Βrevet Νεμέας & αντοχή στα 150 χλμ. +++

204 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Κάνω ποδήλατο αρκετά χρόνια κυρίως mtb και τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια έχω μπει και στον χώρο της κούρσας.
Πλέον κάνω περίπου 200-250χλμ κάθε εβδομάδα με την κούρσα.Ξεκίνησα με ατσαλάκι το οποίο το έχω ακόμα και τώρα έχω αλουμινάκι.
Τέλος πάντων έχω φτάσει σε σημείο να κάνω και 2 150χλμ τον μήνα.

Έχω λοιπόν την εξής απορία: Θα μπορέσω να καταφέρω να τερματίσω στον επικείμενο brevet της Νεμέας το οποίο είναι 50 χλμ παραπάνω από αυτά που κάνω ή τεζάρω στα 150;;;

Να σημειωθεί ότι τα 150άρια τα κάνω κυρίως παραλιακή μέχρι Λαύριο και πίσω και την διαδρομή για Νεμέα την έχω δει.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Σκεψου οτι τα 200 km του Brevet
εχεις τη δυνατοτητα να τα βγαλεις σε 13 ωρες.
Η απαντηση μου λοιπον ειναι, ναι.
Καλο κουραγιο και μπραβο σου

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Τόσο πολύ χρόνο δίνουν;
Τα 150 συνήθως τα κάνω σε 5 1/2 με 6 ώρες ανάλογα τον καιρό κυρίως.
Απλά φοβάμαι γιατί είναι άλλα 50χλμ και μήπως σβήσω.

Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

Κάποιοι πάνε και απλά με τα αστικά τους χλμ και το βγαζουν
Πρόσεχε όμως μην παρασυρθείς και το πας με την μωτ που κανεις τα 150 γιατι πιθανότατα να μην το βγαλεις

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

E και;
Αμα σβησεις, εσβησες....

Πλακα

Θα σου πουν και αλλοι
που εχουν βγαλει Brevet

Μπορεις να διαχειρηστεις το χρονο σου
με στασεις
ξεκουραση
ποτο
φαγητο
υπνο
νυχτερινη ζωη
κτλ

εχεις αλλες τοσες ωρες να βγαλεις το 200αρι

εγω θα σου προτεινα να το επιχειρησεις
και μεχρι οπου παει
Σιγουρα δεν ειναι τοσο ευκολη διαδρομη
αλλα μπορεις να κοιταξεις κι εδω
http://www.podilates.gr/node/18575
και να ερθεις σε επαφη με τα παιδια

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Σίγουρα θα χρειαστεί να πάω με άλλο ρυθμό δεν το συζητάω.
Θα δούμε.....

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Ένα καλό ερώτημα να απαντήσεις είναι όταν σταματάς τα 150 πως είσαι. Τα έχεις παίξει; Ή με λίγο χαλαρότερο ρυθμό κλπ θα βγαίνανε και άλλα 50;

Νομίζω ότι μάλλον το έχεις, εσύ ξέρεις φυσικά καλύτερα.

Επίσης αν πηγαίνεις συνέχεια στα ισιώματα και το brevet έχει ανηφόρες είναι ένα θέμα.

vec
Απών/απούσα

που τον έκανε φέτος πρώτη φορά, μου είπε πως η στάνταρ προπόνηση για το μαραθώνιο ήταν να τρέχει 30χλμ. (κοουτσαρισμένος από πιο έμπειρο). Τα 40κάτι χλμ του μαραθωνίου για πρώτη φορά στη ζωή του τα έκανε την ημέρα του αγώνα.
Αν ισχύει το ίδιο για τα brevet, τότε προσοχή στο ρυθμό θα πρέπει να είσαι ok.

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

καλημερα
εσυ ξερεις τον εαυτο σου καλυτερα απο ολους.
προταση μου : ΕΧΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟ, ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ.

