Παρέα για βόλτες στα Β.Π. (καμιά φορά και στα Ν.Π.) - 2008

489 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Είναι και πολύ μάλιστα.....εκείνη την ωρα ήμουν στην είσοδο του σταθμού και φόραγα το σάκο μου,και σας είδα που περνάγατε...... :-))

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Έπρεπε να φωνάξεις ;-)
Το Σάββατο σε περιμένω, θα γνωριστούμε εκεί :-)

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Το Σάββατο αν είναι πρωί δε θα μπορέσω γιατί θα δουλεύω Ελευσίνα.... :-(( Σίγουρα θα κάτσει όμως...... :-))

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Πρωί θα είναι διότι αλλιώς θα μας πιάσει η ζέστη. Το βράδυ έχουμε να προπονήσουμε τους νέους ποδηλάτες οπότε δεν μπορώ εγώ.
Σίγουρα θα κάτσει κάποια στιγμή ;-)

podilatofreak
Απών/απούσα

Ότι το ΟΑΚΑ είναι ιδανικό για ποδήλατο το είχα ανακαλύψει όταν ήμουν ακόμα γύρω στα 12-13, δηλαδή δεκαετία ΄90, δηλαδή πριν τους Ολυμπιακούς!! Έχω κάνει ατελείωτες βόλτες εκεί με το walkman στ'αυτιά. Ο χώρος ήταν αδιαμόρφωτος χωρίς πολλά εμπόδια, κοινώς άπλα...Χωρίς καθόλου κόσμο. Τότε υπήρχαν ακόμα δύο γήπεδα για τρέξιμο, απέναντι από το κλειστό κολυμβητήριο και το κλειστό του μπάσκετ. Τώρα νομίζω δεν υπάρχουν τα γήπεδα αυτά και δεν θυμάμαι τι υπάρχει στην θέση τους. Φύλαξη δεν υπήρχε καθόλου και μπορούσες να πας οπουδήποτε. Με την έναρξη των εργασιών για τους Ολυμπιακούς η έκταση δεν προσφερόταν πια για βόλτες. Τώρα νομίζω ότι έχει γίνει αρκετά...politically correct (!) σε σχέση με την ατμόσφαιρα δεκαετίας ΄80 που είχε παλιά (χωματόδρομοι, λακούβες, εγκατάλειψη, χύμα κατάσταση!).
Σίγουρα όμως επειδή δεν έχει αυτοκίνητα θα παραμένει ωραία για βόλτες!!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Αύριο σας περιμένω. Συνάντηση στις 9 το πρωί, σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. Στη συνέχεια ποδηλασία μέχρι την Ειρήνη. Όσοι θέλετε μπορείτε να πάτε απευθείας στην Ειρήνη. Απλά βάλτε ένα μήνυμα εδώ ώστε να μη χαθούμε. Κατάληξη (γύρω στις 10) στο σταθμό Φαλήρου για να αρχίσει η βόλτα προς Βούλα. Φέρτε μαζί σας πετσέτες, μαγιό, αντιηλιακά και άφθονο νερό. Ευπρόσδεκτοι όλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι, με παλιά ή καινούργια ποδήλατα. Μόνο θέμα να είμαστε όλοι ενήλικες ώστε να μην έχουμε και την έννοια κάποιου μικρού :-)
Θα τα πούμε για άλλη μία όμορφη βόλτα στην παραλία :-)

ero_8s
Απών/απούσα

Ήμουν η πέμπτη της παρέας του προηγούμενου Σαββάτου και αν και υπήρξα λίγο "ανισόρροπη" ( σε κανά δυό ανηφορικά σημεία μόνο) πέρασα πραγματικά υπέροχα!!!!Η βόλτα ήταν καταπληκτική και αξίζει το πρωινό ξύπνημα !!!!Το προτείνω κι εγώ σ ε όλους!
(Automation, ευχαριστώ για τον ποδηλατά που με έστειλες, έκανε καλή δουλειά ή τουλάχιστον έτσι νομίζω!Στη βόλτα θα φανεί βέβαια...)
Θα τα πούμε αύριο!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Ήμουν σίγουρος ότι θα έκανε καλή δουλειά, είναι εγγυημένο μαγαζί. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε περισσότεροι από 5 στη βόλτα μας. Ελάτε όλοι, είστε ευπρόσδεκτοι :-)

rossociclo
Απών/απούσα

Πολύ καλή η πρόταση σου Automation. Σκέφτομαι να έλθω αύριο.Το σημείο συνάντησης είναι ο ΗΣΑΠ Αμαρουσίου; Μπορώ να έλθω απο Ηράκλειο και να συναντηθούμε στο τελευταίο βαγόνι ή θα χαθούμε;

