίπεδο
ntimitri μου
η κοπρολαγνεία δενείναι δικό μου βίτσιο...το θέμα είναι να μην μπλέξεις με σκατιάρηδες..απαξ και σου τύχει θα λερωθείς δεν καθαρίζει διαφορετικά...
βρωμοδουλειά ..αλλά κάποιος πρεπει να τη κάνει..και επειδή οι μοντ είναι διακοπές ή χέζουν και αγναντεύουν από ψηλά..είναι σχεδόν αναπόδραστο
το βλεπω σε θεματα εδω στο φορουμ απο επιλογη πδηλατου μεχρι πολιτικη κουβεντα και δεν καταλαβαινω γιατι γινεται
να πω ποιο εννοω?
εννοω την παραθεση καποιων σχολιων με επιχειρηματα στην αρχη και κολουθουν καποια σχλια με υπουλα χτυπηματακια κατω απο τη μεση. Οπως το εδω εισαι πουλακι μου 2 σχολια παραπανω που εκανες και που ολοκρηρωνονται με σχολια υβριστικου περιεχομενου.
Στις κουβεντες κατ ιδιαν που διαφωνειτε με το συνομιλητη σας ηθελα να ηξερα πως συνενοηστε. Γιατι δεν νομιζω να τα κανετε αυτα, και αν τα κανετε δεν νομιζω να την βγαζετε λαδι οπως εδω.
Διαφωνεις (μην το παινρεις προσωπικα) με καποιον, ωραια ακουσε τον, πες τα επιχειρηματα σου, απαντα αν σου απαντησε και τελος. Εγω για το κκε στη προκειμενη δεν εχω και την καλυτερη γνωμη αλλα σχολια τυπου φιδακια (που δεν νομιζω ο κατοχος των δικαιωματων της φρασης αυτης να ειναι καλυτερος απο τους κκεδες) τα βρισκω φτηνα αφου οδηγουν στο επομενο σταδιο που ειναι το υβριστικο
βασικά πολιτκές συζητήσεις είναι πάντα δύσκολες
ο λόγος είναι ότι ο καθένας μας νομίζει ότι έχει πιάσει τον παπά από τα @@
βέβαια μία άλλη τακτική είναι να πιανόμαστε από τελείως άσχετα πράγματα
π.χ. όταν εκφράζεις μαρξιστικές σκέψεις
σου αναφέρουν στάλιν σοβιετ βόρεια κορεά και δεν συμαζεύεται
όταν δε αναφερθείς σε ονόματα όπως αλέκα
εκεί να δεις τα άσχετα
και εσείς στο κκε και οι κνίτες
και σου παρουσιάζουν άσχετα video οι άσχετα θέματα όπως αυτό με τις πλατείες που έχει συζητηθεί αλλού
εγώ γενικότερα δεν τα πάω καλά
με τα κόμματα
πιστεύω κυρίως στην λαική εξουσία
το πως θα έρθει θέλει αγώνα και συζήτηση
Δεν ανοίγω ψιλή κουβεντούλα με τέτοιους τύπους ούτε κάνω διάλογο..όπως και με όσους άλλους ττύπους που μπαίνουν στα νήματα μου χώρις να ταχουν διαβάσει για να κάνουν μόνο και μόνο πόλεμο
δες τι σχολίασε πριν να γράψει την αναλυσάρα του και από ποιο νήμα ανακάλυψε το λινκ...και το πως εννοει τον διαλογο..
στο άλλο νήμα..όπου έγινε ήδη απόπειρα διαλόγου.
δεν ξέρω αν είστε φίλοι ή αν έχετε συμπάθιες...αλλά εδώ παίζεις το ρόλο του σκαμνιού, και του αβανταδόρου..και ήδη έχετε σκίσει το νήμα...
Εγω τον πλανετ τον συμπαθω (δεν το κρυβω) γιατι συμφωνω με τον τροπο που βλεπει ορισμενα πραγματα, αλλα εδω γιατι πιστευεις οτι ο πλανετ κανει μονο λαθος?
Ξερεις τι μου θυμιζεις παιδακια στο δημοτικο που αν τα πιασει η δασκαλα να μιλανε λενε με φατσουλα γεματη παραπονο:
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΜΙΛΑΓΑΑΑΑ
επειδη δηλαδη ο πλανετ η ο καθε πλανετ εβρισε αυτο δικαιολογει εσενα οταν κανεις τα ιδια?
μετα απο επιχειρηματα με εχουν βρισει ξερεις πως το αντιμετοπισα?
πμ ζητωντας του να σταματησει αφου δεν τον εχω βρισει ποτε. Και αντι να κανω σαν μπεμπης και να βριζομαι σε σεντονια το εληξα εκει
ΥΓ αλλο, ενα σχολιο που πεταει μια μπιχτη ενω εχει καπιοα επιχειρηματα και αλλο, ενα σχολιο που περιεχει ΜΟΝΟ μπιχτες
αυτα απο το σκαμνι
γιατί το λες αυτό
αλλά εγώ φταίω που σου απλοποίησα ακόμα πιο πολύ την α4 δημοκρατια σου
:D
Σε αυτό με τα π.μ έχεις δίκιο..αλλά μόνο σαυτό ..διαβασε τον τίτλο και το νήμα αν έχεις να προσθεσεις κατι επί του θέματος εδώ είμαστε.
το διαβασα ολο το νημα(ωραια αυτη η λεξη). Στο μονο θεμα που δεν τα διαβωασα ολα πριν συμμετεχω ηταν το μαρκετινγ τρικ που ηταν αδυνατο να διαβασω 900 σχολια αλλα παλι διαβασα πολλα.