γιαννης

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Αυτό για τον μαραθώνιο μου το έχει πει και μένα προπονητής διότι υπήρχε κάποτε η περίπτωση να τρέξω,αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα...
Φαντάζομαι οτι κάπως έτσι είναι και το 200αρι στο ποδήλατο.
Η αλήθεια είναι οτι μόλις γυρίζω είμαι σε καλή κατάσταση,δηλαδή μόλις φτάνω σπίτι νιώθω(ψυχολογικά τουλάχιστον) οτι μπορώ άλλα 20-30λμ ακόμα.
Σας ευχαριστώ πάντως όλους για το ενδιαφέρον σας.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Ολα ειναι στο μυαλο.
Διαχειρηση δυναμεων χρειαζεσαι
και πιστευω οτι θα τα καταφερεις.

Για καλο και για κακο
δε περνεις και ενα τηλεφωνακι
τον Τζεκο

Tsag-Ataq
Εικόνα Tsag-Ataq
Απών/απούσα

τα χιλιόμετρα που κάνεις ίσως είναι και παραπάνω από την προπόνηση που προτείνει η ΠΕΠΑ για το brevet. Το παν είναι η σωστή διαχείριση δυνάμεων και η σωστή ενυδάτωση και διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παστελάκια, μπανανούλες, τοστάκια, μπάρες δημητριακών, νερό, ισοτονικά. Τρως πριν πεινάσεις και πίνεις πριν διψάσεις. Έτσι θα γλιτώσεις (ή τουλάχιστον θα μειώσεις την πιθανότητα να σου τύχουν...) κράμπες και τραυματισμούς. Μην "δώσεις" από την αρχή και ξεμείνεις από δυνάμεις γρήγορα.

Μελέτησε λίγο και τη διαδρομή. Θα δεις ότι περίπου στα 90-100χλμ ξεκινά η ανάβαση. Έχει και στο Μελετάκι ένα δύσκολο κομμάτι.

Εγώ θα πάω πάντως, και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχω τα χλμ που έχεις εσύ στα πόδια σου.

Σε κόβω να το έχεις

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Tsag-Ataq wrote:
τα χιλιόμετρα που κάνεις ίσως είναι και παραπάνω από την προπόνηση που προτείνει η ΠΕΠΑ για το brevet. Το παν είναι η σωστή διαχείριση δυνάμεων και η σωστή ενυδάτωση και διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παστελάκια, μπανανούλες, τοστάκια, μπάρες δημητριακών, νερό, ισοτονικά. Τρως πριν πεινάσεις και πίνεις πριν διψάσεις. Έτσι θα γλιτώσεις (ή τουλάχιστον θα μειώσεις την πιθανότητα να σου τύχουν...) κράμπες και τραυματισμούς. Μην "δώσεις" από την αρχή και ξεμείνεις από δυνάμεις γρήγορα.

Μελέτησε λίγο και τη διαδρομή. Θα δεις ότι περίπου στα 90-100χλμ ξεκινά η ανάβαση. Έχει και στο Μελετάκι ένα δύσκολο κομμάτι.

Εγώ θα πάω πάντως, και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχω τα χλμ που έχεις εσύ στα πόδια σου.

Σε κόβω να το έχεις

Ε οπότε θα έχουμε και πολλούς συ φορουμίτες παρέα!!!
Καλά εννοείται οτι θα το επιχειρήσω...
Εντάξει προσέχω με την διατροφή και την ενυδάτωση κατά την διάρκεια.
Θα πάω και μια βόλτα απο τον φίλο μου τον Τζέκο!!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

[... έχω λαβει μέρος σε πολλά 200αρια από το 2009....]

1. Βεβαίωσου ότι το ποδήλατό σου είναι ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το να μην αλλάζει το μικρό δισκάκι, να μην φρενάρεις σωστά, να τρίζει το Α και να βρωμάει το Β... την ώρα που πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος στα 200 χλμ που έχεις να ποδηλατίσεις.