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Γεια σου rossociclo, σε ευχαριστώ.
Μπορείς φυσικά, αλλά πως ξέρεις σε ποιο τραίνο θα είμαστε; Μπορείς να το επιχειρήσεις και αν δεν μας πετύχεις να κατέβεις στο Φάληρο. Θα περιμένουμε λίγο (όχι όμως πολύ) πριν ξεκινήσουμε τη βόλτα από το Φάληρο. Παρόλα αυτά νομίζω ότι καλύτερα να έρθεις στο Μαρούσι. Ξέρω ότι έχει λίγη ανηφόρα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα αποζημιωθείς από τη βόλτα :-)

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Προς automation :
πολύ ενδιαφέρουσα η φωτογραφία που βάζεις..Μηπως μπορείς να πεις 2 λογάκια για αυτη?

rossociclo
Απών/απούσα

Δεν είναι πρόβλημα η ανηφορίτσα. Απλά επειδή η κατεύθυνση είναι προς Πειραιά, με βολεύει καλύτερα απο εκεί. Οκ αν τελικά έλθω και δεν σας πετύχω στο τελευταίο βαγόνι 10 παρά θα είμαι στο σταθμό του Φαλήρου. Μη με περιμένετε μετά τις 10.00 γιατί εργάζομαι το απόγευμα και δεν είμαι σίγουρΗ αν θα έλθω.
*Και εγώ έχω απορία για τη φωτογραφία...

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Είδα τη φωτογραφία αυτή σε κάποιο αρχείο Powerpoint από αυτά που μας στέλνουν συνήθως γνωστοί και φίλοι στο e-mail μας. Περιείχε περίεργες φωτογραφίες και μέσα σε αυτές ήταν και η φωτογραφία που έβαλα στο προφίλ μου. Δείχνει ένα στάβλο (μάλλον) ο οποίος έχει παραδοθεί στις φλόγες. Στη μέση υπάρχει ένα ποδήλατο που καίγεται και αυτό.
Σκέφτηκα πως είναι μια φωτογραφία που δείχνει πάθος, φλόγα για κάτι που θεωρώ ότι είναι περισσότερο σημαντικό από ότι τουλάχιστον δείχνει στους περισσότερους: το ποδήλατο και η αγάπη μας προς αυτό. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου ερμηνεία.

rossociclo
Απών/απούσα

Από καιρό ήθελα να πάω σε κάποια παραλία της Αττικής με το ποδήλατο. Πιστεύω ότι η αίσθηση του να κάνεις ποδήλατο στον ήλιο και μετά να δροσίζεσαι στη θάλασσα είναι υπέροχη. Όμως ήξερα πως η διαδρομή μέσω της Λεωφόρου Ποσειδώνος ή της Βουλιαγμένης, θα ήταν το λιγότερο αγχωτική. Μετά τη βόλτα του Σαββάτου διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη διαδρομή, Φάληρο-Βούλα, είναι εφικτή με έναν πολύ πιο ανθρώπινο τρόπο. Ποδηλατώντας χαλαρά δίπλα στις γραμμές του τραμ…σε παραδρόμους… είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το θαλασσινό τοπίο, να γευτούμε την αύρα, χωρίς το άγχος της κίνησης και χωρίς να κινδυνέψουμε. Αξίζει πραγματικά η διαδρομή και αν αναζητήσουμε ακόμα πιο καθαρές παραλίες, πιο μακρινές θα είναι ακόμα πιο όμορφα. Επίσης μπορούμε να καθόμαστε περισσότερη ώρα στην παραλία εφόσον έχουμε το χρονικό περιθώριο. Ευχαριστώ την παρέα για τις ευχάριστες στιγμές...Μια παρέα που σίγουρα σύντομα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε αγαπητή rossociclo :-)
Την Τετάρτη το απόγευμα προγραμματίζουμε μία βόλτα στο ΟΑΚΑ, μάλλον μετά τις 8:30. Σε γενικές γραμμές η παρέα μας μεγαλώνει και είμαι σίγουρος ότι μετά τις καλοκαιρινές μας βόλτες θα έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δραστήριο χειμώνα. Φυσικά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε από τώρα γι' αυτά, οπότε για την ώρα ετοιμαστείτε για το επόμενο Σάββατο. Όπως πάντα είστε όλοι ευπρόσδεκτοι :-)