Στο θεμα δεν εχω πολλες γνωσεις, απλα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η πρεπει να ορισουμε πρωτα τι ειναι εφικτο και μετα τι ειναι ιδεωδες. Δεν εχει νοημα να μιλαμε για τη δημοκρατια στη χωρα της φαντασιας αλλα για τη δημοκρατια σε μια συγκεκριμενη χωρα. Παντα το βημα βημα ειναι πιο ευκολο, και το να πας με ενα μαγικο τροπο απο ενα κρατος που ειναι πχ υπο εναν δυναστη στη απολυτη δημοκρατια (αν υπαρχει) ισως δημιουρησεις σοκ. οποτε για μενα καλυτερα να δουμε πως μπορουμε να βελτιωσουμε στην ελλαδα τη δημοκρατια παρα να μιλαμε για ιδανικες καταστασεις, εκτος αν φιλοσοφουμε, οποτε ειμαι και σε λαθος νημα
το ότι εσύ νομίζεις ότι έπιασες τον παπά από τα @@
δεν φταίω εγώ
τόσο αλαζονισμός δεν τον συναντάς εύκολα
ακού εκεί να τυπόσουμε και να μοιράσουμε
δλδ είσαι τόσο αλαζόνας που πιστεύεις πως αν διαβάσουν όλοι αυτό το κείμενο ξαφνικά θα σωθεί η ανθρωπήτητα
ούτε οι κκεδες είναι τόσο αλαζονικοί
(μιας και σας αρέσει η αναφορά στο συγκεκριμένο κόμμα)
α και μιλάω για εσένα αιναστρε
:D
καταρχήν το κείμενο δεν είναι δικό μου..το βρήκα ενδιαφέρον και το πόσταρα..
ο τίτλος δηλώνει το πόσο απλή και περιεκτική είναι η δημοκρατία... που ο ορισμός της χωράει άνετα σε ένα φίλο Α4.. δε χρειαζεται να'σαι δηλαδή ακαδημαικός ή περισπούδαστος για να τη καταλάβεις και να την εφαρμόσεις..
από κει και πέρα το κατα πόσο είναι στη χώρα της φαντασίας ή της πραγματικότητας ...πρώτα απόλα είναι ένα ιστορικό γεγονός και έχει εφαρμοστεί όχι μόνο στην αρχαιότητα..αλλά και σε κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις..σε ευρώπη .. και αμερική .. ακριβώς με τις ίδιες αρχές που εφαρμοζόταν στην αρχαιότητα..
τώρα αν είναι ευκολο να εφαρμοστεί στη χώρας μας...δεν είναι καθόλου εύκολο..για πολλούς λόγους ...αλλά αν θέλουμε να πετάξουμε τους δυναστες είναι μονόδρομος..πρέπει να επιστρέψουν μερικές αξίες πίσω όπως του δικαίου, της αλληλεγγύης,της αυτονομίας και της αυτοθέσμισης...και αυτό δεν πρόκειται να γίνει μεσω εκλογών ούτε μέσω δημοψηφισμάτων..
και για να πετυχει θέλει πολλή δουλειά συλλογικότητα και σύμπνοια.. που αν κρίνουμε απτα φόρουμ...σίγουρα δεν υπάρχει...αλλά νομίζω είναι κάτι που αξίζει να το προσπαθήσεις.. πρώτα σπέρνεις και μετά θερίζεις..δεν είναι όλα φαστφουντ...στη τελική πρέπει να γίνουμε εμείς τα παραδείγματα για τα παιδιά μας..
tτο θέμα είναι πόσες Α4 θέλεις για να δεις τι χρειάζεσαι για υλοποιηθούν αυτά που γράφει η Α4
ο μαρξ ήθελε 3 τόμους και μια βιβλιοθήκη
εσύ?
ούτε για φιλοσοφίες και ιδεολογίες.. είναι καθαρα πρακτικά τα πράγματα .. όσος περισσότερος κόσμος συμμετέχει τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε..
οκ
δλδ πως θα πείσεις εμένα που βγάζω στάρι να το δώσω σε εσένα που δεν έχεις χωμί να φας?
κάτι ως αντάλλαγμα που χρειάζεσαι..όμως αυτά τα θέματα... εύκολα διευθετούνται σε συνελευσεις και στις συλλογικότητες..που ήδη υπάρχουν..παρόλες τις αντιξοότητες και τα καπελώματα..
τι είναι πιο σημαντικό από το ψωμί??
Ο ελληνας στα 18 ξαφνικα ανακαλυπτει τα κομματα (κυριως για να βρει σημειωσεις ή γκομενα) και προσπαθει βασιζομενος σε 4-5 φορμες που υπαρχουν να παρει αποφαση για ολα τα θεματα. Το λαθος ειναι οτι μαθαινουμε τη γραμμη του κομματος και μετα παμε με το εγχειριδιο.
κατι σαν αυτο θεωρω πρακτικες λυσεις και περιμενω να ακουσω, γιατι τα αλλα που λεμε ακουγονται σαν ερωτολογα σε αρλεκιν
δεν έχω καταλάβει σε τι διαφωνείς...αν ψάξεις λίγο θα δεις ότι λέμε πως το πρώτο που περισσεύει στη δημοκρατία είναι τα κόμματα και τα σκυλιά τους...και οι αγκυλώσεις και τα κλουβιά των ιδεολογιών .. συμπληρωνω εγώ...