2. Βεβαιώσου ότι είσαι σωστά ντυμένος ΚΑΙ εξοπλισμένος. Δεν θα μιλήσω για κράνος + φωτάκια + ανακλαστικό γιλέκο..... αλλά για ΣΩΣΤΑ γάντια, σκουφάκι κάτω από το κράνος κλπ κλπ ΟΤΙ σε βολεύει ΩΣΤΕ να κάθεσαι "άνετα" πάνω στη σέλα για πχ 10 ώρες ΜΕ ΚΡΥΟ και να ποδηλατίσεις 200 χλμ.

3. Βρες παρέα, κόλλα σε μια ρόδα και πάτε παρέα. Βεβαιώσου ότι ο "άλλος" δεν είναι εντελώς "γειά-σου" και ότι θα την παλέψει. Στη δύσκολη στιγμή ίσως να χρειαστείς κάποιον να σε "τραβήξει" ψυχολογικά κλπ κλπ κλπ.

4. Μην ξεκινήσεις "turbo mode" και καείς. Κάποιοι πάνε τάπα, κάποιοι νορμάλ, κάποιοι χαλαρουίτα, κάποιοι "βόλτα στη λιακάδα και βλέπουμε". Βρες το κατάλληλο ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ γκρούπ και ακολούθα τους.

5. Τα χλμ που έχεις στα πόδια σου μια χαρά είναι - φτάνουν και αρκούν. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ: άλλο παραλιακή (σχεδόν μηδενικά υψομετρικά) και άλλο 200αρα με κάποια υψομετρικά (κάπου 1800μ. αν δεν άνω λάθος). Εκεί έχεις ένα "μείον" ... εννοώ ένα σημείο ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πορσέξεις (όχι να σε πτωήσει, απλά να το έχεις υπόψη σου).

6. Τροφή + νερό. ΠΡΟΣΟΧΗ. Συχνά και από λίγο. ΔΕΝ πάμε για να χάσουμε θερμίδες και να κάνουμε δίαιτα!!!! Πάμε για να βγάλουμε 200χλμ. Θέλουμε ενέργεια = τροφή. Ακόμα και ο αποδοτικότερος κινητήρας εσωτερικής κάυσης ΘΕΛΕΙ αρκετά καύσιμα για 200χλμ.....

7. Στάσεις: όσο μπορείς πιο σύντομες. Αν παγώσεις θα δυσκολευτείς να συνεχίσεις.

8. Πάντα να θυμάσαι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ. Είναι περισσότερο ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ. Και δεν μιλώ για αντοχή στα πόδια..... οι ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ δυσκολίες θα έρθουν από αλλού.
- μυαλό: "τι κάνω εδώ πέρα, καλύτερα να ήμουν στη ζεστούλα / κάτω από τα σκεπάσματα, τι μ*λ*κ*ς είμαι"
- κ*λος: 10 ώρες πάνω στη σέλα..... χμ..... (η bepanthol είναι φίλη μας... με έπιασες?)
- αυχένας / αγκώνες / ωμοπλάτες / γόνατα / μέση..... προσοχή....

9. κάποιος κάποτε έγραψε: το μισό brevet είναι να σηκωθείς πρωί-πρωί (αξημέρωτα) να ντυθείς, να φορτώσεις το ποδήλατο και να πας να στηθείς στην εκκίνηση..... Μετά από αρκετά brevets νομίζω ότι έχει δίκιο.

10. Θα έχει τόοοοοσοοοο πολύ κόσμο, και τόσους "1st timers".... ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

[θα τα πούμε στην εκκίνηση...]

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Στα brevets ΔΕΝ κάνουμε δοκιμές.... πάμε ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ....
Αναφέρομαι σε εξοπλισμούς / τροφές / ρυθμίσεις.
Ότι είναι να δοκιμάσεις και να τεστάρεις ΚΑΝΤΟ σε άλλη βόλτα ΠΡΙΝ.

πχ "να σηκώσω τη σέλα κανα ποντάκι", "να δοκιμάσω ένα τζελάκι (που δεν έχω ξαναφάει ποτέ μου)", "να βάλω τα καινούργια μου παπούτσια" κλπ κλπ.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. Πάμε ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ. Την έχει πατήσει κόσμος ... και πολύ έμπειρος κόσμος.
Ο "αρχηγός" της παρέας μας Περικλής / PC997, με ΠΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑ ΠΟΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ χλμ στα πόδια και συμμετοχή ΣΕ ΟΛΑ τα brevets (μέχρι 1000αρι), εγκατέλειψε σε κάποιο 200αρι από λάθος τροφή την λάθος στιγμή......