Royaloak
Απών/απούσα

Πολύ αγαπητέ automation κι όλοι οι άλλοι φίλοι, επικροτώ τα όσα έχετε γράψει ως τώρα και σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε στην ωραία σας παρέα. Ελπίζω να μην ταλαιπωρηθήκατε στο τραίνο της επιστροφής. Προσωπικά θα έρθω πιό οργανωμένη την επόμενη φορά. Ας σκεφτούμε για μακρυνότερη παραλία. Έχοντας υπ' όψιν ότι θα το τραβήξουμε χρονικά λίγο περισσότερο. Σκεφτείτε το ως το Σάββατο!
Καλή βδομάδα σ' όλους,
Β.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Αγαπητή μου Royaloak η χαρά είναι δική μας που σε έχουμε στην παρέα μας. Πραγματικά περάσαμε πολύ όμορφα το περασμένο Σάββατο. Μακάρι να μπορούσα να περάσω αυτά τα όμορφα συναισθήματα σε αγαπημένους μου φίλους που όμως επιμένουν να με ρωτούν "μα πως αντέχεις με αυτή τη ζέστη" ενώ παράλληλα δηλώνουν "α πα πα αυτά δεν είναι για μένα".
Μακάρι να μπορούσα να πω σε όλο τον κόσμο (πολύ περισσότερο να τον πείσω) το πόσο σημαντικό είναι να ασκείσαι, να χαίρεσαι τη φύση (που πολλές φορές υπάρχει δίπλα σου αλλά την προσπερνάς) και όλα αυτά με τη συντροφιά αγαπημένων φίλων.
Προτείνω για το επόμενο Σάββατο η εκκίνηση να γίνει ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΡΩΙ. Ξέρω ξέρω τι θα μου πείτε, ότι ακούγεται βάρβαρο, όμως αν ξεκινήσουμε νωρίτερα μπορούμε να φτάσουμε μακρύτερα ΧΩΡΙΣ να μας περιορίσει η βασανιστική ζέστη του μεσημεριού. Για την ώρα (που γράφω αυτές τις γραμμές) υπάρχει μπροστά μας η Τετάρτη και το ΟΑΚΑ, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και αυτή τη βόλτα και εκεί να συζητήσουμε από κοντά τις λεπτομέρειες περί του Σαββάτου.
Αγαπητοί φίλοι μπορεί να μην αλλάζουμε τον κόσμο με τις βόλτες μας αυτές. Σίγουρα όμως έχουμε αλλάξει ήδη τον κόσμο μέσα μας. Πάντα προς το καλύτερο :-)

Royaloak
Απών/απούσα

Και τώρα το ερώτημα: τόπος συνάντησης και ώρα για την βόλτα στο ΟΑΚΑ. Επίσης, και συγνώμη για την άγνοια ο ΗΣΑΠ φτάνει ως εκεί;

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Προτείνω ως ώρα συνάντησης την 20:30 και ως τόπο την έξοδο του σταθμού Ειρήνη προς την πλευρά του Ολυμπιακού Σταδίου. Μπορεί κανείς να πάρει τον Ηλεκτρικό και να έρθει ως το σταθμό αυτό. Κατεβαίνει κάτω και βγαίνει προς την πλευρά που είναι το Ολυμπιακό στάδιο. Περνάμε την εξωτερική πύλη και..."ξαμολιόμαστε" στην άπλα του περιβάλλοντα χώρου :-)
Τι λέτε;

djapal
Εικόνα djapal
Απών/απούσα

Σκέφτομαι το επόμενο Σάββατο να σας βρω κάτω. Λέω να ξυπνήσω πιο νωρίς για να κατέβω μέχρι το κέντρο με το ποδήλατο και μετά να πάρω τρένο για Φάληρο.
Αν αποφασίσετε να πάρετε και τραμ ως τη Βούλα, τότε θα σας βρω εκεί λογικά γιατί θέλω να κάνω και την κλασική διαδρομή.
Το συζητάμε και μεθαύριο ;)

enebdomon
Απών/απούσα

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στην τελευταία σαββατιάτικη βόλτα ήταν το ηλικιακό spread: από 17- έως 50+. αν και τόσο διαφορετικοί άνθρωποι (από μαθητές μέχρι καθηγητές πανεπιστημίου) τα vibes στην παρέα ήταν εξαιρετικά.
Ελπίζω να μην φύγετε όλοι για διακοπές τον αύγουστο, να μείνει και κανένας αθήνα ώστε να το συνεχίσουμε το Saturday-morning-fever (πολύ ζέστα και ιδρώτας στην παραλία)

Εν τω μεταξύ,
την Τετάρτη 20:30 ΟΑΚΑ απαξάπαντες παρόντες για νυχτερινή δροσερή βολτούλα, προαιρετικά χτυπάμε νωρίτερα και μερικά χιλιόμετρα τρέξιμο στα βοηθητικά.

ero_8s
Απών/απούσα

Πράγματι,η Σαββατιάτικη βόλτα ήταν καταπληκτική!Άντε, κάθε φορά να γινόμαστε περισσότεροι, ώστε να αυξήσουν τον επιτρεπόμενο αριθμό ποδηλάτων στο τρένο,κι έτσι να μην ξεμένω μόνη μου (δυστυχώς ήμουν ο πιο αδύναμος κρίκος γι΄αυτό το τρένο). Πάντως όλη η βόλτα ήταν συναρπαστική, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε !