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

και εγω αναρωτιέμαι γιατί ξεμένω από δυνάμεις.

Τα tips δεν είναι μόνο για brevet φαντάζομαι, ε rocka?

Εγω πάντως θα είχα ψηθεί ήδη για το brevet!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Roul wrote:
και εγω αναρωτιέμαι γιατί ξεμένω από δυνάμεις.
Τα tips δεν είναι μόνο για brevet φαντάζομαι, ε rocka?
Εγω πάντως θα είχα ψηθεί ήδη για το brevet!

ΤΕΛΙΚΑ γιατί ξεμένεις από δυνάμεις?????? [κάτι δεν έπιασα...]

Στα brevets πάς για να τερματίσεις ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.... [δεν σου γράφω ότι πας για να διασκεδάσεις ή για να περάσσεις καλά.... ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ είναι ... αλλά την επόμενη μέρα ή ακόμα καλύτερα τη Δευτέρα στο γραφείο, εκεί που σου τα ψέλνει το αφεντικό του λές: "τι μου λες τώρα... ξέρεις τι έκανα εγώ το Σάββατο????"....]
ΚΑι επειδή είναι ΠΟΛΛΑ τα χλμ, και ΣΥΝΗΘΩΣ άγνωστες οι συνθήκες και η διαδρομή, και υπάρχουν πολλά που μπορούν να πάνε στραβά... θεωρώ ότι πάντα πρέπει να κρατάς δυνάμεις και να υπολογίζεις τον χρόνο που σου απομένει.
ΔΕΝ είναι μια τυπική προπόνηση ή ένας αγώνας ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΟΛΑ.... ΝΑ ΠΑΩ ΤΑΠΑ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ". Θέλει σύναιση, θέλει συγκράτηση, θέλει σκέψη, θέλει "να παραμυθιάσεις" και λίγο τον εαυτό σου όταν θα σε πιάσουν οι μαύρες - αρνητικές σκέψεις, θέλει να το "ρίξεις και λίγο στην τρελλή" αλλά να είσαι και συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις και στο στόχο σου.

Θυμάμαι το 1ο μου 200αρι. Ιανουάριος του 2009: Ελευσίνα - Αρχ. Επίδαυρος - Ελευσίαν. ΚΡΥΟ.... π*$τσόκρυο.... ΒΡΟΧΗ..... ΚΑΡΕΚΛΕΣ... Από τις 12,5 ώρες που κάναμε να τερματίσουμε πάνω από τις μισές είχαμε ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΡΟΧΗ. Μουλιάσαμε και στεγνώσαμε διαδοχικά 3-4 φορές πάνω στο ποδήλατο. Φτάσαμε στην Επίδαυρο με ρίγη και υποθερμία.
Η μόνη σκέψη που είχαμε ήταν "πάμε μέχρι το επόμενο control και βλέπουμε". Κρυώναμε - τουρτουρίζαμε και σκεφτόμασταν ΟΧΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ, αλλά το "...επόμενο control". Έτσι βγήκε το BREVET.....
Μετά τον τερματισμό - υποσχεθήκαμε ότι δεν θα ξαναποδηλατίσουμε με βροχή..... πιο άκυρη υπόσχεση ΔΕΝ έχω δώσει στον εαυτό μου....

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Rocka
μάλλον ξεμένω επειδή δεν ξέρω να διαχειρίζομαι κάποιες από τις παρατηρήσεις σου, 4,6,7 (δεν μιλάω για brevet αλλά για μεγαλούτσικες βόλτες με πιο γρήγορο ρυθμό)

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Και μια που το εφερε η κουβεντα...
Rocka
στη διαδρομη εισαστε χυμα στην εθ. οδο;
πατε απο παραδρομο;
υπαρχουν αμαξια να σας μαζεψουν αν χρειαστει;
για τους διοργανωτες ρωταω,
οχι για δικο σου οχημα - που απαγορευται ετσι κι αλλιως
τι παιζει;

Πες τα ολα Rocka!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Roul wrote:
Rocka
μάλλον ξεμένω επειδή δεν ξέρω να διαχειρίζομαι κάποιες από τις παρατηρήσεις σου, 4,6,7 (δεν μιλάω για brevet αλλά για μεγαλούτσικες βόλτες με πιο γρήγορο ρυθμό)

... γιαυτό κάνεις "προπόνηση", δοκιμάζεις και δοκιμάζεσαι.
Και ανακαλύπτεις την χρυσή τομή.
Στην ουσία - για μεγάλες αποστάσεις - πρέπει να βρεις το οριακό σημείο που μπορείς να ποδηλατείς "άνετα" με σταθερό ρυθμό για πολλά πολλά πολλά χλμ. Το ίδιο και για το φαγητό / νερό.
Αλλιώς καταναλώνεις θερμίδες εσύ και αλλιώς εγω, αλλιώς πεταλάρεις εσύ και αλλιώς εγώ.

Κοινή ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ αρχή όμως για ΟΛΟΥΣ είναι να ξεκινήσεις την βόλτα σου / προπόνηση / brevet κλπ ΣΩΣΤΑ και μάλλον προς το ΧΑΛΑΡΑ / ΣΤΑΘΕΡΑ. Αν μπουκώσουν τα πόδια νωρίς ΔΕΝ θα πας και πολύ μακρυά. [στους αγώνες ισχύον άλλα, στην πίστα άλλα κλπ κλπ].
Το θέμα είναι εκεί που ξεκινούν ΟΛΟΙ μαζί και βλέπεις κάποιους τούμπανους να σε προσπερνούν σαν σταματημένο, να έχεις την κρίση και την δύναμη να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ τον ρυθμό σου.
Γιαυτό γράφουμε και ξαναγράφουμε ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ θέματα "βρείτε μια ρόδα που σας ταιριάζει και κολλήστε μαζί της". Αν το γκρουπάκι έχει "φτιαχτεί" από πριν (σε άλλες βόλτες / προπονήσεις) πας στα σίγουρα από την αρχή με την γνωστή σου παρέα, με την πλάκα σου, με το φίλο Χρήστο που κουβαλάει 156 διαφορετικά ανταλλακτικά, με τον φίλο Περικλή που θα σε "τραβήξει" από τις μαύρες σκέψεις, με τον φίλο Παναγιώτη που μπορεί να σε πάει Τρίπολη με σταθερό ρυθμό και να μην χρειαστεί να λαχανιάσεις ούτε στιγμή, με τον φίλο Πέτρο που σου αλλάζει ελαστικό σε χρόνους "pit stop" κλπ κλπ κλπ......

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Rockarolla
Πρόσφατα το έκανα αυτό που λες,δηλαδή φαγητό στις τσέπες,χυμούς στάσεις,κατάλληλος εξοπλισμός και έχω φτάσει στο σημείο να μην με ενοχλεί πλέον κάτι στα τόσα χλμ.
Αλλά και πάλι σου λέω μέχρι 150 και χωρίς ιδιαίτερα υψομετρικά.
Υψομετρικά καλά έχω κάνει π.χ Ταύγετο αλλά για διαδρομές μέχρι 70-80 χλμ.
Και τώρα που σε βρήκα....διότι έστειλα mail στην ΠΕΠΑ,αλλά περιμένω ακόμα,

Δεν χρειάζεσαι να είσαι μέλος κάποιου συλλόγου έτσι για να συμμετέχεις;
Μαζί με την απιτούμενη υπεύθυνη δήλωση πρέπει να πας και την ιατρική βεβαίωση;

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

...γιατί φαντάζομαι θα μπορείς και να πας ανεπίσημα,σωστά;

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ghandee wrote:
Και μια που το εφερε η κουβεντα...
Rocka στη διαδρομη εισαστε χυμα στην εθ. οδο;
πατε απο παραδρομο; υπαρχουν αμαξια να σας μαζεψουν αν χρειαστει;
για τους διοργανωτες ρωταω, οχι για δικο σου οχημα - που απαγορευται ετσι κι αλλιως, τι παιζει;
Πες τα ολα Rocka!