Enebdomon,θα ρωτήσω κάτι χαζό, αλλά δεν κατάλαβα! Όταν λες τρέξιμο, εννοείς με ποδήλατα????Γιατί είμαι πολύ "μικρή" (δηλ.αρχάρια) για κάτι τέτοιο, όπως εύκολα έχουμε όλοι συμπεράνει! Αν εννοείς τρέξιμο ( με τα πόδια), εγώ είμαι μέσα(εκεί ευτυχώς έχω καλύτερη ισορροπία)!!!!

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Με τα πόδια εννοεί :-)
Είναι πολύ όμορφα στα προπονητήρια. Ακόμα κι αν είσαι κουρασμένος, σού έρχεται η επιθυμία να τρέξεις! :-)

rossociclo
Απών/απούσα

Τι μου θύμησες enebdomon...Προπόνηση στα βοηθητικά πριν από αρκετά χρόνια.
Κ1, Κ2...Το χωμάτινο και το πιο προσεγμένο για τους αθλητές με το ταρτάν. Τότε που παρατηρούσαμε εντυπωσιασμένοι μεγάλα ονόματα του στίβου να προπονούνται στο διπλανό βοηθητικό και κάναμε όνειρα πως ίσως κάποτε τους φτάσουμε. Και ο υπόλοιπος χώρος του ΟΑΚΑ... Ποιος δεν έχει αναμνήσεις από αυτό το χώρο;
Από βόλτες που κάναμε εκεί παιδιά μέχρι σπουδαίες διοργανώσεις με κορυφαία αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.
Τελικά η ποδηλασία δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα όταν εμπεριέχει διαδρομές σε δύσβατα μονοπάτια ή αποστάσεις με αμέτρητα χιλιόμετρα. Πολλές φορές αρκεί μια χαλαρή βόλτα με ευχάριστη παρέα, σε γνώριμους, γοητευτικούς για σένα τόπους. Γιατί η διαδρομή με το ποδήλατο πάντα προσδίδει κάτι νέο. Κάτι μαγικό, ανατρεπτικό...

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Νιαρρ!!! Βραδυνή βολτα στο ΟΑΚΑ?? χρρρρρρ εκεί έχει πολλές σκάλες.........θα έρθουμε και εμείς...........απο τις σκαλες......................

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Σας περιμένουμε
Ώρα: 20:30
Τόπος: Σταθμός "ΕΙΡΗΝΗ" προς την πλευρά του Ο.Α.Κ.Α.

Υ.Γ.: Υπάρχει και ράμπα, απλά έχουν να κουρέψουν τα φυτά γύρω της από το 2004 και δεν φαίνεται. Όχι μόνο την έχουμε δει αλλά την έχουμε χρησιμοποιήσει. Ώρα να τη βγάλουμε φωτογραφία και να τη στείλουμε στη διεύθυνση του Ο.Α.Κ.Α. Ας κάνουμε εμείς το σωστό και άσε τους άλλους να μην κάνουν τίποτα. Αν επιμείνουμε να κάνουμε το σωστό, μπορεί τελικά να κάνουν και αυτοί κάτι ;-)

enebdomon
Απών/απούσα

επειδή βλέπω ότι ψήνεστε, θα είμαι από τις 8 παρά τέταρτο στα βοηθητικά για "ζέσταμα".

χάρτης

αντε, την επόμενη φορά θα το κάνουμε Τρίαθλο...

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Ok λοιπόν.......αν και πιστεύω οτι θα είμαστε στην ώρα μας,δωστε και κανένα τέταρτο αέρα γιατί οι μισοί θα πεταλάρουν απο Φάληρο και οι άλλοι μισοί απο Περιστέρι,θα βρεθούμε όλοι μαζι στην Αχαρνών και μετα καρφί για ΟΑΚΑ...
Θα τα πούμε εκεί.......

george_
Απών/απούσα

Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα από κοντά -όσους πρόλαβα τέλος πάντων- ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα. Το Σ-Κ κανένα πρόβλημα, θα υπάρχει κυκλοφορία τρένων μέχρι τέρμα την ΚΗΦΙΣΙΑ. Αν μπορέσω θα έρθω και εγώ για βόλτα στα νότια.

ΥΓ.
Ρε παιδιά ! Απο τους αλητόγατους κανένας με fixed gear ? ? ? Ολοι με Fs και ΜΤΒ......

dilated
Απών/απούσα

Ψηνόμουν αλλά...νομίζω πως το Trekking (που έχω) είναι η καλύτερη λύση για την Αθήνα.

Βέβαια στο τσάκι ήμουν να χτυπήσω αυτό το fixed gear/single speed της Kona, αλλά τελικά θα πάρω mountain (για τα σκαλοπάτια) :P

contact