Παλιές Ε.Ο. - παράδρομοι - αγροτικοί - επαρχιακοί (πάντα άσφαλτος).
ΑΛΛΑ οι νταλίκες περνούν δίπλα σου, οι γκαζοφωνιάδες κάνουν τα δικά τους, οι ταρίφες τα δικά τους, τα τρακτέρ με τον παππού που δεν βλέπει + δεν ακούει + έχει πίεση 19 - 17 κλπ κλπ κλπ
Αυτοί το δρόμο τους και εμείς το δρόμο μας ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ + ΦΩΤΑ + + +

Θεωρητικά, αν πάθεις μια ανεπανόρθωτη βλάβη, κάπου στην κορυφή του "ταδόβουνου", ίσως, αν υπάρχει η δυνατότητα, όταν μπορέσει... ο κοντινότερος κοντρολιέρης (= αυτός που κάνει control) να έρθει να σε μαζέψει.
... όχι επειδή έχεις βαβά στο αριστερό αυτί, ούτε επειδή κουράστηκες, ούτε επειδή σε χτύπησε ο κάλος στο αριστερό παπούτσι....
... αλλά ΑΝ πχ σαβουριαστείς, διαλυθεί το πίσω ντεραγιέ, διαλυθεί ο τροχός σου, πέσεις και χτυπήσεις σοβαρά.... κλπ κλπ
ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος ΚΑΝΕΝΑΣ. Έχεις 1000000% αναλάβει την ευθύνη και έχεις υπογράψει για αυτό στην σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Στο συγκεκριμένο brevet υπάρχει η πολυτέλεια του Προαστιακού. Ένα τσουκ και είσαι δίπλα σε κάποιον σταθμό. Επίσης οι κούρσες σπάνε σε κομματάκια και χωράνε σε ταξί (φυσικά πρέπει να αφαιρέσεις πολλά πράγματα, αλλά χωράνε......)
Αυτοκίνητο μπορείς να έχεις, αλλά όχι "συνοδείας" με την έννοια των συνοδών σε αγώνες κλπ κλπ.
πχ σε μακρυνά brevets όλο και κάποια σύζυγος ακολουθεί... περιμένει σε κανα ξενοδοχείο, ή κάνει shopping ή touring ή ότι άλλο και είναι stand-by να μαζέψει κανέναν που ατύχησε.
Στο 200αρι της Χαλκίδας, ΟΚΤ-2009, με την δυνατότερη βροχή που έχει τύχει ποτέ σε brevet, αφού χάσαμε το δρόμο, ανεβήκαμε το δίπλα βουνό (χεχεχε... για κλάμματα...) με υποθερμία και εκτός χρόνου φτάσαμε στο control. Εγκαταλείψαμε οι περισσότεροι. Ακόμα και αθληταράδες.... Η γυναίκα μου έκανε 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΙΧ να έρθει μέχρι το σημείο που είμασταν να μας μαζέψει (εγώ και ο Γιάννης/Aflo βλ. Freeday.....). Οπότε διαπιστώσαμε ότι σε μεγαλούτσικο ΙΧ χωράνε 2 μεγαλόσωμοι + 2 κούρσες + την οδηγό.... (μην ρωτάς ΠΩΣ....)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ntam wrote:
Rockarolla
Πρόσφατα το έκανα αυτό που λες,δηλαδή φαγητό στις τσέπες,χυμούς στάσεις,κατάλληλος εξοπλισμός και έχω φτάσει στο σημείο να μην με ενοχλεί πλέον κάτι στα τόσα χλμ.
Αλλά και πάλι σου λέω μέχρι 150 και χωρίς ιδιαίτερα υψομετρικά.
Υψομετρικά καλά έχω κάνει π.χ Ταύγετο αλλά για διαδρομές μέχρι 70-80 χλμ.
Και τώρα που σε βρήκα....διότι έστειλα mail στην ΠΕΠΑ,αλλά περιμένω ακόμα,

Δεν χρειάζεσαι να είσαι μέλος κάποιου συλλόγου έτσι για να συμμετέχεις;
Μαζί με την απιτούμενη υπεύθυνη δήλωση πρέπει να πας και την ιατρική βεβαίωση;

Αν έκανες τα παραπάνω ΤΟ ΕΧΕΙΣ. Χωρίς 2η κουβέντα. Εμεί πριν το 1ο μας ΔΕΝ είχαμε κανει ποτέ 150 συνεχόμενα, ούτε καμιά σοβαρή ανηφόρα.

Η εγγραφή προϋποθέτει 5 ευρώ και μια υπ. δήλωση στην ΠΕΠΑ (ΚΕΠ κλπ). Υποτίθεται ότι ΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΜΟ έχεις κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και είσαι σε θέση να υποβάλεις τον οργανισμό σου σε ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ και ΚΟΠΩΣΗ. Μεγάλα παιδιά είμαστε, μυαλό έχουμε, διαβάζουμε διάφορα κατά καιρούς. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ (όσοι ακολουθούν χωρίς να έχουν γραφτεί) κανονικά απαγορεύονται και ... μπορώ να σου πω ότι είναι και κατακριτέοι (... για να μην γράψω κάτι άλλο....). Τσιγκουνεύεσαι τα 5 ευρώ? Δεν προλαβαίνεις να υπογράψεις μια υπ.δήλωση? Τι δικαιολογία έχεις για να έρθεις πειρατικά? Και για ποιό λόγο να το κάνεις? Υπάρχουν ένα κάρο βόλτες - πάνε κάπου αλλού. Πρόβλημα δημιουργείς.
Αυτό το ΣΚ κάποιοι θα κάνουν ΟΛΗ τη διαδρομή έτσι για το κέφι τους..... αν κάποιος θέλει να κάνει το 200αρι εκτός ΠΕΠΑ για κάποιο λόγο, ας πάω εκεί.... Ανοικτά για όλους είναι.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

τι εξετάσεις χρειάζεται?
τεστ κοπώσεως, καρδιογράφημα ???

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... ο γιατρός σου και εσύ ξέρετε.
Πως νιώθεις?
Πόσο σίγουρος θέλεις να είσαι?
Έχεις κάποιο λόγο / ιστορικό / οικογενειακή πάθηση για να ανησυχείς?
Έχεις κάνει πρόσφατα κάποιες εξετάσεις?
Τι ηλικία έχεις?
.
.
.
ρητορικά ερωτήματα για να αναρωτηθείς.
Ο καθένας αποφασίζει για πάρτη του και είναι κύριος του εαυτού του. Είπαμε είμαστε μεγάλα παιδιά.

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Στο λέω rockarolla γιατί από τις βόλτες που πηγαίνω αρκετοί θα κατέβουν ανεπίσημα και αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν τον κόπο να κατέβουν επίσημα για να έχουν και μία στοιχειώδη στο κάτω κάτω ασφάλεια,όχι τίποτα άλλο.
Δεν το συζητάω για τα 5 ευρώ.

vang
Απών/απούσα

...πές πες θα κάνετε τον παππού να ξεκρεμάσει την κούρσα και νά 'ρθει μαζί σας...

SeNNinhA
Απών/απούσα

Πάντως όποιος για οποιονδήποτε λόγο δεν το βγάλει, σταματάει, το φορτώνει στον προαστιακό και όλα καλά.

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Να την ξεκρεμάσεις και να έρθεις,δεν το συζητάω σε περιμένουμε...

Ποιο προαστιακό,στον ώμο περπατώντας και βουρ για το τέρμα...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

άσε μας στην υσηχία μας.
Βαλτός είσαι;
Ώχου ου ου........................δε μου λες, που μπορεί να βρει κανείς το χάρτη της διαδρομής;